(Σχετικά) ήπιο Phaser με rotary δυνατότητες

AuditoryDriving

Μέλος
Πόντοι
36
Γεια χαρά παιδιά...

Έχει κανείς γνώμη για καμιά καλή ιδέα για ήπιο και Phaser που να δουλεύι όμορφα και σε χαμηλά speed αλλά να δίνει και λίγο rotary ήχο σε πιο μεγάλες ταχύτητες? Σκεφτόμουν τα mxr vintage 45, mxr custom shop 90 (με led) και το mooer orange phaser.. Ειδια από το τελευταίο, παρότι κίνα (και πολύ ακριβό για κίνα) ότι έχω ακούσει μου έχει αρέσει πάρα πολύ αλλά και ντα ντέμο ήταν πολύ προσεγμένα σε σχέση με αυτά που είναι διαθέσιμα για το mxr 45 πχ..

Καμιά γνώμη κανείς? Εναλλακτικές? Σκεφτείτει ήχο have a cigar / i want you (beatles) και κάτι φάσεις queen πχ στο white queen

Μόνο αναλογικό με ενδιαφέρει.  Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

To μπάτζετ σου ποιο είναι? Και το θες καινούργιο ή μεταχειρισμένο? Επίσης, το θες πολύ tweakable ή απλό στη χρήση? Το ΜΧR 45 είναι πολύ ήπιο (και αυτό είναι και το κύριο ατού του). Για πιο έντονη χροιά θα πας στο MXR 90 (το οποίο ακούγεται και στο Have a Cigar) ή σε άλλα. Bασικά δεν έχω ακούσει κανένα που να μην ακούγεται ως ψευδοleslie σε υψηλό rate, αν και ο βαθμός επιτυχίας διαφέρει από πετάλι σε πετάλι (και από... αυτί σε αυτί). Για τις προηγούμενες συζητήσεις γράψε στο Google site:noiz.gr phaser

εχω αυτο

Παίζει να χω περάσει κανα μήνα που κάθε βράδυ σχεδόν βλέπω βίντεο με phaser... και θέλω καμια γνώμη για να ξεστραβωθώ λίγο :)

Thanks superfunk :)

bloody_sunday είπε:
To μπάτζετ σου ποιο είναι? Και το θες καινούργιο ή μεταχειρισμένο? Επίσης, το θες πολύ tweakable ή απλό στη χρήση? Το ΜΧR 45 είναι πολύ ήπιο (και αυτό είναι και το κύριο ατού του). Για πιο έντονη χροιά θα πας στο MXR 90 (το οποίο ακούγεται και στο Have a Cigar) ή σε άλλα. Bασικά δεν έχω ακούσει κανένα που να μην ακούγεται ως ψευδοleslie σε υψηλό rate, αν και ο βαθμός επιτυχίας διαφέρει από πετάλι σε πετάλι (και από... αυτί σε αυτί). Για τις προηγούμενες συζητήσεις γράψε στο Google site:noiz.gr phaser

thanks bloody_sunday! Ναι έχω διαβάσει όλα τα ποστ από το νοιζ, απλώς είπα να ανοίξω καινουριο θέμα μιας και έχω πιο συγκεκριμένα specifications... το standard mxr 90 ειναι πολύ ελικόπτερο για τα γούστα μου.. Με ενδιαφέρει να είναι usable στο μεγαλύτερο μέρος του range του (σε πολλά στις ψηλές συχνότητες ακούς μόνο αυτό το feedback oscillation ή ότι είναι...) -ένα blend θα ήταν ταμαμ αλλά συνήθως ανεβαίνει η τιμή. Ψάχνω για καινούριο γιατί είμαι γερμανία και από ebay δε βλέπω τπτ... επίσης μπορώ να το αλλάψω αν δε μου αρέσει καθώς ισχύει το no questions asked policy.

Νομίζω ότι κλίνω προς το Mooer Αν και η σύγκριση είναι λίγο άδικη γιατί τα ντεμο του αν και λίγα έιναι πολύ καλα... to mxr 45 δεν έχει παρά ελάχιστα ντεμο για την μοντέρνα έκδοση..

