Σε βρίσκω μάλλον σωστό, απλά να σχολιάσω κάποια πράγματα
Eno είπε:
Καλημερα παιδια, διαβασα ολο τη θρεντ και πραγματικα απορω με την ηθικολογικη τοποθετηση περι κλεψιας και ελληνικης πραγματικοτητας...
Αν καποιος απο εσας δεν εχει χρησιμοποιησει ουτε ενα σπασμενο winrar και βγαινει δημοσια να καταγγειλει τον ταδε δεινα χρηστη warez τοτε καλως το κανει απο τη δικια του θεση και αποψη.
Το winamp είναι shareware, και δεν κλειδώνει. Απλά σου βγάζει το εκνευριστικό μήνυμα κάθε φορά!
Επίσης, το γεγονός ότι κάποιος έχει κάνει κάτι στο παρελθόν δε σημαίνει ότι δε μπορεί να σχολιάσει: Αντιθέτος, νομικά, ακόμη και για φόνους, μετα απο κάποια περίοδο, θεωρείτε οτι ο δολοφόνος εχεί πληρώσει, έχει μάθει, έχει μεταμελήσει και ότι άλλο και βγαίνει έξω. Αλλιώς οι φυλακές θα ήταν 100% όλες...
Αυτοι που χρησιμοποιουν σπασμενα και μετα καταγγελουν τον αλλο που βγηκε και το ειπε δημοσια ειναι τουλαχιστον φαιδροι...
Εγω ΔΕ χρησιμοποιώ σπασμένα! 100%! Άρα; μου επιτρέπεις να την λέω στον τύπο;
Άσε που ο τύπος είναι ο φαιδρός της υπόθεσης γιατι, όχι μόνο έβγαλε χρήματα με σπασμένα προγράμματα (που, με λίγο ψάξιμο και γνώση ξέρεις ότι το "try be4 buy" είναι στοχευμένο σε ερασιτέχνες που δε θέλουν να βγάλουν χρήματα, αν είναι να βγούν χρήματα να πάνε να το αγοράσουν), αλλά το διαφημίζει κι όλας, παρασείροντας και άλλους μαζί του.
Τα ποσοστα πειρατειας software στη χωρα μας ειναι τραγικα υψηλα και κανεις απο τους υπευθυνους δεν δειχνει να ενδιαφερεται γι'αυτο. Εχω δει σπασμενο office σε δημοσια υπηρεσια γιατι αυτος που το δουλευε ηθελε να εχει την τελευταια εκδοση που δεν ειχε αγοραστει ακομα... Βγαλε συμπερασμα και μετα πιασε το αυγο και κουρευτο.
+1 εδώ... τι να πείς.
Το ζητημα με την πνευματικη ιδιοκτησια ειναι κατι νεοφερτο στην ιστορια της ανθρωποτητας και εφοσον δεν μιλαμε για υλισμικο αλλα για κωδικα που αντιγραφεται τοτε δεν μπορει να γινει και αμεση συγκριση με παντελονια και γραβατες τα οποια ειναι απτα αντικειμενα. Το γεγονος ειναι οτι η πειρατεια δεν αντιμετωπιζεται με νομους μπαμπουλες αλλα ενδεχομενως με μειωση του τελικου κοστους - πιο ελκυστικα bundles - απο τη στιγμη που ουτε η εταιρεια λογισμικου δεν μας παραδιδει ετοιμο προιον αλλα βασιζεται επανω στους χρηστες του software για να διορθωσει bugs που πολλες φορες μενουνε και αλυτα.
