Στο πίσω μέρος του ενισχυτή υπάρχει ένα κουμπί που λέει [BRIDGED MODE].
Όταν το πατήσεις αυτό, λειτουργεί η έξοδος [BRIDGED OUT].
Σε αυτή την περίπτωση συνδέεις την "συνδεσμολογία" (((άθροισμα))) των ηχείων σου σε αυτή την έξοδο (BRIDGED OUT) και φυσικά λειτουργείς μονοφωνικά.
Λογικά θα πρέπει να δώσεις σήμα στην είσοδο [Α] αφού η [Β] θα είναι νεκρή.
Επίσης λογικά, θα πρέπει να λειτουργεί μπροστά μόνο το περιστροφικό ποτενσιόμετρο έντασης [Α] αφού το [Β] θα είναι νεκρό.
Συγνώμη αλλά δεν έχω τον ενισχυτή.
ΠΡΟΣΟΧΗ.
Σε αυτή την περίπτωση η συνδεσμολογία σου πρέπει να είναι συνολικά 8 Ohm όπως αναφέρει η υποδοχή έξοδος (BRIDGED OUT) του ενισχυτή.
Πιθανή λύση
Για σένα, μάλλον, η πιθανή λύση είναι να δουλέψεις τον ενισχυτή με πατημένο μόνο το κουμπί [PARALLEL ROUTING]. Σε αυτή την περίπτωση ναι. Μπορείς στο ένα κανάλι [Α] να βάλεις τα master/stage ηχεία και στο άλλο κανάλι [Β] το/τα monitor ηχεία. Έτσι θα έχεις και ανεξάρτητη ένταση stage vs monitor. Επίσης σε αυτή την περίπτωση (όπως θα κατάλαβες), ο ενισχυτής δουλεύει παράλληλα τα σήματα, οπότε δεν μιλάμε για stereo - δεν υπάρχει stereo, αφού τα σήματα της εισόδου [Α] και [Β] ενισχυμένα πλέον βγαίνουν μαζί από τις εξόδους [Α] και [Β]. Δηλαδή το IN-A βγαίνει στο OUT-A και OUT-B καθώς επίσης το ΙΝ-Β βγαίνει στο OUT-A και OUT-B.
(Στο stereo το IN-A βγαίνει από το OUT-A και το IN-B βγαίνει από το OUT-B).
Για τον υπολογισμό της ωμικής αντίστασης.
Σε σειρά = Α + Β
Π.χ. 4 + 4 = 16 Ohm
Παράλληλα = (A x B) / (Α + Β)
Π.χ. (8 x 8 ) / (8 + 8 ) = 64 / 16 = 4 Ohm
Tips.
1) Πρόσεχε τι κάνεις με τον συγκεκριμένο ενισχυτή, καθ'ότι είναι αρκετά τα Watt της εξόδου.
2) Με μονά (3) μεγάφωνα συνδιασμού των 8 και 4 Ωμ αντίστοιχα δεν θα βγάλεις την Ωμική αντίσταση που θέλει ακριβώς. Ζυγά μεγάφωνα (2 ή 4). Γνώμη μου πάντα ή βάλε κανέναν άλλον ενισχυτή παράλληλα για λειτουργία μονιτορ.
Τα έγραψα λιγάκι βιαστικά. Ελπίζω να μην έγραψα κάτι λάθος και να μην σε μπέρδεψα. Συγνώμη.