Σύνδεση humbucker σε stratocaster

music man

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
Πήρα χθές ένα Humbucker JB και κατάφερα να τον συνδέσω πάνω στην κιθάρα μου με λίγες οδηγίες από το net (δεν πολυκατάλαβα καμία εικόνα που βρήκα δεν είχε τα schematics της δικής μου περίπτωσης), ακούγεται κανονικά κι αθόρυβα αλλά με προβληματίζει λίγο οτι ακούγεται αρκετά bright για διπλός κι έκανα το τέστ με το κατσαβίδι, το ακούμπησα δηλαδή πάνω στη μία και την άλλη πλευρά και όταν το ακούμπάω σε αυτόν πιο κοντά στο bridge ακούγεται πιο δυνατός θόριβος απ'ότι στον άλλον, και ρωτώ είναι φυσικό αυτο?(Δέν πρέπει να ακούγονται το ίδιο?) Η σύνδεση που έκανα είναι το κόκκινο καλώδιο πάνω στο μοχλό επιλογής μαγνήτη και το μάυρο το γκρι το γυμνό και το άσπρο στο πίσω μέρος του ποτενσιόμετρου του volume. (πληροφορία: η κιθάρα μου έχει ένα tone για όλα). Ευχαριστώ

Eπιτρέψτε μου να προσθέσω οτι μόλις άλλαξα τη σύνδεση σε κόκκινο/ασπρο κολλημένα μαζί στο switch των μαγνητών , γυμνό/πράσινο στο πίσω μέρος του ποτενσιόμετρου και το μαύρο στο πρώτο ποδαράκι από τα τρία που βγάζει το ποτενσιόμετρο, αποτέλεσμα - το ίδιο! Κάποιος που έχει τον ίδιο ή παρόμοιο μαγνήτη αν μπορούσε να κάνει το τέστ με το κατσαβίδι να μου πεί άν η πλευρά του bridge ακούγεται περισσότερο?

Κόκκινο και άσπρο κολλημένα μαζι,καλυμμένα με μονωτική και δεν τα ενώνεις πουθενα στο κύκλωμα(έτσι δεν σπλιτάρει ποτέ κάποιο από τα πηνία),μάυρο στον πενταθέσιο,γυμνο και πρασινο κολλημένα μαζί στην πλάτη του volume.Άν οι μονοί είναι της φέντερ,το πράσινο και μαύρο θα κοληθούν με αντίστροφο τρόπο από ότι είπα πριν.

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=HSS_1v_1t_5w

JHN είπε:
Κόκκινο και άσπρο κολλημένα μαζι,καλυμμένα με μονωτική και δεν τα ενώνεις πουθενα στο κύκλωμα(έτσι δεν σπλιτάρει ποτέ κάποιο από τα πηνία),μάυρο στον πενταθέσιο,γυμνο και πρασινο κολλημένα μαζί στην πλάτη του volume.Άν οι μονοί είναι της φέντερ,το πράσινο και μαύρο θα κοληθούν με αντίστροφο τρόπο από ότι είπα πριν.

http://www.seymourduncan.com/support/wiring-diagrams/schematics.php?schematic=HSS_1v_1t_5w
Φίλε ευχαριστώ πολύ το συνδεσα έτσι και μια χαρά και τα 2 μέλη του μαγνητη λειτουργούνε, taped together που λέει στο σχηματισμό δε φανταζόμουν οτι δεν έπρεπε να κολληθούνε πουθενά. Πάντως αρκετά μουντός κι αυτός θα προτιμούσα κάτι με ενδιαμεσο ήχο αλλά ολα οκ από πλευράς σύνδεσης!

Δοκίμασε να χαμηλώσεις τον μαγνήτη και ανέβασε λίγο τα 6 βιδάκια από το πηνίο που είναι στην πλευρά της γέφυρας,θα γίνει λίγο πιο ευδιάκριτος.Επίσης ίσως χρειαστείς ποτενσιόμετρο volume στα 500kΩ

Θα κάνω αυτό με τα βιδάκια , ευχαριστώ! Τωρα έχω μια νέα ερώτηση, μπορώ να κάνω τη σύνδεση στον πενταθέσιο ώστε:

1η θεση - humbucker bridge

2η θεση - μόνο ένας απ'τους 2 μαγνήτες του bridge (κατα προτίμηση η πλευρά με τα βιδάκια)

3η θεση - middle pickup

4η θεση - middle-neck

5η θεση - neck pickup

music man είπε:
Θα κάνω αυτό με τα βιδάκια , ευχαριστώ! Τωρα έχω μια νέα ερώτηση, μπορώ να κάνω τη σύνδεση στον πενταθέσιο ώστε:

