Σύνδεση κεφαλής σε combo

κωνσταντινος2

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Γεια χαρα,αγόρασα πριν 10 μερες μια κεφαλή 5watt,θέλω να χρησιμοποιήσω το  μεγαφωνο που έχω σε έναν combo(kustom defender),ο οποίος είναι με το μαμισιο μεγάφωνο,σήμερα το δοκίμασα βάζοντας το βύσμα  από τον κόμπο και το έβαλα στην κεφαλή αφού το μεγάλωσα μέσα στην υποδοχή των 16 ohm αλλά  δεν είχα ήχο το μόνο που άκουσα μόλις άνοιξα την κεφαλή ήταν ένα δυνατό "Μπουπ",τα ohms ταιριάζουν μήπως φταίει το μεγάφωνο;οποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα,Κάλι βράδυ.

Ποιον ενισχυτη αγορασες?

Θα επρεπε να εχεις ηχο, λογικα.

Δωσε πιο πολλες λεπτομερειες ή και φωτογραφιες για το πως τα συνεδεσες.

Αυτό το βύσμα το έβαλα στην αντίστοιχη είσοδο της κεφαλής στα 16ohm

IMG_20210111_131004.jpg

Ολες οι 5 watt κεφαλες δουλευουν τα μεγαφωνα 16ohm ανετα και σωστα. 

Ποια κεφαλη πηρες? 

Δοκιμασε να τα βαλεις στην εξοδο των 8 ohm. Θα δουλεψει χωρις προβλημα μεγαφωνο των 16ohm. 

Εφοσον το μεγαφωνο δουλευει κανονικα με τον kustom, θα επρεπε να δουλευει κανονικα και με το head. Εαν δεν σου δουλευει ουτε στην εξοδο για 8 ohm, εχει θεμα ο ενισχυτης. 

Διπλοτσεκαρε οτι κιθαρα και καλωδιο παραγουν ηχο.

Ο ενισχυτής δεν δουλεύει καν αλλά το πρόβλημα του είναι στην τάση των προενισχυτριων,αν έχει προκύψει πρόβλημα και στο μεγάφωνο δεν ξέρω,πως μπορώ να ελέγξω αν δουλεύει το μεγάφωνο;το καλώδιο είναι καινούργιο και η κιθάρα επίσης 

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ο ενισχυτής δεν δουλεύει καν αλλά το πρόβλημα του είναι στην τάση των προενισχυτριων,

Δεν καταλαβαινω τι εννοεις. 

αν έχει προκύψει πρόβλημα και στο μεγάφωνο δεν ξέρω,πως μπορώ να ελέγξω αν δουλεύει το μεγάφωνο;το καλώδιο είναι καινούργιο και η κιθαρα επισης

Το μεγαφωνο ειναι σε combo ενισχυτη. Δουλευει κανονικα ο combo σου, εαν συνδεσεις καλωδιο και κιθαρα? Εαν ναι, τοτε μεγαφωνο, καλωδιο και κιθαρα ειναι ενταξει.

Αναφέρω πως ο kustom defender δλδ ο combo δεν δουλεύει,ο μάστορας που τον πήγα μου είπε ότι έχει θέμα με  την τάση στις προενισχυτριες λυχνίες,άρα το μεγάφωνο δεν ξέρω καν αν δουλεύει,αλλά δεν είναι απίθανο να έχει χαλάσει το μεγάφωνο;

Δεν μπορω να σκεφτω αλλον, ευκολο, τροπο να τσεκαρεις το μεγαφωνο.

Δοκιμασε να το βαλεις στην θυρα για 8ohm, και σιγα σιγα ανεβασε ενταση. 

Το δοκίμασα και στα 8 ohm κάνει ακριβώς το ίδιο δεν έχω ήχο και όταν αλλάζω από τα 5w στα 3 κάνει αυτο το "μπουπ" που αναφέρω στην αρχη.

Απο 5 στα 3 και αντιστροφα ειναι συνηθισμενο το δυνατο γδουπ. Οπως το αντιλαμβανομαι, στο μεγαφωνο παει ηχος, απο τη στιγμη που ακους το γδουπ αυτο.

Τσεκαρε οτι τα ποτενσιομετρα της κιθαρας και του ενισχυτη ειναι ανοικτα. Εαν εχεις εξωτερικη καρτα ηχου, μπορεις να τσεκαρεις και την κιθαρα με το καλωδιο.

Είμαι κιθαρίστας πολλά χρόνια και ξέρω ακόμα και από το βύσμα της κιθάρας αν έχω ήχο η όχι,απλά με κεφαλές τώρα καταπιάστηκα,θεωρείς ότι  πρέπει να αλλάξω το μεγάφωνο εφόσον τελικά δεν καταφέρω να έχω ήχο;

Στην θεση σου θα δοκιμαζα την κεφαλη σε μια καμπινα φιλου, που ξερω οτι δουλευει σωστα. Ή θα προσπαθουσα να το συνδεσω σε αλλο συμβατο μεγαφωνο, με καποιον τροπο. Εαν δουλευει κανονικα η κεφαλη, τοτε θα εστιαζα στο μεγαφωνο και το καλωδιο του.

Η κεφαλη δεν εχει διαφορα απο το combo, περα απο το οτι ειναι ξεχωριστα κομματια.

Χαίρετε,τελικά το πρόβλημα ήταν στο βύσμα που είναι συνδεδεμένο το μεγάφωνο,ήταν κομμένο, ευχαριστώ πολύ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back