Το budget μου (όταν συμπληρωθεί.. όταν...) θα είναι στα 120 max. Και να χα λεφτά θα χα τύψεις να δώσω παραπάνω. To visual sound oil can έχει το blend knob αλλά ακούγεται αδιάφορο έως ενοχλητικό...

Ιδέες πάνω σ αυτά?

Χωρίς να θέλω να εκτροχιάσω την κουβέντα, αν τα χα θα τα σκαγα στο tech21 rotochoir... αν και τελικά πιστευω πως αν βρω ένα καλό (στις αυτάρες μου) phaser είμαι καλυμένος... αλλά ας το αφήσουμε έχω αυτό γιατί αφενός είναι leslie emulator αφετέρου είνια πολύ οφφ σε λεφτά

Thanks!

bloody_sunday από τα συμφραζόμενα και δεδηλωμένα αυτών που γράφεις σε άλλα ποστ πιστεύω ότι με βάση αυτά που έγραψα στην περίπτωση μου θα πρότεινες το mxr 45... το mooer πως σου ακούγεται απ'οτι μπορείς ν ακουσεις?

Επίσης, για rotary, ψήνεις περισσότερο 45 ή custom 90 (led)?

Thanks!

το mooer παρε,μαμει και δερνει.

αν και για ψευτο-leslie ηχους νομιζω οτι τα chorus κανουν καλυτερη δουλεια απο τα phaser...

το MXR αν ειναι να το παρεις βεβαιωσου οτι ειναι tbp (δεν ξερω αν διαφερει απο το απλο phase 90) γιατι εχει το χειροτερο bypass που υπαρχει ,θα σου μαμησει τον ηχο.

Kαλησπέρα και απο μένα.Καλύτερα να πάρεις τη κιθάρα σου και τη pedalboard και να πας μια βόλτα στα μαγαζίά να ακούσεις τι σου κάθεται καλύτερα γιατί απο βίντεο δε θα βγάλεις άκρη.

Εγώ είχα evh phase 90 και δε μου έκατσε ποτέ (πάντα ήταν λίγο ελικόπτερο για τα γούστα μου) και τελικά κατέληξα με το 3 φορές φθηνότερο του, ehx small stone.

Btw όλα τα mooer είναι πάρα πολύ καλά σε ήχο γιατί είναι όλα άριστες κόπιες επώνυμων πεταλιών.Θα τα καταλάβεις και απο το όνομα πολλά απο αυτά.Και πολύ φθήνα και σαν τιμή.Παρόλα αυτά δεν έχουν ποιότητα κατασκευής και χαλάνε σχετικά γρήγορα.

savatage84 είπε:
Kαλησπέρα και απο μένα.Καλύτερα να πάρεις τη κιθάρα σου και τη pedalboard και να πας μια βόλτα στα μαγαζίά να ακούσεις τι σου κάθεται καλύτερα γιατί απο βίντεο δε θα βγάλεις άκρη.

Εγώ είχα evh phase 90 και δε μου έκατσε ποτέ (πάντα ήταν λίγο ελικόπτερο για τα γούστα μου) και τελικά κατέληξα με το 3 φορές φθηνότερο του, ehx small stone.

Btw όλα τα mooer είναι πάρα πολύ καλά σε ήχο γιατί είναι όλα άριστες κόπιες επώνυμων πεταλιών.Θα τα καταλάβεις και απο το όνομα πολλά απο αυτά.Και πολύ φθήνα και σαν τιμή.Παρόλα αυτά δεν έχουν ποιότητα κατασκευής και χαλάνε σχετικά γρήγορα.

Ευχαριστώ savatage84 (και το nick μονο θα ταν αρκετο και τίποτα άλλο να μην έγραφες :))

Στο χωριό που μένω έχει δύο μαγαζιά μουσικής, το ένα πουλάει κλασικές κιθάρες και φλάουτα και το άλλο ηλεκτρικές με στοκ που ανανεώνεται ανα 5 χρόνια... δεν έχει Phaser ουτε για δείγμα χοαχοαχοαχο :)

Εννοείται πριν αποφασίσω θα πάω να δοκιμάσω λιγάκι απλως θέλω να το ξεκαθαρίσω όσο πιο καλά γίνεται πριν. ΑΝ και πιστεύω πλέον ότι με καλά ντεμο στο youtube Και στο soundcloud ηχογραφημένα με ξεκάθαρο τρόπο μπορείς να βγάλεις ΚΑΠΟΙΑ συμπεράσματα σχετικά με τον χαρακτήρα του ήχου. ΠΡοφανώς στο σύστημα σου θα ακούγονται διαφορετικά, αλλά εδώ ακούγονται διαφορετικά από δευτέρα σε τετάρτη στα δικά σου αυτιά...

Τα mooer παντως δε τα λες και φθηνα... και απο τοτε που τα φεραν ευρώπη η τιμές έχουν ανέβει κανα 20ευρω.... Για θέμα αντοχής έχεις κάποια εμπειρία?

Ευχαριστώ!

@auditory driving: όχι, σύμφωνα με αυτά που έγραψα δεν θα σου πρότεινα το MXR 45 για ψευδοleslie γιατί είναι πολύ ήπιο και δεν θα το προτιμούσα για αυτό το σκοπό. Αλλά μιας και έχεις βρει το Mooer, γιατί δεν το παίρνεις? Από ότι φαίνεται είναι κλώνος του MXR 90, έχοντας και τον μοντέρνο ήχο του block logo, και τον vintage του script logo. Δεν πολυέχει νόημα να σου πω πώς ακούγεται σε εμένα το ανωτέρω βιντεάκι μιας και μιλάμε για το τι θες εσύ...

Το script logo ΜXR 90 του Custom Shop (ωραίο phaser) σε μερικές εκδόσεις του είναι true bypass, και σε μερικές όχι. Κοίτα τον κατάλογο εδώ: http://www.jimdunlop.com/blog/what-you-need-to-know-about-true-bypassing/ Aλλά αφού το Mooer είναι ήδη true bypass, σε βγάζει από τον μπελά της αναζήτησης.

Eγώ σαν άλλες επιλογές θα πρότεινα αυτό της Boss ή το πολύ ευέλικτο VFE Enterprise Phaser, αλλά ανεβαίνει πιο πάνω από το μπάτζετ σου. Ίσως το έφτανε αν το έπαιρνες από το Proguitarshop εκμεταλλευόμενος κάποια από τις τακτικές του εκπτώσεις, αλλά τώρα δεν το βλέπω πια στον κατάλογό τους. Μπορείς να τους στείλεις email για να ρωτήσεις.

Αυτό που λέει ο SF για τα chorus είναι πολύ σωστό, και ακριβώς αυτό είχα σκεφτεί κι εγώ. Για τα δικά μου ψευδοleslie χρησιμοποιώ ένα παλιό Visual Sound H2O, το οποίο ακούγεται καλύτερα σε αυτό το ρόλο από το κλασσικό (επίσης παλιό) EH Small Stone που επίσης έχω στην ίδια πεταλιέρα. Αν και έχω δοκιμάσει ακριβότερα και πολύ πιο ευέλικτα phaser, κατέληξα σε αυτό ως και μεγάλος θαυμαστής του ήχου του "κύματος" που έβγαζε ο Jean Michel Jarre χρησιμοποιώντας το στα τέλη των 70s (και σήμερα). Σε γρήγορο rate πάντως ακούγεται σαν τερματισμένο univibe αντί για leslie.

AuditoryDriving είπε:
Ευχαριστώ savatage84 (και το nick μονο θα ταν αρκετο και τίποτα άλλο να μην έγραφες :))

Στο χωριό που μένω έχει δύο μαγαζιά μουσικής, το ένα πουλάει κλασικές κιθάρες και φλάουτα και το άλλο ηλεκτρικές με στοκ που ανανεώνεται ανα 5 χρόνια... δεν έχει Phaser ουτε για δείγμα χοαχοαχοαχο :)

Εννοείται πριν αποφασίσω θα πάω να δοκιμάσω λιγάκι απλως θέλω να το ξεκαθαρίσω όσο πιο καλά γίνεται πριν. ΑΝ και πιστεύω πλέον ότι με καλά ντεμο στο youtube Και στο soundcloud ηχογραφημένα με ξεκάθαρο τρόπο μπορείς να βγάλεις ΚΑΠΟΙΑ συμπεράσματα σχετικά με τον χαρακτήρα του ήχου. ΠΡοφανώς στο σύστημα σου θα ακούγονται διαφορετικά, αλλά εδώ ακούγονται διαφορετικά από δευτέρα σε τετάρτη στα δικά σου αυτιά...

Τα mooer παντως δε τα λες και φθηνα... και απο τοτε που τα φεραν ευρώπη η τιμές έχουν ανέβει κανα 20ευρω.... Για θέμα αντοχής έχεις κάποια εμπειρία?

Ευχαριστώ!
Savatagόφιλος ε;;;

+1

Τα mooer τα έφερνε ένας φίλος που έχει μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και τα σταμάτησε για αυτό το λόγο.Μετά απο κάποια (αρκετά βέβαια) πάτα-πάτα άρχιζαν να διαλύονται απο οτι είπε.Εγώ έκατσα και τα τσέκαρα αρκετή ώρα γιατί έτυχε και είχε κόπιες και απο πετάλια που είχα στη πεταλιέρα μου και ακούγονταν όντως ΠΑΡΑ πολύ καλά.Πριν κάνα χρόνο που έγινε αυτό οι τιμές τους ήταν 70-80 ευρώ, τώρα δεν έχω τσεκάρει τι παίζει.

Update:

Πριν δυο βδομάδες βρήκα το T-rex tonebug phaser σε προσφορά 30Ε και καθώς η κατάσταση όδευε προς επ'αορίστον αναμονή, είπα ας είναι, απ το να τρωω τόσες ώρες να ψάχνω ας το χτυπήσω μπας και ησυχάσω. Είχε ελάχιστα βίντεο στο youtube και ακόμη λιγότερα κλιπς και reviews... ένα σοβαρό μόνο έκανε λόγο για μεγάλο volume drop.

Τέσπα, με καλή πίστη στην κατασκευάστρια το αγόρασα. Έπαιξα λίγο στην αρχή, δε μάρεσε, μετά μ άρεσε λίγο καλύτερα, μετά δε μ'αρεσε και τόσο. Όντως μεγάλο volume drop εκτός αν το rate και το depth ειναι ψηλά και το mod είναι στο modern. Γενικά δεν κάνει καλό ροταρυ (facepalm) αλλά δεν πειράζει - το βασικό πρόβλημα είναι ότι το depth knob δεν λειτουργεί σωστά: πιο συγκεκριμένα όταν είναι τέρμα αριστερά, δεν ακούς καθόλου Phasing (παρότι ο ήχος έχει αλλοιωθεί συχνοτικά) και αυτό συνεχίζεται για καμιά δεκαρία μοίρες ακόμη ώσπου ξαφνικά ΤΣΟΥΠ σκαει απότομα το phasing... to vintage mod φέρεται λίγο πιο νορμάλ αλλά κόβει τόσο τα μεσαία που ο ήχος δεν έχει καμία σχέση με πριν. Ένα mix knob θα βελτίωνε σίγουρα τα πράματα, αλλά.... Να πω ότι το δοκίμασα τόσο πριν όσο και μετά το overdrive. Επίσης, με 50ma κατανάλωση πιστεύω πως πρέπει να είναι ψηφιακό αν και δε βρήκα πουθενά λεπτομέρειες για το κύκλωμα του.

