Sony - Το ξεπέρασμα κάθε όριου

Trolley

Computer Tech
Μηνύματα
12,256
Λύσεις
2
Πόντοι
1,003
Την 31η Οκτωβρίου, ο Mark Russinovich, ανακοίνωσε στο blog του κάτι που έχει σοκάρει ολόκληρο το μουσικό κόσμο που έχει σχέση-ενημερώνεται από το ίντερνετ. Ο άνθρωπος εντόπισε ενδείξεις ακούσια εγκατεστημένου λογισμικού στον υπολογιστή του και (όντας ο ίδιος προγραμματιστής) ξεκίνησε να αναζητά την πηγή αυτού του προβλήματος, γεμάτος ανησυχία για την πιθανότητα να του έχουν "χακεψει" το μηχάνημα.

Ακολουθώντας μία αναλύτική μέθοδο που περιγράφει στη σελίδα του, έπαθε σοκ όταν είδε ότι το λογισμικό βρισκόταν εκεί εξ'αιτίας ενός... μουσικού CD το οποίο είχε βάλει να ακούσει πριν από μερικές μέρες. Το CD, δεν μπορείς να το παίξεις από τον media player, αλλά μόνο από τον δικό του ενσωματωμένο player, ο οποίος (μεταξύ άλλων) επιτρέπει την δημιουργία τριών νόμιμων backup αντιγράφων.

Όμως, ο κατασκευαστής του CD, προκειμένου να είναι βέβαιος ότι ο κακός αγοραστής δεν θα υπερβεί τα παραπάνω όρια, εγκαθιστά λογισμικό στον υπολογιστή του ακροατή-χρήστη, και μάλιστα το εγκαθιστά χρησιμοποιώντας μεθόδους που συνήθως αποδίδονται σε κατασκευαστές ιών, μεταμφιέζοντας αρχεία, μετονομάζοντας αρχεία και κρύβοντας αρχεία από την registry των windows, έτσι ώστε να είναι αδύνατον στον χρήστη να το απεγκαταστήσει.

Αυτό είναι παράνομο - παραβιάζει ωμά την EULA που συνοδεύει αυτό το προϊόν και στην ουσία εκθέτει τον ιδιοκτήτη του υπολογιστή (και μάλιστα εν' αγνοία του) σε μία κατάσταση για την οποία δεν πλήρωσε ποτέ και που (κατά πάσα πιθανότητα) δεν θα την δεχόταν αν την γνώριζε. Παράλληλα, δημιουργεί ένα προηγούμενο μέσω του οποίου καθίσταται εφικτή η εγκατάσταση λογισμικού στον υπολογιστή του καθενός μας. Και ναι μεν στην συγκεκριμένη περίπτωση υποτίθεται ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα (δηλαδή - και καλά - εμποδίζουμε τον κόσμο από το να κάνει πειρατεία) αλλά οι ίδιες ακριβώς τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιούνται στο μέλλον για να προδίδουν την κάθε μας κίνηση σε μη-εξουσιοδοτημένα αυτιά και μάτια.

Όπως φαντάζεστε φίλοι μου έχει γίνει το σώσε: στο blog του Mark Russinovich ο κόσμος του προτείνει ξεκάθαρα να πλακωθεί στις μηνύσεις (και στην Αμερική θα τις κέρδιζε αυτές τις μηνύσεις), η Sony προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμάζευτα παρέχοντας τώρα (κατόπιν αιτήματος όμως) λογισμικό για την απεγκατάσταση του επίφοβου κώδικα (βλ. εδώ), ο παγκόσμιος τύπος (έχοντας συναίσθηση των μεγεθών της Sony) επιχειρεί να τοποθετηθεί (βλ. εδώ)

Αυτά.

 
Λοιπόν, επειδή το θέμα που αποκάλυψε ο τετραπέρατος κύριος Russinovich και παρέθεσε ενώπιών μας ο Wow! είναι άκρως σοβαρό, θα κάνω μερικές σκέψεις και μερικές ερωτήσεις. Όλα ρητορικά μάλλον...

Καταρχήν, απορώ με το μέγεθος της έκτασης που πήρε το θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι θα έπρεπε να έχει βουήξει ο τόπος (όχι μόνο ίντερνετ αλλά και περιοδικά, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα) μιας και γίνεται κυριολεκτικά πανικός για πολύ πιο ασήμαντα θέματα. Αλλά απ' όσο καταλαβαίνω, τόσο αψήφιστα μόνο στην Ελλάδα το πήραμε...

Δεύτερον, θέλω να δω τι θα έχουν να προσάπτουν στους πάσης φύσεως χάκερς οι μεγάλες εταιρίες. Όταν μια εταιρία σαν τη Sony αποκρύπτει το πραγματικό περιεχόμενο των προϊόντων της και χρησιμοποιεί "δόλιες" μεθόδους για να το πλασάρει στο καταναλωτικό της κοινό, γιατί να αισθάνεται οποιαδήποτε τύψη ο κάθε χάκερ που σπάει συστήματα ασφαλείας; Στην τελική, ο ένας το κάνει γιατί το γουστάρει και ο άλλος γιατί θέλει να σε ελέγχει και μάλιστα χωρίς να το ξέρεις!

Τρίτον και άσχετο από ηθική και συνείδηση, τι τιμωρία πρέπει να επιβληθεί στη Sony για την παρανομία που έκανε παραβιάζοντας (και κατόπιν εορτής, τροποποιώντας) την EULA και τις βασικές αρχές της τήρησης προσωπικών δεδομένων και στοιχείων; Όπως είπε πολύ σωστά ένας χρήστης στο blog του Russinovich, θα έπρεπε να τύχει της ίδιας αντιμετώπισης με κάποιον που κατηγορείται από τη RIAA για piracy. Αλλά δεν το βλέπω...

Τέταρτον και ουσιώδες. Ποιόν μπορούμε να εμπιστευόμαστε πλέον για το οτιδήποτε; Τις μεγάλες εταιρίες; Τις μικρές και (φαινομενικά) αθώες; Το λογισμικό ανοιχτού κώδικα; Η σκέψη μου είναι υπέρ του τελευταίου αλλά επειδή προς το παρόν δεν μπορεί να εφαρμόζεται παντού και πάντα, οι αμφιβολίες για την αξιοπιστία όσων χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν αρχίσει να πληθαίνουν επικίνδυνα...

Τελευταίο και κυριότερο... μπράβο στον Mark Russinovich για τις ικανότητές του (άλλωστε διαπίστωσα ότι θεωρείται "Windows programming expert" ) και μπράβο στον Wow! που επεσήμανε το θέμα γιατί αυτά πρέπει να βλέπουμε για να καταλαβαίνουμε τι γίνεται γύρω μας...

P.S. Και χίλια συγγνώμη για την πολυλογία μου αλλά το θέμα έλεγε πολλά. :wink:

 
Παιδιά το θέμα είναι απίστευτα σημαντικό. Δεν είχε πάρει τίποτα το μάτι μου. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. Το πιο τραγικό από όλα είναι αυτό που λέει και ο Alchemist ότι προφανώς η Sony θα μείνει "ατιμώρητη".

Όσο για το θέμα του λογισμικού open-source η ιδιότητά του (open-source) πιστεύω είναι αυτή που του απαγορεύει να χρησιμοποιείται άνετα σε όλες τις πλατφόρμες. Από την άλλη μπορεί ο καθένας να το προσαρμόσει στις ανάγκες του και σίγουρα θα βρεθεί λογισμικό για να εξυπηρετήσει τον οπιοδήποτε. Η πρόοδος του open-source τα τελευταία χρόνια είναι σημαντικότατη και αν συνεχίσουν έτσι οι μεγάλες εταιρίες θα ξυπνάνε στον κόσμο την ανάγκη για να στραφούν κάπου αλλού.

 
Όσο για το θέμα του λογισμικού open-source η ιδιότητά του (open-source) πιστεύω είναι αυτή που του απαγορεύει να χρησιμοποιείται άνετα σε όλες τις πλατφόρμες.
[offtopic]

Για να μην αφήνουμε κάτι που δεν ευσταθεί να μείνει στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας να πούμε το εξής. Υπάρχει open-source και open-source. Αυτό διακρίνεται από την άδεια χρήσης. Υπάρχει software όπως ο Apache web server που χρησιμοποιήται από την πλειονότητα των sites στο internet το οποίο ενώ είναι ανοιχτού κώδικα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα από όλους. Επείσης η LGPL προσφέρει τη δυνατότητα το software που γράφουμε να είναι κατουσίαν ανοιχτό αλλά να μπορεί να χρησιμοποειθεί μαζί με software κλειστού κώδικα. Ο φίλος opengrave προφανως θα εννοεί την GPL που υποχρεώνει τον προγραμματιστή μαζί με το binary να δείνει και το source.

Αυτά τα ολίγα και συγνώμη για τη παρέμβαση.

[/offtopic]

 
Για κάποιο λόγο, και αυτό είναι κάτι που με ανησυχεί, δεν πιάνω τον εαυτό μου να σοκάρεται με όλα αυτά...

Αν σκοτώσεις κάποιον άνθρωπο είσαι δολοφόνος και πας φυλακή.

Αν η κυβέρνηση της USA έχει πρόγραμμα δολοφονιών πολιτικών αντιπάλων, τότε αυτό είναι εξωτερική πολιτική.

Κάτι τέτοιο και εδώ... Brave New World...

Θυμήθηκα κάτι που έλεγε ο Πανούσης... "μην ξεχνάτε στην Νέα Τάξη Πραγμάτων, τα "πράγματα" είμαστε εμείς..."

:? :? :?

 
Όσο για το θέμα του λογισμικού open-source η ιδιότητά του (open-source) πιστεύω είναι αυτή που του απαγορεύει να χρησιμοποιείται άνετα σε όλες τις πλατφόρμες.
[offtopic]

Για να μην αφήνουμε κάτι που δεν ευσταθεί να μείνει στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας να πούμε το εξής. Υπάρχει open-source και open-source. Αυτό διακρίνεται από την άδεια χρήσης. Υπάρχει software όπως ο Apache web server που χρησιμοποιήται από την πλειονότητα των sites στο internet το οποίο ενώ είναι ανοιχτού κώδικα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα από όλους. Επείσης η LGPL προσφέρει τη δυνατότητα το software που γράφουμε να είναι κατουσίαν ανοιχτό αλλά να μπορεί να χρησιμοποειθεί μαζί με software κλειστού κώδικα. Ο φίλος opengrave προφανως θα εννοεί την GPL που υποχρεώνει τον προγραμματιστή μαζί με το binary να δείνει και το source.

Αυτά τα ολίγα και συγνώμη για τη παρέμβαση.

[/offtopic]
Ναι, αυτό εννοώ. Λόγω κυρίως του γεγονότος ότι οι περισσότερες open-source εφαρμογές δεν έχουν μεγάλη εμπορική, κερδοσκοπική κτλ εκμετάλλευση (πώς να το πω τώρα) δεν "φροντίζουν" ώστε να υπάρχει συμβατότητα με όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες. Δηλαδή σίγουρα τη Sony που βγάζει δις με τα προϊόντα της την ενδιαφέρει η συμβατότητα πολύ περισσότερο από κάποιον που π.χ. έφτιαξε ένα πρόγραμμα να ripάρει μουσική για το "δικό του" σύστημα....

Στο θέμα μας, να πω ότι το να κινηθεί νομικά ο Russinovich ίσως αποβεί δίκοπο μαχαίρι. Αν χάσει τη δίκη ή βγει μια απόφαση "ελαφρυντικών" για τη Sony (πράγμα πολύ πιθανό) τότε θα ανοίξει νέα εποχή και ίσως δοθεί δικαίωμα και σε άλλες εταιρίες να κάνουν τα ίδια. (το προηγούμενο στο οποίο αναφέρθηκε και ο Wow!)

Εγώ αναρωτιέμαι: κάπου σε κάποιο βιβλιαράκι, κάτι, δεν έγραφε κάτι του στυλ "συμφωνείτε ότι θα εγκατασταθεί το κάτωθι λογισμικό κτλ"???

 
Ναι' date=' αυτό εννοώ. Λόγω κυρίως του γεγονότος ότι οι περισσότερες open-source εφαρμογές δεν έχουν μεγάλη εμπορική, κερδοσκοπική κτλ εκμετάλλευση (πώς να το πω τώρα) δεν "φροντίζουν" ώστε να υπάρχει συμβατότητα με όσο το δυνατόν περισσότερες πλατφόρμες.[/quote']

Χμμ. Λάθος και εδώ. Είναι αποδεδειγμένο (μια βόλτα απλά στο sourceforge) ότι το ανοιχτό πρόγραμμα είναι πολύ πιο platform independed. Δες το Linux τρέχει παντού από ρολόι, κινητό μέχρι cluster και δορυφόρους. Το Openoffice τρέχει σε όλες τις πλατφόρμες και "βλέπει" όλα τα formats. Από .doc και pdf μέχρι flash. Ακόμα και τα X11 20 ετών software τρέχει σε Windows!

Στο θέμα μας τώρα. Κανείς δε πρόκειται να κάνει κάτι στη Sony. Δεν έχει το χρήμα για κινηθεί δικαστικά εναντίον αυτού του κολοσσού. Αν γίνει κάτι θα γίνει από αντίπαλη εταιρεία που έχει συμφέροντα στο ίδιο κομμάτι αγοράς. Τρανό παράδειγμα η MS που ολόκληρη Ευρωπαική Ενωση την κυνήγησε (λόγω Nokia από πίσω), της έβαλε 400 εκ ¤ πρόστιμο και ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα. Οχι μόνο αυτό αλλά γύρισε και της έκανε μήνυση για διαφεύγοντα κέρδη και ζητάει πίσω περισσόοτερα. Δεν υπερισχύει η λογική στο χρήμα. Το γρηγορότερο που θα το καταλάβουμε το καλύτερο για εμάς.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χρησιμποιήσουμε την αγοραστική μας δύναμη σοφά. Κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και δεν αγοράζουμε το CD που θέλουμε. Οσο για αυτούς που λένε "τι δύναμη έχω εγώ; Εγώ θα αλλάξω τον κόσμο;" η απάντηση είναι "κάνε τη δουλειά σου σωστά και άσε τους άλλους να κάνουν τη δική τους".
 
σχετικα με το θεμα του opensource λογισμικου, δεν νομιζω οτι πρεπει ουτε κατα διανοια να το συγχεουμε με τετοιες καταστασεις. ακριβως επειδη ο κωδικας ειναι ανοιχτος, τετοιες λειτουργιες μεσα σε αυτο δεν προκειται να υπαρχουν.

και αν εγω και εσυ δεν ξερουμε τι στο καλο περιεχεται σε αυτον τον κωδικα, χιλιαδες προγραμματιστες μπορουν και εχουν αμεση προσβαση σε αυτον.αποτελεσμα σε μερικες ωρες η μερες θα γινοταν βουκινο κατι τετοιο.

τελος θα συμφωνησω οτι oι σοβαρες open-source εφαρμογες και λειτουργικα(linux, openoffice, mysql,php,php-nuke στο οποιο βασιζεται το site του noiz, κλπ κλπ) παιζουν ΠΑΝΤΟΥ,σε πληθος πλατφορμων που δεν φανταζεστε η μαλλων (λογικα) οι πιο πολλοι αγνοουν καν την υπαρξη τους.(x86,amd,ppc,sparc λλα και σε κινητα,pda's,ρολογια,ipods κλπ κλπ)

στο θεμα μας τωρα, αν και οντως ειναι παρα σοβαρο το θεμα αυτο, δεν μου προκαλεσε καμια εκπληξη. δεν ξερω γιατι να εμπιστευομαι τη sony, την microsoft και ολους τους αλλους κολοσσους σε τετοιου ειδους θεματα. αν μπορουσαν και μικροκαμερα θα μας εβαζαν σπιτι για να μας ελεγξουν.

σε καθε περιπτωση νιωθω πολυ ανακουφισμενος οταν βρισκονται ανθιρωπι με γνωση, αλλα πανω απ ολα συνειδηση και κοινωνικοπολιτικη καλλιεργεια και κυνηγουν τετοιου ειδους καταστασεις.

μπορει η sony να μην παθει τιποτα, μπορει το προστιμο που θα της επιβληθει να ειναι αστειο ως προς τον μηνιαιο προυπολογισμο της, αλλα η ουσια ειναι οτι πολυς κοσμος εμαθε και αυτο μπορει να εχει πολυ σημαντικοτερο αντικτυπο απ οτι ο καθενας μας μπορει να φανταστει.

υ.γ.οριστε και μια φωτο μου απο το debian gnu/linux 3.1 που αποκλειστικα χρησιμοποιω:

http://img480.imageshack.us/my.php?image=newone14tl.png

το οποιο τρεχει σε οτι αριτεκτονκη μπορεις να σκεφτεις..

 
Σήμερα από το BBC:

In late October Sony was found to be using stealth techniques to hide software that stopped some of its CDs being illegally copied.

 

Now three virus variants have been found that use the Sony software to evade detection by anti-virus programs.

 

Sony has apologised, saying it is working with computer security firms to address the problems.

Αυτά...

 
"Sony has apologised, saying it is working with computer security firms to address the problems."

μας υποχρεωσε...

 
Κάπου διάβαζα τις προάλλες ότι ένας δικηγόρος στο Los Angeles θα καταθέσει αγωγή εκ μέρους των καταναλωτών (ένωση καταναλωτών ή κάτι τέτοιο) και ότι πολλές εταιρίες δημιουργούν removal tools για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Για να δούμε...

 
Ρε παιδία Sony είναι αυτή όσες μηνύσεις και να γίνουν δεν θα επιτρέψουν να πάθει κάτι λόγο συμφερόντων.

Μην ξεχνάμε τι έγινε με την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη όταν έβαλε φωτιά με τα πυροτεχνήματα και αυτούς που της έκαναν μήνυση (που στο τέλος βρήκαν και το μπελά τους)

Δυστυχώς αυτά γίνονταν από πάντα, άλλα άμα και όλοι κοιμούνται όρθιοι τι εμποδίζει την Sony και την κάθε Sony να κάνει ότι γουστάρει και να λέει ένα we apologize και εμείς να της λέμε και ευχαρηστο?

????????????????????????????????????????????????????

????????????????????????????????????????????????????

???????????????????????????

 
Ρε παιδία Sony είναι αυτή όσες μηνύσεις και να γίνουν δεν θα επιτρέψουν να πάθει κάτι λόγο συμφερόντων.
Μην ξεχνάμε τι έγινε με την Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη όταν έβαλε φωτιά με τα πυροτεχνήματα και αυτούς που της έκαναν μήνυση (που στο τέλος βρήκαν και το μπελά τους)

Δυστυχώς αυτά γίνονταν από πάντα' date=' άλλα άμα και όλοι κοιμούνται όρθιοι τι εμποδίζει την Sony και την κάθε Sony να κάνει ότι γουστάρει και να λέει ένα we apologize και εμείς να της λέμε και ευχαρηστο?[/quote'] Αισιόδοξο σε βρίσκω φίλε μου :) :)... τέλος πάντων, το παράδειγμά σου δεν είναι πολύ σωστό, διότι σε άλλες χώρες οι νόμοι λειτουργούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσει η Sony, αλλά σημαίνει ότι α) θα αναγκαστεί να αλλάξει την τακτική της και β) ότι όλο και κάποια δολάρια θα πληρώσει σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς.
 
Καλησπέρα,

Από ότι φαίνεται η Sony BMG εκτελεί στροφή 180 μοιρών!

http://cp.sonybmg.com/xcp/english/home.html

Προσέξτε εκεί που λέει ότι εκτός από το replacement cd σου δίνει και τα αντίστοιχα MP3!!!

Το θεϊκό όμως είναι, στην ιστοσελίδα του Russinovich όπου θίγει το θέμα (μέρος 2ο) στα σχόλια από κάτω:

If you want a more concrete proof, try to rename your favourite ripping software as $sys$whatever.exe and then run it again. You'll notice that the DRM system can no longer detect it, and thus you'll get good copy of the track you try to rip instead of one filled with noise.

Thats just hilarious. I think everyone should simply not worry about removing the rootkit, as this is too difficult, and then just do at Matti says, and use the rootkit to make your favorite ripping tool immune to the DRM. On second thought, is their software breaking the DMCA? It provides a method to bypass copyright protection that they install? Hmm...
Χτυπήστε την εκεί που πονάει!!! Με το ίδιο rootkit της ΣΟΝΥ προσπερνάς το DRM !!!!! Προσέξτε τις δύο τελευταίες προτάσεις του post :lol: :mrgreen: :lol:

More on Sony: Dangerous Decloaking Patch, EULAs and Phoning Home

¶ντε να δούμε με τι θα αντικαταστήσουν το XPC τώρα...

 
Σημερινό άρθρο από New York Times

Buy, Play, Trade, Repeat

 

By DAMIAN KULASH Jr.

Published: December 6, 2005

 

Los Angeles

 

THE record company Sony BMG recently got in trouble after attempting to stem piracy by encoding its CD's with software meant to limit how many copies can be made of the discs. It turned out that the copy-protection software exposed consumers' computers to Internet viruses, forcing Sony BMG to recall the CD's.

 

This technological disaster aside, though, Sony BMG and the other major labels need to face reality: copy-protection software is bad for everyone, consumers, musicians and labels alike. It's much better to have copies of albums on lots of iPods, even if only half of them have been paid for, than to have a few CD's sitting on a shelf and not being played.

 

The Sony BMG debacle revealed the privacy issues and security risks tied to the spyware that many copy-protection programs install on users' computers. But even if these problems are solved, copy protection is guaranteed to fail because it's a house of cards. No matter how sophisticated the software, it takes only one person to break it, once, and the music is free to roam and multiply on the peer-to-peer file-trading networks.

 

Meanwhile, music lovers get pushed away. Tech-savvy fans won't go to the trouble of buying a strings-attached record when they can get a better version free. Less Net-knowledgeable fans (those who don't know the simple tricks to get around the copy-protection software or don't use peer-to-peer networks) are punished by discs that often won't load onto their MP3 players (the copy-protection programs are incompatible with Apple's iPods, for example) and sometimes won't even play in their computers.

 

Conscientious fans, who buy music legally because it's the right thing to do, just get insulted. They've made the choice not to steal their music, and the labels thank them by giving them an inferior product hampered by software that's at best a nuisance, and at worst a security threat.

 

As for musicians, we are left to wonder how many more people could be listening to our music if it weren't such a hassle, and how many more iPods might have our albums on them if our labels hadn't sabotaged our releases with cumbersome software.

 

The truth is that the more a record gets listened to, the more successful it is. This is not just our megalomania, it's Marketing 101: the more times a song gets played, the more of a chance it has to catch the ear of someone new. It doesn't do us much good if people buy our records and promptly shelve them; we need them to fall in love with our songs and listen to them over and over. A record that you can't transfer to your iPod is a record you're less likely to listen to, less likely to get obsessed with and less likely to tell your friends about.

 

Luckily, my band's recently released album, "Oh No," escaped copy control, but only narrowly. When our album came out, our label's parent company, EMI, was testing protective software and thought we were a good candidate for it. Record company executives reasoned that because we appeal to college students who have the high-bandwidth connections necessary for getting access to peer-to-peer networks, we're the kind of band that gets traded instead of bought.

 

That may be true, but we are also the sort of band that hasn't yet gotten the full attention of MTV and major commercial radio stations, so those college students are our only window onto the world. They are our best chance for success, and we desperately need them to be listening to us, talking about us, coming to our shows and yes, trading us.

 

To be clear, I certainly don't encourage people to pirate our music. I have poured my life into my band, and after two major label records, our accountants can tell you that we're not real rock stars yet. But before a million people can buy our record, a million people have to hear our music and like it enough to go looking for it. That won't happen without a lot of people playing us for their friends, which, in turn, won't happen without a fair amount of file sharing.

 

As it happened, for a variety of reasons, our label didn't put copy-protection software on our album. What a shame, though, that so many bands aren't as fortunate.

 

Damian Kulash Jr. is the lead singer for OK Go.

 

Trending...

Νέα θέματα

Back
Top