Συναρμολήγηση HSH pickguard για strat

Όλες οι θέσεις είναι εντελώς αθόρυβες εκτός τη θέση 1 του bridge, όπου κάμποσο λίγο hum. Ο μεσαίος είναι reverse, και μου τα κάνει όλα αθόρυβα. Η μεσαία θέση είναι bridge και neck μαζί. Ο neck είναι, επίσης, dead quiet. Μόνο ο bridge μου τα χαλά

A ok sorry παρανόησα, νόμιζα η θέση 2 είχε το πρόβλημα ενώ οι άλλες (και η 4) ήταν οκ, εξού και το κατεβατό για Βορά και Νότο. Disregard it, αν μόνο ο bridge μαγνήτης κάνει περίεργα πολυ πιθανόν να είναι κάποια κρυα κόλληση. 'Οταν την ξανανοίξεις κάνε μια επανακόλληση τα καλώδια του και θα στρώσει.

'Ετσι πρέπει, σαν τον μεγάλο Bullock.

1759161661439.png

Μιας και δεν έβρισκα ακρη με τον θόρυβο στον bridge μαγνήτη, ξήλωσα τα παντα και εβαλα ένα άλλο pickguard που είχα. Δεν μου άρεσε και ο ήχος των alnico 4.
Χθες είχα την φαεινή ιδέα να δοκιμάσω ένα σετ tonerider generator που είχα στο συρτάρι. Alnico 5, πριματοι, hot κλπ. Τους βάζω συνδέω, τοποθετώ το pickguard, συνδέω στον ενισχυτή και παλι θόρυβο, συν ότι ο bridge ακούγονταν εκτός φάσης. Αλλάζω hot με γείωση και αποκτά μπασα, αλλά ήταν αναιμικός σε σχέση με τον neck. Χαμηλώνω πολύ τον neck, αλλά και πάλι κάτι δεν πήγαινε καλά.
Από την μια ο neck είχε ηχάρα αλλα ο bridge είχε θόρυβο και χαμηλότερη ένταση. Πάνω που άρχισα παλι να ξενερώνω, έκανα την κίνηση ματ. Ξεβίδωσα λιγο το pickguard και έριξα καθαριστικό επαφών πάνω στο volume pot που ήταν σκληρό. Είπα να ρίξω και λίγο στον 5θέσιο διακόπτη. Ε, αυτό ήταν. Ο bridge πήρε την ένταση που του έλειπε και ήρθε στα ίσα του. Ψήλωσα και τον neck και... τι ηχάρα είναι αυτή που έχει. Σε αντίθεση με αλλους επώνυμους μαγνήτες που έχουν επικεντρωθεί στα μεσαία, και χάνουν brightness και μπασα, οι generator είναι αυτό ακριβώς που θέλω. Πολύ open και δυναμικοί.

Ένα μικρό δείγμα.

IMG_3075.jpg

Το σεταπ αυτο δεν το κράτησα παρά μόνο λίγες εβδομάδες. Ο λόγος ήταν ότι στις θέσεις 2,4 που σπλιταραν οι διπλοί, η ένταση κατέβαινε υπερβολικά. Δεν έβρισκα λύση που μπορούσα να εφαρμόσω και, με βαριά καρδιά, ξήλωσα το pickguard. Έβαλα ένα άλλο ΗSS που είχα φτιάξει με dimarzion distortion και vintage noiseless. Πολύ καλό και ισορροπημενο, αλλά μου έλειπε αυτός ο κρεμώδης ήχος που είχε και μου ήρθε σήμερα μια φαεινή ιδέα. Να κάνω μια μετατροπή ώστε να μη σπλιτάρει στις μεσαίες θέσεις. Τόσο απλό. Και μαλιστα, η εφαρμογή ήταν ακομα πιο απλή. Αντί να αποσυνδέσω τα δυο ζευγάρια πρασινο/κοκκινο από τα lugs 6 και 7, αποσυνέδεσα το καλώδιο που πάει απο τον διακοπτη στην γείωση (στην ουσία ακύρωσα το σπλιτ). Άψογος ήχος σε όλες τις θέσεις, ίδια ένταση παντού, αρκετο quack στις μεσαίες, και πλέον λύθηκε το προβλημα μου, οριστικά και αμετάβλητα.

Και ένα κλιπακι που έγραψα δοκιμαστικά προ ολίγου (οι χορδες ειναι 2ετίας).

Ωραίος! Δε θα μαντευα με τίποτα ότι είναι Strat !

Ωραίος! Δε θα μαντευα με τίποτα ότι είναι Strat !

Και γιατι να τη μαντεψεις αφου εβγαλε τα ματια στα ηλεκτρικα της; Δες εδω για παραδειγμα:

Δε θα μπορουσαν να ειναι πιο διαφορετικες κιθαρες, και ομως με τα ιδια ηλεκτρικα εχουν ερθει ΠΑΡΑ πολυ κοντα. Και οπως γραφει στο post editing και ο ιδιος, στην ηχογραφηση αυτη η διαφορα δεν εχει περασει, αντιθετα με τα οσα σχολιασε σε πρωτη φαση ο ιδιος στο βιντεο, διοτι ΟΚ οταν παιζεις την κιθαρα και μονο η αισθηση που σου δινει, η επιρροη στην αντιληψη σου που μπορει να εχει η επιγνωση της αλλαγης οργανου , αλλα και ο ακουστικος της ηχος ισως που παιρναει απο το σωμα σου, ολα αυτα μπορουν να μεγενθυνουν τις διαφορες, αλλα στον τελικο ηχογραφημενο ηχο οι διαφορες ειναι πολυ μικρες.

Και μιλαμε και για αλλο scale length και αλλη γεφυρα ετσι; Πραγματα που αντικειμενικα παιζουν ρολο, χωρια ολα τα υπολοιπα που γινεται σκοτωμος το ποσο ρολο παιζουν στυλ μαονι vs maple και τετοια. Και παλι ομως, ακομα και με τη δεδομενη ασταθεια του ανθρωπινου παιξιματος, και παροτι στην ουσια ΟΛΑ τα υπολοιπα hardware υλικα στις κιθαρες ειναι διαφορετικα, και μονο που τα ηλεκτρικα ειναι ιδια, οι διαφορες στα περισσοτερα παιξιματα ακουγονται σχεδον μηδενικες.

Φαντασου τωρα να ειχαν τα αυθεντικα ηλεκτρικα τους οι κιθαρες, διπλους η Les Paul και τον τσιγκο των μονων η tele: θα ακουγε τη διαφορα ακομα και ο Μπετοβεν :ROFLMAO: Ή φαντασου να σου εβαζαν μονο ενα παραδειγμα, οχι δηλαδη Α/Β που καποια διαφορα θα ακουσεις, αλλα μονο ξερω γω τα παιξιματα στην τελε χωρις βιντεο: θα μπορουσες να πεις οτι αυτη σιγουρα ειναι ή δεν ειναι τελε; Με τιποτα.

Ε, το ιδιο εχουμε και εδω με την κιθαρα του gkourmoul.

Απαντήσεις

Trending...

Back