Τέσπα, τα γράφω και αυτά γιατί ένιωθα λίγο τύψεις αφού παρά την εξαιρετικές προτάσεις σας και το χρόνο σας, κατέληξα να πάρω κάτι άσχετο με αυτά για τα οποία ζήτησα γνώμη. ΑΠλώς, η δύναμη της προσφοράς. Τεσπά, πάντως το διασκέδασα ως τώρα απλώς δεν είναι αυτό που ζητούσα (εδώ που μένω μόνο φλαουτα μπορώ να δοκιμάσω, για να μη νομίζετε ότι πήγαινα γυρεύοντας χεχε).

bloody_sunday, savatage84 και Superfunk ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας :)

Σιγά τις τύψεις... εσύ θα κάνεις τις επιλογές σου και θα φτιάξεις τον ήχο σου, όχι εμείς για σένα! :)

Σαν φλαουτίστας, θα έβρισκα περίεργη αλλά πολύ βολική την σύμπτωση να μπορώ να δοκιμάσω μόνο φλάουτα στο μέρος που μένω... πού είναι αυτό αν επιτρέπεται?

Ισως για ψευτο-leslie σε βολευψει το bbe - mind bender ! Το βρισκεις κανενα 80 απο ebay .

Παντως εγω εχω ενα phase 45 clone και μου φαινεται οτι δεν κανει για leslie , αλλα για univibe στυλ  pink floyd - breathe η shine on you .

ξερει κανεις καποιο analog phaser +tap tempo γυρω στα 150 ευρω?επισης το mxr-100 κανεις το χει να μου πει αποψεις?

Phasers με tap tempo είναι μια αρκετά περίεργη - και εντελώς περιττή για πολλούς - ιδέα, για αυτό και όχι ιδιαίτερα διαδεδομένη (αλήθεια, τι το θες το tap tempo στο phaser?) Υπάρχει της Keeley, Empress και της Solid Gold. Kαι τα τρία είναι αναλογικά. Αν είσαι τυχερός, μπορείς να πετύχεις κάποιο από αυτά γύρω στα 150 μεταχειρισμένο. Υποθέτω πως και η Line 6 M5 θα κάνει την ίδια δουλειά, χωρίς να είναι αναλογική (γύρω στα 120e καινούργια).

To ΜΧR 100 το έχω δοκιμάσει εγώ - καλούλι και πολύ παραμετροποιήσιμο, αλλά κάπως "λεπτό" στο ηχόχρωμά του και όχι τόσο πλούσιο όσο θα το ήθελα.

nikoscaptain7 είπε:
ξερει κανεις καποιο analog phaser +tap tempo γυρω στα 150 ευρω?επισης το mxr-100 κανεις το χει να μου πει αποψεις?
Τσεκαρε το TC nova modulation to εχω κανα μηνα και μονο τα καλητερα εχω να πω.

εγω τον τελευταιο χρονο παιζω με ενα που μου εφτιαξε ο Αρχελαος(blue Pedals)

"παει" προς το mxr 45 απλος εχει και depth(πολυ σημαντικο για μενα)

μπορεις να παρεις και μια ιδεα απο εδω

Για ηχο Gilmour της mxr ειναι μονοδρομος!Κ με το rate στο 11:00 εχεις τον ηχο του have a cigar!

Υπαρχουν δυο που αξιζουν,hand wired απο το custom shop της mxr

Το ενα με led κ true bypass κ το αλλο χωρις led κ χωρις true bypass!

aggeloskrv είπε:
Για ηχο Gilmour της mxr ειναι μονοδρομος!Κ με το rate στο 11:00 εχεις τον ηχο του have a cigar!

Υπαρχουν δυο που αξιζουν,hand wired απο το custom shop της mxr

Το ενα με led κ true bypass κ το αλλο χωρις led κ χωρις true bypass!
το 100 δεν ειναι καλυτερο απο το 90?γιατι το βρισκω 20 ευρω πιο ακριβο απο το 90 και εχει περισοτερες ρυθμισεις..ή επειδη ειναι κλασσικ πεταλι καλυτερα θα ηταν το 90 για να εχω ακριβως τους ηχους τους γνωστους επειδη το ειχαν και οι γνωστοι παικτες?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back