Συζήτηση αρ.33754 για τη συμμετοχή των ξύλων στον ήχο της ηλ. κιθάρας

mpikoz

Νέο μέλος
Πόντοι
16
΄Ή αλλιώς "κουρδισμένα" ξύλα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Έχω κάτι παλέτες στην αποθήκη... όποιος ψήνεται ας μου στείλει μήνυμα....  ;D ;D ;D!

freerock1974 είπε:
Προσωπικα εχω μεινει καγκελο..
Έχουμε δεί ΑΠΕΙΡΑ videos εδώ μέσα...μέχρι κιθάρα από μπετό έχουμε δεί...

Το παραπάνω video απλά δείχνει ότι το κύριο συστατικό του ήχου μίας ηλ. κιθάρας είναι οι μαγνήτες, τα ηλεκτρικά και ο ενισχυτής...τίποτα παραπάνω από αυτά που (κάποιοι από εμάς) λέμε εδώ μέσα.

Πληρωνουμε σχεδιασμο λοιπον...(και μαλλον ακριβα...)
Προφανώς και δεν πληρώνεις σχεδιασμό...μία κιθάρα σαν τη παραπάνω δεν θα την αγόραζες ακόμα και εάν είχε τον καλύτερο ήχο στον κόσμο...

Με έπιασες τώρα? ;)

marathon είπε:
Έχουμε δεί ΑΠΕΙΡΑ videos εδώ μέσα...μέχρι κιθάρα από μπετό έχουμε δεί...

Το παραπάνω video απλά δείχνει ότι το κύριο συστατικό του ήχου μίας ηλ. κιθάρας είναι οι μαγνήτες, τα ηλεκτρικά και ο ενισχυτής...τίποτα παραπάνω από αυτά που (κάποιοι από εμάς) λέμε εδώ μέσα.
Δάχτυλα;

Για καθαρα δεν παιζει να βγαλεις καλο ηχο.Ο τυπος ειναι τερμα γκάζι.Κ στο γραφειο αν βαλεις χυμα μαγνητη με χορδες θα παιζει.Αφου τα κανουν ολα τα ηλεκτρικά κ ο ενισχυτης με τα πέταλα.Βάλε καθαρα να δουμε πως θα ακουστει η παλέτα......

Παλι στα καθαρα ευθυνεται ο σχεδιασμος κ οχι τα ξυλα.Πως θα παρεις την ατακα ενος σκάφους χωρις το σκαφος αυτο ειναι αδυνατο.....Και ας ειναι το σκαφος 200 ευρω.Ο σχεδιασμος του βγαζει τον ηχο σε συνδιασμο με μαγνητη και ισως κ λιγο τα ξυλα στον τυπο τους κ οχι στην ποιοτητα τους.

Μιλωντας παντα για ηλεκτρικα οργανα κ μόνο.

Επίσης το παραπάνω video, μας λέει ότι στο Youtube όλα φαίνονται πιθανά...θα ήθελα να δώ το παλικάρι με την "κιθάρα" του σε πραγματικές συνθήκες, δηλ live δίπλα στον Νέστορα και τα υπόλοιπα παιδιά ;D...εκεί που πραγματικά φαίνεται η αξία μίας κιθάρας. Ανάμεσα στα άλλα όργανα.

Εκεί θα έκανε σίγουρα, λιγότερο τον έξυπνο

Evilnye είπε:
Δάχτυλα;
Μιλάμε για ήχο ή για παίξιμο?

Ωραία, τώρα ξέρω τι θα ξάνω την ταστιέρα που με περίσσεψε  :D :D. Αλλά όχι με ξύλο απο παλέτες  ;)

Superfunk είπε:
Έχω μείνει μακάκας. Από τα ομορφότερα μουσικά όργανα ever. Ειδικά το πίσω μέρος με την σφραγίδα του βαρελιού και το original look του παλιού ξύλου απλά δεν υπάρχει. Και floyd και humbucker, τι συνδυασμός !!  :o :o :o

marathon είπε:
Μιλάμε για ήχο ή για παίξιμο?
Με την ίδια κιθάρα, τον ίδιο ενισχυτή παίζοντας το ίδιο lick, θα βγάλω τον ίδιο ήχο με τον Knopfler;

Δεν νομίζω.

Θέλει πολλά ψωμιά ακόμα ο λαπάς ............

audiokostas είπε:
Με την ίδια κιθάρα, τον ίδιο ενισχυτή παίζοντας το ίδιο lick, θα βγάλω τον ίδιο ήχο με τον Knopfler;

Δεν νομίζω.
Εάν με την ίδια κιθάρα, τον ίδιο ενισχυτή, με τον αντίχειρα, κτυπήσεις και εσύ και ο Knopfler τη La...λές να βγάλετε διαφορετικό ήχο? Αυτός είναι ο ήχος της κιθάρας....

Εάν όμως κάνεις το λάθος να πάς να παίξεις κάτι παραπάνω και απέναντι είναι ο Knopfler...συμφωνώ...

Θέλει πολλά ψωμιά ακόμα ο λαπάς ............

Οι δυναμική απόκριση και ο τόνος αυτού του οργάνου με άφησαν με ανοιχτό το στόμα..  :P  ;D

Το'χετε χάσει εδω μέσα λιγάκι έτσι; Είπαμε ότι όταν περνάς οδοστρωτήρες από πάνω, όλα επίπεδα δείχνουν. Βάλε ένα Metalζώον μπροστά από οποιαδήποτε κιθάρα κι αμα καταλάβεις διαφορά από τη μια στην άλλη, εμένα να με πείς προκόπη.

Ο φίλος μου ο triggaς τα λέει καλά κατα την δική μου άποψη. Αλλά τι να καταλάβετε εσείς με την τελεκάστερ...  ;D έτσι κι αλλιώς μια σανίδα (slab) είναι με τάστα στην καλύτερη ή μια παλέτα που ένιωσε μοναξιά και την κολλήσανε.  ;D Οταν παλιώνει όμως... τι φταίει κι ακούγεται ωραία; Η μήπως αν βάλω single coil lindy Fralin στην 335 θα ακούγεται και θα παίζει σαν τέλε;

Μήπως τα ισοπεδώνουμε λιγάκι;

marathon είπε:
Εάν με την ίδια κιθάρα, τον ίδιο ενισχυτή, με τον αντίχειρα, κτυπήσεις και εσύ και ο Knopfler τη La...λές να βγάλετε διαφορετικό ήχο?
Ναι, με βεβαιοτητα μαλιστα.

yameth είπε:
Οταν παλιώνει όμως... τι φταίει κι ακούγεται ωραία;
Δηλ μόνο οι παλιές ακούγονται ωραία?...Οι καινούργιες δεν έχουν καμμία τύχη?...

Ναι, με βεβαιοτητα μαλιστα.
Είναι λές θέμα αντίχειρα?

Δεν τα ισοπεδώνουμε "λιγάκι", τα έχουμε κάνει ίσιωμα και έχουμε ρίξει και μπετόν ταχείας πήξης από πάνω... ;D ;D ;D

Οταν παλιώνει όμως... τι φταίει κι ακούγεται ωραία;
αυτο δεν παιζει με την ΚΑΜΜΙΑ (αλλοιως δεν θα ειχα πουλησει ΟΛΕΣ τις παλιες μου τελε,πλην μιας ),οι καλυτερες μου τελε ειναι brand new...... ;D

σιγουρα βεβαια ακουεται καλυτερα ο ηχος των ...500ευρων οταν τα μετρας (αφου τις πουλησεις).... ;D

κατα τα αλλα τα εχουμε συζητησει και εξαντλησει αυτα τα θεματα ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορες εδω μεσα,δεν βαρεθηκατε ακομα? ;D

Superfunk είπε:
σιγουρα βεβαια ακουεται καλυτερα ο ηχος των ...500ευρων οταν τα μετρας (αφου τις πουλησεις).... ;D
Σε ενισχυτή ή ακουστικά? ;D ;D

Υπάρχουν πάντως πολλοί... distortion players (κοινώς μεταλλάδες  ;D) που θα διαφωνήσουν πως όλες οι κιθάρες ακούγονται ίδιες με παραμόρφωση. Υπάρχουν παραμορφώσεις και παραμορφώσεις, μην τα ισοπεδώνουμε όλα σε κάθε επίπεδο. Τώρα περί ξύλων κλπ...

audiokostas είπε:
...αυτό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back