• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Συνεχόμενο πρόβλημα σε καινούριο PC

gdevelek είπε:
αυτό έκανε
Φίλε gdevelek συγνώμη αλλά δεν πρέπει να έκανε αυτό.

Το μηχάνημα δεν παραδώθηκε έτοιμο.

Έτοιμο σημαίνει έτοιμο. Εάν όντως ζητήθηκε να είναι έτοιμο.

Δεν θα αναλύσω τις διάφορες λεπτομέρειες για γνωστούς λόγους. Μπορεί και να έτυχε...

Εδώ μας λέει ο φίλος ότι όχι μόνο εγκατέστησε το Cubase μόνος του αλλά εγκατέστησε μέχρι και το λειτουργικό σύστημα, αν κατάλαβα καλά. Οπότε, πού είναι το έτοιμο.

Εάν τα είχανε εγκαταστήσει όλα αυτά από το κατάστημα για να είναι πραγματικά έτοιμο, τότε θα είχαν εντοπίσει και το πρόβλημα εξ'αρχής. Κατ'επέκταση δεν θα υπήρχε ταλαιπωρία για τον φίλο μας.

Έτοιμο (PnP) σημαίνει πολύ απλά ότι το ανάβω και δουλεύω

Έτσι τουλάχιστον το καταλαβαίνω εγώ εκτός κι αν κάνω λάθος.

Συγνώμη και πάλι.

Alchemist είπε:
Υ.Γ. Είμαι ο μόνος που δεν είναι τόσο σίγουρος ότι PC = εγγυημένη ταλαιπωρία; ::)
Μαλλον 2 ειμαστε. Αλλα μολις μαθαμε πως τα Mac ειναι value for money. ;D

Nikoubis είπε:
Μαλλον 2 ειμαστε. Αλλα μολις μαθαμε πως τα Mac ειναι value for money. ;D
Ξαναδιάβασε το αρχικό post...εδώ και ένα μήνα ο ΟΡ κάνει μπρός πίσω...υπάρχει μεγαλύτερο value for money? Εκτός εάν εσύ έχεις ΠΟΛΥ χρόνο για χάσιμο... ;)

Μανώλη

αν εννοούσες και το λογισμικό τότε πάσο

βέβαια αυτό το κάνουν ελάχιστοι πελάτες

οι περισσότεροι έχουν την αυτοπεποίθηση πως θα μπορέσουν να πατήσουν setup.exe και να ακολουθήσουν τα βήματα που ακολουθούν, και δεν πληρώνουν για τέτοιες υπηρεσίες, που θα τις έκανε έτσι κι αλλιώς ο "μικρός" του μαγαζιού

κι όταν η έκδοση του λογισμικού και οδηγών  συσκευών ταιριάζει με το λειτουργικό, δεν ακολουθεί ο εφιάλτης που έχουμε εδώ

marathon είπε:
Ξαναδιάβασε το αρχικό post...εδώ και ένα μήνα ο ΟΡ κάνει μπρός πίσω...υπάρχει μεγαλύτερο value for money? Εκτός εάν εσύ έχεις ΠΟΛΥ χρόνο για χάσιμο... ;)
Έλα ρε Marathon... και ένας συνάδελφος πήρε iMac και χρειάστηκε να το στείλει 4 φορές για επισκευή (3 εβδομάδες αναμονή κάθε φορά) πριν δουλέψει σωστά. Συμβαίνουν σε όλους τέτοια προβλήματα... ;)

Αντιμετωπιζω παρομοιο θεμα.Εβαλα τα windows7 στο παλιο μου pc και οχι πως το πολυδουλευω,ετσι,για την τιμη των οπλων το ξαναματαφτιαξα και παω για καινουργια καρτα ηχου.Την παλια 24μπιτη δεν την αναγνωριζει,αν και το προγραμμα φορτωθηκε κανονικα,οχι απο το δισκακι των xp,μα απο το δισκακι των vista.Mac και παλι Mac!

Alchemist είπε:
Έλα ρε Marathon... και ένας συνάδελφος πήρε iMac και χρειάστηκε να το στείλει 4 φορές για επισκευή (3 εβδομάδες αναμονή κάθε φορά) πριν δουλέψει σωστά.
Αυτός, πρέπει να αγοράσει λαχείο... ;D ;D

ΩΩΩΩ χαμος στο ισωμα.... λοιπον παιδια λιγο cool ηρεμια να τα βαλουμε σε μια ταξη γνωριζω αρκετα απο pc σε φυσιολογικο βαθμο τα λεφτα που ειχα ηταν maximum 680 ευρω

αρα  mac γιοκ...δεν ειχα αλλα... φανταστειτε οτι δουλευα σε pentium D 2 GIGA ΜΝΗΜΗ  και 400 τροφοδοτικο!!!! και ημουν οκ απλα ανεβηκαν οι απαιτησεις μου σε vst κυριως αρα ηθελα μνημη παραπανω και επειδη ειχα το cubase 5 64bit ειπα να το εκμεταλευτω με ενα 64βιτ συστημα  τελος παντων νομιζω πως ισως με ενα update στην μητρικη στρωσουν τα πραγματα ετσι και αλλιως ειναι το μοναδικο που δεν εχω κανει....θα παρακολουθω την συζητηση ;)

gdevelek είπε:
Μανώλη

αν εννοούσες και το λογισμικό τότε πάσο

βέβαια αυτό το κάνουν ελάχιστοι πελάτες

οι περισσότεροι έχουν την αυτοπεποίθηση πως θα μπορέσουν να πατήσουν setup.exe και να ακολουθήσουν τα βήματα που ακολουθούν, και δεν πληρώνουν για τέτοιες υπηρεσίες, που θα τις έκανε έτσι κι αλλιώς ο "μικρός" του μαγαζιού

κι όταν η έκδοση του λογισμικού και οδηγών  συσκευών ταιριάζει με το λειτουργικό, δεν ακολουθεί ο εφιάλτης που έχουμε εδώ
Εσύ όταν ακούς έτοιμο τι καταλαβαίνεις;

Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Έτοιμο.

Επαναλαμβάνω, εάν βέβαια ζητήθηκε αυτό.

invoker είπε:
ΩΩΩΩ χαμος στο ισωμα.... λοιπον παιδια λιγο cool ηρεμια να τα βαλουμε σε μια ταξη γνωριζω αρκετα απο pc σε φυσιολογικο βαθμο τα λεφτα που ειχα ηταν maximum 680 ευρω

αρα  mac γιοκ...δεν ειχα αλλα... φανταστειτε οτι δουλευα σε pentium D 2 GIGA ΜΝΗΜΗ  και 400 τροφοδοτικο!!!! και ημουν οκ απλα ανεβηκαν οι απαιτησεις μου σε vst κυριως αρα ηθελα μνημη παραπανω και επειδη ειχα το cubase 5 64bit ειπα να το εκμεταλευτω με ενα 64βιτ συστημα  τελος παντων νομιζω πως ισως με ενα update στην μητρικη στρωσουν τα πραγματα ετσι και αλλιως ειναι το μοναδικο που δεν εχω κανει....θα παρακολουθω την συζητηση ;)
περιμενουμε τα αποτελεσματα (τουλαχιστον εγω ;D)

μη μας ξεχασεις ;)

Μανώλης Χναράκης είπε:
Εσύ όταν ακούς έτοιμο τι καταλαβαίνεις;

Εγώ τουλάχιστον αυτό κατάλαβα. Έτοιμο.

Επαναλαμβάνω, εάν βέβαια ζητήθηκε αυτό.
όταν ακούω "έτοιμο", καταλαβαίνω "συναρμολογημένο πλήρως και έτοιμο να μπουτάρει ό,τι CD λειτουργικού του βάλεις"

όπως σίγουρα γνωρίζεις πολλοί αγοράζουν κομμάτι-κομμάτι και το συναρμολογούν μόνοι τους, αυτό προφανώς δεν είναι "έτοιμο"

και κατι αλλο λογισμικο περασα και εγω και το μαγαζι τα αποτελεσματα ηταν ιδια...ααααα

και ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΑΤΑ!!!!!! εχω ενα laptop hp που το χρησιμοποιω σε προβες και αυτο με 7 64 bit  και δε μασαει μια αρα ουτε λογισμικο ειναι

Φυσικά δεν είναι πρόβλημα λογισμικού.

