Συμβουλές για τα επόμενα χρόνια;

genealex

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Γεια σας.

Είμαι 16 ετών, σε λίγες μέρες θα πάω 2α λυκείου, και η ιδανική δουλειά για μένα θα ήταν να γίνω μουσικός παραγωγός. Ασχολούμαι ~1μιση χρόνο, και παράλληλα με την αγορά του συνθ μου τότε, άρχισα να μαθαίνω μουσική θεωρία και ηλεκτρική κιθάρα (όλα στο σπίτι, με e-books κ εξάσκηση  ;)).

Θα ήθελα οι πιο μεγάλοι κ έμπειροι να μου προτίνατε πιθανα "βήματα" που θα πρέπει να κάνω ώστε να πετύχω αυτό που ονειρεύομαι (επαγγελματική ενασχόληση με την παραγωγή).

Υπάρχει δυνατότητα για master στην ελλάδα; Θα με βοηθήσει ένα ανώτερο πτυχίο;

Πώς θα μπορούσα να περάσω στην εργασία μετά από τις σπουδές;

Θα πρέπει να σπουδάσω και μια πιο ασφαλή δουλειά παράλληλα; (σκέφτομαι για οικονομικά)

Ευχαριστώ!

καλως τα μας μικρε φιλε.

Θες να γινεις παραγωγός με τη βούλα?Πανε σε ωδειο κ θα βγεις με πτυχιο κ ολο κ κατι θα χεις να κανεις για να ζησεις.Θα παρεις το πτυχιο της συνθεσης κ θα εισαι οκ για να κανεις οτι σου ζητησουν με τη βουλα του κράτους.

Θες να γινεις μπακαλοπαραγωγός?Παρε χωραφι κ σπυρε καρπούζα που εχουν κ περαση.........Εχμ λαθος, μαθε μουσικη τα βασικα κ λιγα παραπανω με δασκαλο ή αν καταλαβαινεις κ απο μονος σου απλα θα παρει περισσοτερο.Μετα κατσε μαθε προγραμματα παρτιτουρες κ τα ρεστα κ γραφε ειτε στο πισι ειτε στο χερι.Ολα αυτα βάλτα σε αγκύλες και απ' εξω γραψε ΤΑΛΕΝΤΟ και ΚΟΝΕ ελληνικά.Αν σε ψήνει ο Φοιβος πανε κολλα σε κανεναν που κανει την ουρα του φοίβου κ γατζωσου για να σκαρφαλώσεις.Παλι με ταλεντο αυτα.

Πτυχιο εκτος κλασσικης στην ελλαδα δεν παιζει.Τα λαικα κ τα τσιφτετέλια μονο στην τουρκια θα στα αναγνωρισουν.Μετα μπορεις να φοιτησεις σε οποιαδιποτε σχολη εδω είτε κρατικη είτε ιεκ για να πάρεις ενα ψωροχάρτι το οτι σιγουρα δεν θα ειναι για να επιβεβαιωνει οτι εισαι παραγωγος αλλα για να δειξεις οτι εχεις μια γενικη σχεση με τη μουσικη την εχεις.

Σε κοβω το σταριλίκι να μην το πάς κ σου λεω να στρωθεις να περασεις σε κανα πολυτεχνείο για να εχεις χαρτι να στρίβεις τα γυρικλίκια.

Υ.Γ.Μη σκας οτι κ να κάνεις στην κιμαδομηχανάρα θα πεσεις κ εσυ.Τα λεει ο θεος αλλα δεν ακούτε για να πατε εξωτερικο....εδώωωωω επιμενετε :P

genealex είπε:
Γεια σας.

Είμαι 16 ετών, σε λίγες μέρες θα πάω 2α λυκείου, και η ιδανική δουλειά για μένα θα ήταν να γίνω μουσικός παραγωγός. Ασχολούμαι ~1μιση χρόνο, και παράλληλα με την αγορά του συνθ μου τότε, άρχισα να μαθαίνω μουσική θεωρία και ηλεκτρική κιθάρα (όλα στο σπίτι, με e-books κ εξάσκηση  ;)).

