split σε digital piano

killbill

Μέλος
Πόντοι
28
Όταν κάνω split το κλαβιέ σε ένα digital piano που υποστηρίζει τη δυνατότητα split, μπορώ να ορίσω διαφορετικό ήχο στο ένα layer και διαφορετικό ήχο στο άλλο? πχ strings στο αριστερό και piano στο δεξί μέρος?

Ναι μπορείς, εάν υπάρχει η επιλογή...

Στο δικό μου παίζω πχ με ήχο πιάνου. Πατώ σπλιτ και μου δίδει ήχο μπασου στην αριστερή πλευρά. Εκείνη τη στιγμή εάν πατήσω το strings θα έχω αυτόν τον ήχο αντί του μπάσου (στην αριστερή πλευρά. Στη δεξιά παραμένει το πιάνο).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δηλαδή δεν μπορείς να βάλεις ότι ήχο θες στο πρώτο μέρος του κλαβιε και ότι ήχο θες στο δεύτερο... 

Στο δικό μου, ναι. Παίζω αρχικά με έναν ήχο, τον βασικό ήχο που θα παραμείνει στο δεξί μερος.

Έπειτα πατώ σπλιτ, και μετά επιλέγω ήχο, ο οποίος αφορά το αριστερό μερος. Εάν δεν επιλέξω ήχο, θα ακούω μπασο απο αριστερά.

Ρε μπαγασες τι συνεννόηση είναι αυτή; ?

Το δικό μου και το δικό σου, λες και μιλάτε σαν να έχετε το ίδιο όργανο.? Αναφέρετε και για τι μιλάτε.

Σε γενικές γραμμές μπορείς να επιλέξεις τους ήχους στα split. Οι δυνατότητες διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο της κάθε μάρκας.

Ρε μπαγασες τι συνεννόηση είναι αυτή; ?
Δίκιο έχεις.

Το δικό μου και το δικό σου, λες και μιλάτε σαν να έχετε το ίδιο όργανο.?
Έλα ντε. Και πάλι δίκιο έχεις.

Σε γενικές γραμμές μπορείς να επιλέξεις τους ήχους στα split.
Εννοείται πως μπορείς να επιλέξεις ήχους στα split. Αν δεν μπορείς να επιλέξεις ήχους δεν έχει νόημα.

Οι δυνατότητες διαφέρουν ανάλογα με το μοντέλο της κάθε μάρκας.
Ποιές είναι αυτές οι δυνατότητες που διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα;
Όταν λέμε split, όπως κι όταν λέμε layer είναι συγκεκριμένες λειτουργίες που κάποιες από τις δυνατότητες είναι και η επιλογή ήχων της αρεσκείας μας στο κάθε τμήμα.

Σιγά το πράγμα, ρε σεις!

Σε ένα από τα δικά μου ( ?? ) πατάς δεξιά τη μελωδία με άλλο όργανο και αριστερά πατάς άλλον ήχο και άμα λάχει και arpeggiator και με βάση την αρμονία φτιάχνει κανονική συνοδεία (δεν είναι καν arranger!). Μάλιστα υποστηρίζει 4-5 arpeggiator για να μην παίζει κι όλο το ίδιο.. Ούτε ο Μάγκας με το κλαρινό δεν το κάνει αυτό! ?

(με αποφασιστική φωνή) ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ!

Ποιές είναι αυτές οι δυνατότητες που διαφέρουν από μάρκα σε μάρκα;
Όταν λέμε split, όπως κι όταν λέμε layer είναι συγκεκριμένες λειτουργίες που κάποιες από τις δυνατότητες είναι και η επιλογή ήχων της αρεσκείας μας στο κάθε τμήμα.

Παλαιότερα σε κάποια home και stage piano υπήρχαν λίγοι preset ήχοι (piano, rhodes, organ, etc) και ένας είχε split μπάσο με πιάνο ή κάποια άλλη έτοιμη επιλογή, απ' όσο θυμάμαι χωρίς να δίνονται custom επιλογές.

Θα μου πεις... σε ποια δεκαετία ζεις ρε μπάρμπα... ? αλλά δεν είμαι ο μόνος που διαβάζει.

Παλαιότερα σε κάποια home και stage piano υπήρχαν λίγοι preset ήχοι (piano, rhodes, organ, etc) και ένας είχε split μπάσο με πιάνο ή κάποια άλλη έτοιμη επιλογή, απ' όσο θυμάμαι χωρίς να δίνονται custom επιλογές.
Πολύ καλά θυμάσαι.
Αρκετά παλιά, υπήρχαν κάποιοι preset (εργοστασιακοί) ήχοι (patches) όπου ήταν συνδιασμός ήχων σε μορφή split. Το κακό ήταν πως δεν μπορούσες να αλλάξεις τις παραμέτρους, όπως για παράδειγμα split point, συνδιασμό ήχων, ένταση κλπ, αφού δεν ήταν σε μορφή μνήμης αλλά σε μορφή patch, δηλαδή έτοιμου προ-διαμορφωμένου ήχου δίχως δυνατότητα αλλαγών των παραμέτρων του. Αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν καθ'ότι τα επόμενα διέθεταν την δυνατότητα παραμετροποίησης όλων των σχετικών παραμέτρων από τον χρήστη και αποθήκευσης σε μνήμη.

Θα μου πεις... σε ποια δεκαετία ζεις ρε μπάρμπα... ? αλλά δεν είμαι ο μόνος που διαβάζει.
Δίκιο έχεις αλλά πολλά από εκείνα τα μηχανήματα κυκλοφορούν ακόμα και είναι σε χρήση από πολλούς χρήστες.

ελαφρώς offtopic:

Είναι αλήθεια ότι ο μουσικός εξοπλισμός από το 1980 έχει υποστεί ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ αλλαγές.

Είναι εξωφρενικό το πόσο προσιτές είναι πλέον συσκευές με τρελές δυνατότητες επεξεργασίας.

Η ψηφιακή επανάσταση να είναι καλά..

Ολα αυτά βέβαια οδήγησαν στο να ευτελιστεί η αξία της μουσικής δημιουργίας και να ...σχεδόν παρακαλάμε τους άλλους να ακούν τα κομμάτια που γράφουμε... (και ισχύει σε μεγάλο βαθμό ακόμη και για τα πολύ μεγάλα ονόματα αυτό - η υπερπροσφορά μουσικής είναι τρομακτική).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back