Είναι πρόβλημα κακού και κακοσυνδυασμένου hardware, για το οποίο είναι υπόλογοι αυτοί που σου το διέθεσαν. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να δεχτείς τα χρήματά σου πίσω και να απευθυνθείς σε κάποιον σοβαρότερο προμηθευτή.

Επί τη ευκαιρία (προς marathon), όπως είδες, με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να πάρει τίποτε άλλο εκτός από το μικρό mac mini, το οποίο όμως δεν επαρκεί για μουσικές εφαρμογές. Οπότε, επαναλαμβάνω ότι τα φθηνά PC δεν είναι μύθος.

ναι φιλε μου πιθανον να ειναι κακος συνδιασμος hardware αλλα στην επιλογη μου δεν γινοταν να ξερω ολες τις συσκευες και τι συμβατοτητα υπαρχει αλλα και εγω να φταιω πως γινετε να αλλαξαμε τα παντα με αρκετους συνδιασμους (αλλη m/b με αλλε μνημες , αλλος επεξεργαστης μ ε αλλες μνημες και αλλη m/b) nomizv oti kati δεν παει καλα με το firmware της μητρικης και να χω φαει μουντζα και η foxcoon να ειχε προβλημα συμβατοτητας και η gigabyte παλιο firmware θα το κοιταξω σημερα παντως ...

trolley είπε:
Επί τη ευκαιρία (προς marathon), όπως είδες, με αυτά τα χρήματα δεν μπορεί να πάρει τίποτε άλλο εκτός από το μικρό mac mini, το οποίο όμως δεν επαρκεί για μουσικές εφαρμογές.
Για τα live που το θέλει σίγουρα...αλλά ας μην υπερβάλουμε όμως, χρόνια έγραφα με τη "φούσκα" (που ήταν και πιό παλιά από το mini) χωρίς πρόβλημα.

Δεν μας χρειάζεται πάντα, το πιό τελευταιο, το ποιό γρήγορο, το πιο ακριβό...

iMAc_2001.jpg

Προσωπικα εχω να κανω Format πολυ μα πολυ καιρο.Καποια προβληματακια υπαρχουν αλλα τιποτα τραγικο.Βεβαια ακομα εχω Xp 32bit(τα 7 64bit τα ψηνω πολυ).Το pc το εστησα και το συναρμολογησα μονος μου.Αυτο που εκανα ομως πριν ηταν πολυ ερευνα αγορας.Να δω αν αντιμετωπιζαν χρηστες προβληματα με τα διαφορα parts,αναβαθμισεις σε bios και για πιο λογο,διαφορες σε επιδοσεις κτλ.Ετσι γλυτωσα και λεφτα(400 ευρω αναβαθμιση) και ταλαιπωρια και ακομα τρεχει τα παντα τελεια.Αυτο που θελω να πω ειναι(οχι για τον φιλο) ας γνωριζουμε τι παιρνουμε πριν το παρουμε.Υπαρχουν πολλοι συνδυασμοι για οποια δουλεια θελουμε και λειτουργουν ρολοι.

Για τον φιλο παρε τα λεφτα σου πισω και ψαξε στο ιντερνετ για ετοιμους συνδυασμους με τα λεφτα που εχεις η απλα αφιερωσε λιγο χρονο παραπανω μονος σου.Τα λεφτα ειναι μια χαρα.Μπλε οθονες παντως μου πανε σε 2 πραματα.το πρωτο παντα ειναι μητρικη και το 2ο τροφοδοσια.Καλο ειναι να εισαι αρκετα watt απο αυτο που χρειαζεσαι αλλα να ναι και "ποιοτητικα" watt.Το τροφοδοτικο ειναι το πιο υποτιμημεμενο πραμα στα pc ασχετα αν ολα ξεκινανε απο κει.Δοκιμασε καλου κακου ενα μεγαλο απο καποιο φιλο.Απο οτι καταλαβα ειναι το πραμα που δεν αλλαζατε στη "εξισωση".