Θα ήθελα οι πιο μεγάλοι κ έμπειροι να μου προτίνατε πιθανα "βήματα" που θα πρέπει να κάνω ώστε να πετύχω αυτό που ονειρεύομαι (επαγγελματική ενασχόληση με την παραγωγή).

Θα πρέπει να σπουδάσω και μια πιο ασφαλή δουλειά παράλληλα; (σκέφτομαι για οικονομικά)

Ευχαριστώ!
Φύγε όπως είσαι για ένα πτυχίο πανεπιστημίου στο εξωτερικό , προτείνω αγγλία γιατί την έχω ζήσει ( 5 χρόνια) και  με εντυπωσίασε το επίπεδο των σπουδών. Μείνε άλλα 5 χρόνια κάνε διασυνδέσει , χτίσε το βιογραφικό σου, γύρνα ελλάδα όταν θά ξέρει ότι έχεις βρέι κάτι αξιόλογο που θα σε καλύπτει εκτό απο ηθικά και οικονομικά.

περισσότερες πληροφορίες εδώ

http://www.ucas.com/

genealex είπε:
Γεια σας.

Ευχαριστώ!
Γειά,

θα πρότεινα να πάς σε ένα ωδείο (για το πτυχίο αρμονίας), σε μία τριτοβάθμια σχολή η οποία να σου παρέχει *πιο* εξασφαλισμένη οικονομική άνεση και έπειτα να κάνεις ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό (μπορείς και εδώ - αλλά για περισσότερες πληροφορίες στείλε ένα πμ).

Παράλληλα, στον προσωπικό σου χρόνο μπορείς (και πρέπει) να ασχολείσαι όσο γίνεται περισσότερο με θέματα μουσικής παραγωγής (το οποίο βέβαια είναι λίγο φλού καθότι δεν λες τι είδους μουσική θες να παράγεις).

Επίσης καλό θα ήταν να διευρύνεις τον κοινωνικό σου κύκλο με ομοϊδεάτες, είτε προσωπικά, είτε σε διάφορα fora, είτε όπου αλλού γίνεται.

Και πάνω απ' όλα χρειάζεσαι ΠΟΛΛΗ υπομονή, που σε βάθος χρόνου είναι και το μοναδικό συστατικό της επιτυχίας.

Εύχομαι καλή σταδιοδρομία.  :)

Φύγε όπως είσαι για ένα πτυχίο πανεπιστημίου στο εξωτερικό , προτείνω αγγλία γιατί την έχω ζήσει ( 5 χρόνια) και  με εντυπωσίασε το επίπεδο των σπουδών. Μείνε άλλα 5 χρόνια κάνε διασυνδέσει , χτίσε το βιογραφικό σου, γύρνα ελλάδα όταν θά ξέρει ότι έχεις βρέι κάτι αξιόλογο που θα σε καλύπτει εκτό απο ηθικά και οικονομικά.
περισσότερες πληροφορίες εδώ

http://www.ucas.com/
θα συμφωνησω φυσικα με μια διαφορα : NA MEINEIΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ & φυσικα να μη γυρισεις  γιατι μονο εξω θα μπορεσεις να βρεις δουλειες και να ζησεις απο αυτο το επαγγελμα .

στην Ελλαδα η μονη σιγουρη δουλεια ειναι το σουβλατζιδικο....και αποκλειεται να ζησεις απο το "επαγγελμα" του "μουσικου παραγωγου"

Superfunk είπε:
θα συμφωνησω φυσικα με μια διαφορα : NA MEINEIΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ & φυσικα να μη γυρισεις  γιατι μονο εξω θα μπορεσεις να βρεις δουλειες και να ζησεις απο αυτο το επαγγελμα.
+1

