Squabbling στο Hammond

Waterfall-K

🎹🎹🎹🎹🎹
Πόντοι
513
Ιδιότητα
  1. Πλήκτρα
Εδώ, παρέα με το A.C. και τον Dr, ακούγοντας ένα άλμπουμ του που ηχογραφήθηκε στα τέλη του 1993 και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009. Squabbling και ξερό ψωμί...?????

• Dr. Lonnie Smith - Hammond B3

• Peter Bernstein - guitar

• Billy Drummond - drums

• Like
Reactions: npap and fusiongtr
Τωρα πρεπει να εξηγησεις το squabble...

Mην ξεχνας εδω είναι μονο κιθαρίστες ...

Mην ξεχνας εδω είναι μονο κιθαρίστες ...
Σωστά, ξέχασα...?

Squabbling είναι μια τεχνική παιξίματος του Hammond που έχει τις ρίζες της στους Erroll Garner, Jimmy Smith και Milt Buckner. Tα drawbars είναι σεταρισμένα στο 800008888 (όποιος ρωτήσει τι είναι drawbars Δεν θα λάβει απάντηση, υπάρχει και το google?).

Για να καταλάβετε τι ήχος βγαίνει από την τεχνική αυτή, ακούστε απ'το 4:01 και πέρα. Ο Dr ήταν master και σε αυτή την τεχνική. Στο youtube μπορείτε να δείτε και πως γίνεται, υπάρχουν πάρα πολλά βίντεο.

Ε τωρα πες και για τα 8αρια

Ξηγα τα 8αρια. Αγνωσται λεξεις...

Ειπαμε τα hammond έχουν κώδικες ?

Ξηγα τα 8αρια. Αγνωσται λεξεις...

Ειπαμε τα hammond έχουν κώδικες ?
Στο παρακάτω βίντεο ο εξαιρετικός Brian Charette εξηγεί τα πάντα πάνω στο SK1 (το SK2 είναι η 2-manual έκδοση του).

Αντε κιθαριστες. Μαθετε μπαλιτσα

Αντε κιθαριστες. Μαθετε μπαλιτσα
Και μια και αρχίσαμε με Dr, να τον δούμε να Squabblάρει με ένα Hammond XK3c και το Ventilator I. 

Το Squabbling ακούγεται πολύ καλύτερα σε κάποιο vintage Hammond (B3/C3/RT3/A100 etc) ή σε κάποιο νεότερο μοντέλο με πληκτρολόγιο που μιμείται τα 9-contact πληκτρολόγια αυτών των οργάνων (Hammond XK5/XK4/SKX Pro) ή που διαθέτει παρόμοιο μηχανικό πληκτρολόγιο (New B3/C3 mk2 etc).

Σαν να παιζεις telecaster ενα πραγμα...

@Ali BaroutΤουλάχιστον τώρα που άλλαξε όργανο προτίμησης, μπορεί να περνάει το Χάμοντ μέσα από τον σουλτάνο κ να κάνει χαμό έτσι.. Να είναι μποθ οφ Μπεστ γουωρλντζ. 

Κ ντιτζιταλ Χάμοντ κ ολντσκουλ αναλογκ σουλτάνο κ ξανά περασμένο από ντιτζιταλ σπηκερ εμιουλεησον του ιριντιουμ. Αλλά βλέπεις έτσι είναι οι πληκτραδες... Γκατζετακηδες...

τι να σας πω αισθάνομαι ότι αλλαξοπίστησα.

Εχω να πιάσω κιθάρες από χτες, που τις άλλαξα θέση για να χωράω

αυτό που λυπάμαι είναι το καημένο τo max.

ούτε μια βδομάδα δεν πρόλαβα να το παίξω

• Like
Reactions: σκούφοΣ
Εχω να πιάσω κιθάρες από χτες, που τις άλλαξα θέση για να χωράω
Όταν θα σταματήσεις να τις αλλάζεις θέση και αρχίσεις να τις αλλάζεις κατοικίες (aka να τις πουλάς) τότε μόνο θα μπεις στον ίσιο Hammond δρόμο. image.gif

δεν ξέρω πάντως αν φταίει η ζέστη ή η υγρασία (σήμερα φτάσαμε το 68% που δεν έχω δει ποτέ εδώ), αλλά τα χέρια κολλάνε στα πλήκτρα.

δεν ξέρω πάντως αν φταίει η ζέστη ή η υγρασία (σήμερα φτάσαμε το 68% που δεν έχω δει ποτέ εδώ), αλλά τα χέρια κολλάνε στα πλήκτρα.
Δοκίμασε λίγο το παρακάτω και πες μας τι έγινε...?

image.png

• Haha
Reactions: fusiongtr

Trending...

Νέα θέματα