1. To θέμα copyright υπάρχει πάνω απο 100 χρόνια. Πόσο πρέπει να υπάρχει για να σκεφτούμε την αξία του, και τους νόμους που το περικλύουν;
2. Η πειρατεία αντιμετωπίζεται με ΜΟΡΦΩΣΗ και εκπαίδευση, και όχι με αυτά που λές. Γιατι η χώρα μας και χώρες σαν την Ρωσία και την Ταϊλάνδη και την Κίνα είναι γεμάτες πειρατικά, και στην Δυτική Ευρώπη τα πράγματα είναι σαφώς λιγότερο δραματικά; Μήπως γιατί η αντιμετώπηση της εταιρίας διαφέρει απο χώρα σε χώρα, ή μήπως γιατί η αντιμετώπηση των πελατών διαφέρει τελικά;
3. Τελικά, όπως είπα και παραπάνω, αντί να κάνουμε bug testing για ορισμένες (ΟΧΙ όλες), εταιρίες, και να πειρατεύουμε προγράμματα, να πάμε στην τσάμπα και νόμιμη λύση. Γιατί δηλ, παραπονιέσαι για τις εταιρίες και δεν πιάνεις Linux, open office, blender, repear, coctos, και ότι άλλο υπάρχει freeware? (repear δεν είναι freeware αλλα shareware με unlimited trial version, απ'ότι θυμάμαι, εκτός και αν έχει αλλάξει). Γιατί δηλ, έχει ανάγκη (εσύ και όλοι μας), απο την eastwest και την VSL και το Νuendo και να μην γίνει η δουλειά μας με απλούστερα πράγματα;
Καλο ειναι να κατηγορουμε τους πειρατες αλλα ας κοιταξουμε και τη σταση των εταιριων απεναντι μας.
Συμφωνώ, απλά να σου πω την αλήθεια, ένας προσωπικός χρήστης είναι άλλο απο μια εταιρία. άλλα έξοδα, άλλα processes, αλλα logistics. δεν μπορείς να συγκρίνεις, και να σου πω την αλήθεια, δεν μπορείς να κρίνεις!
Και να σου κάνω μια πρόταση (και σε όλους και το λέω σοβαρά):
Έχω επαφές με πάνω απο 20 εταιρίες στα samples κυρίως. EW, Bela D. Media, Toontrack, NOTION, Mordatt, Westgate, Wallander Instruments, Garritan, Kirk Hunter, Sir Reverb, Samplemodelling, Orange Tree Samples, Kong Audio, Project SAM και κανα δυό ακόμη. Άλλες εταιρίες είναι δισπρόσιτες, άλλες όμως είναι ανοιχτές.
Αντι να παραπονιόμαστε στα τυφλά και να νομίζουμε ότι δεν ακούγεται , και να βρίσκουμε δικαιολογίες για να χρησιμοποιούμε σπασμένα προγράμματα, δώστε μου τα παράπονά σας να τα διαβιβάσω με την διαβεβαίωση ότι θα κάνω ότι περνάει απ'το χέρι μου για να φτιαχτούν και να υπάρχει ανταπόκριση. Οι άνθρωποι υπάρχουν, έχουν τα νοίκια τους, τη δουλειά τους, τα παιδιά τους, τα ζώα τους (O Frank Belardino έχει άλογα (Bela D. Media)), κλπ. Και ακούνε, καταλαβαίνουν και δε γουστάρουν να μαμάνε τους πελάτες τους! Όποιος έχει δοκιμάσει να κατασκευάσει κάποιο κώδικα, θα ξέρει πόσο δύσκολο είναι και πόσο beta testing θέλει και σε τι συστήματα. Πώς να προβλέψεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ; όταν η Steinberg ανακοινώνει το cubase 5, χωρίς να έχει ενημερώσει τις εταιρίες, αρά μπορεί και τα καινούρια sample players (PLAY, Aria, VI) να ΜΗΝ δουλεύουν σε VST3, ή στο καινούριο cubase5, απλά;
Επισης δεν αναφερθηκε κανεις στην "εξαρτηση" που αποκτα καποιος χρηστης απο το ιδιο το σπασμενο προγραμμα το οποιο θα το αγορασει νομιμα στη συνεχεια αν θελει να εχει το κεφαλι του ησυχο και να λαμβανει ολα τα updates και την υποστηριξη.
Δεκτόν, υπάρχουν περιπτώσεις, το δέχομαι, το ξέρω, το καταλαβαίνω και συμφωνώ.