Υ.Γ.Καλο ειναι να εχουμε και μερικα προγραμματα οπως to tuneup utilities κ.α. που συντηρουν το συστημα.

ερωτηση και απαντηση προς οσους λεν "μακ και παλι μακ"

πριν ενα μηνα εκανα με ενα φιλο upgrade στο μακ προ του προσθετωντας εναν εξτρα σκληρο δισκο,στο επομενο boot κολλησε το λειτουργικο και βλεπαμε μηλαρακι και το σχεδιο με το κυκλακι ασταματητα.

οποτε με το δικο σας σκεπτικο μαλλον θα επρεπε να λεγαμε "pc και παλι pc"......?

αντι αυτου ομως ψαξαμε στο net πληροφοριες,φορουμς κτλ κτλ και το διορθωσαμε μεσα στην επομενη μερα,ρηξαμε πολλα μπινελικα στον Jobs και την Apple βεβαια,αλλα το διορθωσαμε,δεν ειπαμε "pc και παλι pc"....

παρτε το χαμπαρι ολα "κολλανε",κανενα μηχανημα και κανενα λειτουργικο δεν ειναι ατρωτο,οποτε το "μακ και παλι μακ" κρατηστε το για το εαυτο σας διοτι ειναι εντελως ανωριμο να απαντας ετσι σε καποιον που εχει προβλημα με pc τη στιγμη που υπαρχουν εκατομμυρια χρηστων pc που δουλευουν χωρις προβληματα. 

κανε τη δουλεια σου με οποιον τροπο θελεις αλλα σε καμια περιπτωση δε χρειαζεται να μου λες να κανω τη δουλεια μου οπως εσυ.

TechnoPrisoner είπε:
πριν ενα μηνα εκανα με ενα φιλο upgrade στο μακ προ του προσθετωντας εναν εξτρα σκληρο δισκο,στο επομενο boot κολλησε το λειτουργικο και βλεπαμε μηλαρακι και το σχεδιο με το κυκλακι ασταματητα.
Δεν πρόσθεσες απλά ένα δίσκο και κόλλησε...μπορείς να τα πείς όλα ;)...προφανώς και κανένα λειτουργικό δεν είναι άτρωτο, όταν δεν ξέρουμε τι κάνουμε...

οποτε το "μακ και παλι μακ" κρατηστε το για το εαυτο σας
Βεβαίως και θα το κρατήσουμε για τον εαυτό μας, λές να τρέχουμε στο Πλαίσιο μπρός-πίσω για ένα μήνα? ;D ;D

marathon είπε:
Δεν πρόσθεσες απλά ένα δίσκο και κόλλησε...μπορείς να τα πείς όλα ;)...προφανώς και κανένα λειτουργικό δεν είναι άτρωτο, όταν δεν ξέρουμε τι κάνουμε...

Βεβαίως και θα το κρατήσουμε για τον εαυτό μας, λές να τρέχουμε στο Πλαίσιο μπρός-πίσω για ένα μήνα? ;D ;D
θες να σου πω μαλλον οτι πρωτα εκανα shutdown ωστε να μην βρισκεται σε λειτουργια το μηχανημα,μετα εβγαλα τη πλαινη πλευρα του tower,επειτα εβγαλα το 3ο κατα σειρα συρταρι οπου και εγκατεσησα το δικο μιας και τα 2 πρωτα ειχαν ηδη δισκους,επειτα κουμπωσα το συρταρι με το δισκο μεσα στο σλοτ,τοποθετησα πισω το πλαινο αλουμινιο του κουτιου και τελος πατησα το power button για να διαπιστωσω μαζι με το φιλο οτι το μηχανημα δε μπουταρει αλλα παρεμεινε στην εικονα που περιεγραψα παραπανω.

σε καλυψα?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα