Sounding like ZZ-Top 1973 (Tres Ombres)

Χάρης Γερουλάκης

haryy

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Είχα καιρό να ακούσω παλιούς ZZ-Top και μόλις πέρασε η κομματάρα από μπροστά μου, αμέσως μεταφέρθηκα στον καυτό ήλιο, να έχω μόλις πιει 2 παγωμένες μπυρούκλες και να ξανακαβαλάω τη μηχανή και ..δρόμο. Άντε μετά να βρεις πώς πας ηχητικά προς τα εκεί.
Η έρευνα οδήγησε τις κιθάρες με 4 κανάλια (1 καθαρό με strat δεξιά. 2 στερεο mild dirty με humbuckers, και μια σόλο με τέρμα τα gain) και το μπάσο επίσης στον marshall της κιθάρας.
Σημαντικότατο στοιχείο στον ήχο της περιόδου είναι το Scully tape machine μαζί με υπεροδήγηση από τον προενισχυτή του. Τα 2 Plugin της Kiive audio και της Mixland μου έδωσαν ακριβώς αυτό που ήθελα. Τέλος στην εξίσωση πρέπει να μπει ο ήχος της κονσόλας Spectra που χρησιμοποίησαν τότε. Ευτυχώς άλλο ένα υπέροχο plug-in (Audiopunks model c610), έχει μέσα electronics της κονσόλας που όταν υπεροδηγηθεί, δίνει τον χαρακτήρα της με πολύ ωραίο τρόπο. Οπότε όλα είναι θέμα mixing των 3 αυτών χρωμάτων
Ελπίζω να σας πηγαίνει ταξιδάκι το κλιπ και να σπεύσετε να ακούσετε το original, κατά προτίμηση σε ένα αμάξι μέσα σε ωραίο τοπίο. Όλα τα προαναφερόμενα ακολουθούν στο οπτικοακουστικό ρεπορτάζ.
Dusty Hill and Billy Gibbons (ZZ TOP).jpg

All tracks by haryy. Enjoy

Attachments

• guitars cab and u67 on celection 75s.jpg
    guitars cab and u67 on celection 75s.jpg
    109.5 KB · Εμφανίσεις: 0
  • left crunch gt.jpg
    left crunch gt.jpg
    200.3 KB · Εμφανίσεις: 0
  • right clean strat.jpg
    right clean strat.jpg
    183.6 KB · Εμφανίσεις: 0