1η θεση - humbucker bridge

2η θεση - μόνο ένας απ'τους 2 μαγνήτες του bridge (κατα προτίμηση η πλευρά με τα βιδάκια)

3η θεση - middle pickup

4η θεση - middle-neck

5η θεση - neck pickup
Μπορεις να αλλαξεις το υπαρχον pot σου με κατι τετοιο σε 500κ για κανεις και πιο bright το μαγνητη σου.

http://www.stewmac.com/shop/Electronics,_pickups/Potentiometers/Push-pull_Pots.html

http://www.premierguitar.com/Magazine/Issue/2009/Aug/Stratocaster_Auto_Split_Mod.aspxη κατι τετοιο

500άρι volume pot

Και στο tone 500άρι για να έχει μεγαλύτερη αντίσταση από τον πυκνωτή ο οποίος σου φιλτράρει υψιλές συχνότητες.

Παίζει ρόλο και η συνδεσμολογία αλλά και ο πυκνωτής που έχει το  tone

Πώς καταλαβαίνω αν η κιθάρα μου έχει ήδη 500σάρια pots? η διαφορά είναι μεγάλη στον ήχο ανάμεσα στα ποτενσιόμετρα ή μόνο ενα πολή έμπειρο αυτί την καταλαβαίνει?

edit: Επίσης τωρα βλέπω push pull ποτενσιόμετρα, μπουστάρουν τον ήχο ή τον "κόβουνε" αν ναι κατα πόσα db περίπου? θα με ενδυέφερε κάτι τέτοιο ωστε να αλλάζω απο πολύ σε λίγο drive με αυτό τον τρόπο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τα Push/pull - push/push pots ειναι διακοπτες. δεν μπουσταρουν. βεβαια οταν splitαρεις το διπλο χανει λιγο σε output αλλα οχι οτι κοβει db το pot.

music man είπε:
gia pio logo? afu giauto den einai vidakia? :P
Πρώτη φορά το ακούω αυτό,απλά επιδή οι μαγνήτες κάνουν ένα "μπάνιο" σε κερί και με το ξεβίδωμα δεν ξέρουμε αν έχει κάποιο θέμα γιατί "σπάει" το κερί γύρω από την βίδα.

Λίγο δύσκολο να γίνει κάποια ζημιά αλλά ψάξτο καλύτερα αν επιμένεις να ξεβιδώσεις τις βίδες.

Αν θα πήγαινα για μια τέτοια πατέντα θα έκανα το εξής,κάτω από την θέση που βρίσκονται οι βίδες θα έβαζα ένα σφουγγαράκι και καθώς θα χαμήλωνες τον μαγνήτη η μεριά που βρίσκονται οι βίδες θα "εβρισκε" και δεν θα χαμήλωνε άλλο.

Αλλά ούτε κάτι τέτοιο θα έκανα γιατί υπάρχουν ένα σωρό πράματα που μπορούν να βοηθίσουν.

Πώς καταλαβαίνω αν η κιθάρα μου έχει ήδη 500σάρια pots? η διαφορά είναι μεγάλη στον ήχο ανάμεσα στα ποτενσιόμετρα ή μόνο ενα πολή έμπειρο αυτί την καταλαβαίνει?
Αν έχεις ή βρεις κάποιον με πολύμετρο μπορείς να το μετρίσεις.

Τα 500άρια έχουν πιο πολλά γκάζια και λιγότερο γλυκό ήχο από τα 250άρια.

edit: Επίσης τωρα βλέπω push pull ποτενσιόμετρα, μπουστάρουν τον ήχο ή τον "κόβουνε" αν ναι κατα πόσα db περίπου? θα με ενδυέφερε κάτι τέτοιο ωστε να αλλάζω απο πολύ σε λίγο drive με αυτό τον τρόπο.
Δείξε μας ποιά είναι,αν είναι απλά push pull(δεν ξέρω αν υπάρχουν άλλα)τότε στην μια θέση το σήμα περνάει κατευθείαν προς την έξοδο και στην άλλη μπορείς να παρεμβάλεις μια αντίσταση για να σου "ρίξει" λίγο το σήμα ή με κανένα πυκνωτή,λογικά κάπως έτσι αν το ασχολιθεί κανείς βρίσκει μια άκρη.

Η εκτός αν εννοείς κάτι τέτοιο όταν λες "κόβει" gain

τα Push/pull - push/push pots ειναι διακοπτες. δεν μπουσταρουν. βεβαια οταν splitαρεις το διπλο χανει λιγο σε output αλλα οχι οτι κοβει db το pot.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα