Σόλ χορδή και...ξεκούρδισμα

13αρες, αλλά flatwound είναι πολύ συνηθισμένες σε τζαζοκιθάρες.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα πάντως με τις 11+ χορδές δεν είναι με το μπράτσο, αλλά με τα σελάκια στις γέφυρες, που (στις μπάσσες χορδές) συχνά δεν μπορούν να πάνε τόσο πίσω ώστε να ρυθμιστεί σωστά το intonation. Χρειάζεται να μπει χέρι...

Μιας και πιάσαμε τα περί χορδών το 6χορδο fenderbass με το τρέμολο τί χορδές φοράει; Μεταξύ της κιθάρας και μπάσου ( σαν βαρύτονη κιθάρα; );

συνηθως 025-095 αλλα πολλοι βαζουν και κιθαριστικο σετ 014-068 (σαν και αυτο που φορανε αρκετες τωρινες βαρυτονες)

συνηθως 025-095 αλλα πολλοι βαζουν και κιθαριστικο σετ 014-068 (σαν και αυτο που φορανε αρκετες τωρινες βαρυτονες)
Νομίζω ότι δεν πολυέχει νόημα να το κουρδίζεις σε Μι (σαν την κιθάρα, αλλά μια οκτάβα κάτω), κουρδισμένο σε Λα έχει πιο πολύ ενδιαφέρον και καταλαμβάνει και την πραγματική του θέση στο μιξ.

Γιατί να είναι τόσο ακριβά τα βαρίτονα μπράτσα ρε γαμώτο... μια DIY μπασσοκιθάρα δε θα με χάλαγε καθόλου... :?

Μιας και πιάσαμε τα περί χορδών το 6χορδο fenderbass με το τρέμολο τί χορδές φοράει; Μεταξύ της κιθάρας και μπάσου ( σαν βαρύτονη κιθάρα; );
ελα μου ντε και πιο ειναι το standard tuning?eadgbe? 8O

Γιατί να είναι τόσο ακριβά τα βαρίτονα μπράτσα ρε γαμώτο... μια DIY μπασσοκιθάρα δε θα με χάλαγε καθόλου... :?
Μετά από αυτό μου έκατσε κι εμένα 1 παρόμοια ιδέα!

Ουαω σαν λύρα είναι! Αλλά σε αυτά τα λεφτά δεν νομίζω να παίζει και αρκετά καλά :?

και αυτη η jaguar bass fender με 700 ευρα δεν ειναι ακριβη.πιστευω οτι θα αξιζει τα λεφτα της οπως ολες οι fender :D .ομως αντε να βρεις χορδες για αυτην στην ελλαδα.και αντε να καταλαβεις πως να παιξεις σε αυτην πρεπει να εισαι ψιλο expert.

ps.με πενα παιζεται η με δακτυλα? 8O

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back