θα σου λεγα να σπουδασεις οικονομικα ή διοίκηση επιχειρήσεων μονο εαν εχουν οι γονεις σου δικια τους επιχείρηση. Αν δεν εχουν σπούδασε κατι αλλο... αρχιτεκτονας πχ... Απο οικονομολογους και τυπους με MBA εχεις γεμισει ο τοπος.. Να εχεις επισης στο μυαλο σου οτι οι νεοι με αυτα τα πτυχια θεωρουνται λιγο πολυ ανειδικευτοι στις ελληνικές επιχειρήσεις και πραγματικά δε γνωριζουν τη φυση της δουλειας που τους περιμενει βγαινοντας απο το πανεπιστήμιο. Τελος, ισως να δυσκολευτεις να βρεις καποια χαρα και ουσια μετρωντας τα λεφτα του αφεντικου σου ή την αποκλιση απο το budget. Με άλλα λογια ΜΗΝ σπουδασεις οικονομικα ή κάτι παρεμφερές εκτος και αν υπαρχει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ λογος.

Οσο αφορά τη μουσική παραγωγή κτλπ θα σου προτεινα να ακουσεις τους εμπειροτερους, ειδικα αυτους οι οποίοι κινουνται επαγγελματικά σε αυτό το χώρο. Εξάλλου με τη μουσική μπορείς να ασχοληθείς οποτε θες στον ελευθερο χρονο σου. Αν περασεις δηλ σε καποιο πανεπιστημιο δε σε σταματα τιποτα απο το να κανεις και κανα μαθημα ηχοληψιας πχ σε καποιο ΙΕΚ παράλληλα. Ισως ειναι μεγαλο ρισκο ομως να τα δωσεις ολα εκει.

Το να βγεις εξω, να σπουδασεις και να παραμεινεις εξω σιγουρα θα σου εξασφαλισει καλυτερο μισθο και κύρος απο οτι στην Ελλάδα αλλά πάλι ισως να μην ειναι ευκολη αποφαση να φυγεις για μια δεκαετια αν δεν γεννιέται η ανάγκη για φυγή μέσα σου. Δεν εχω σπουδασει στην Αγγλία αλλά όσοι το εχουν κανει γνωριζουν οτι εχουν την ευκαιρία για ενα καλυτερο μισθό αλλά μυστηριωδώς έχουν επιστρέψει ολοι πλην ελάχιστων εξαιρέσεων. Αν πας σε καποιο αμερικανικο πανεπιστήμιο θα περασεις σιγουρα καλα και ισως σου φανει ευκολοτερο να μεινεις έξω, ειναι ομως ακριβότερα...

Παντως αν θες ΣΙΓΟΥΡΗ δουλεια ακουγα προσφατα μια εκπομπη στο ραδιοφωνο οπου με εκπληξη επαθα οτι το 100& των ΦΟΙΤΗΤΩΝ σε πολλα ΤΕΙ (στα οποια μπαινεις με ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ βαθμολογια) οπως γεολογοι,σχεδιαστες επιπλων,βιομηχανικοι σχεδιαστες κτλ εχουν δουλεια ΠΡΙΝ αποφοιτησουν καλα καλα και ειναι ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΙ με εξαιρετικα υψηλους πρωτους μισθους.

Μη σπουδασεις πεθαμενα επαγγελματα στην Ελλαδα του τυπου δικηγορος,γιατρος,οικονομολογος κτλ μια και θα γινεις και εσυ ενας ακομα ανεργος..

Σπουδασε κατι που ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ (και γιατι οχι ακομα και καποια ΤΕΧΝΗ που εχει και ζητηση και υψηλοτατες αποδοχες )

Ολα αυτα βεβαια ελπιζοντας οτι δεν εισαι και εσυ ενας ακομα Ελληνας με το ονειρο των 700 ευρω/μηνα σε καποια σιγουρη θεση στο ΔΗΜΟΣΙΟ..

Superfunk είπε:
Παντως αν θες ΣΙΓΟΥΡΗ δουλεια ακουγα προσφατα μια εκπομπη στο ραδιοφωνο οπου με εκπληξη επαθα οτι το 100& των ΦΟΙΤΗΤΩΝ σε πολλα ΤΕΙ (στα οποια μπαινεις με ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ βαθμολογια) οπως γεολογοι,σχεδιαστες επιπλων,βιομηχανικοι σχεδιαστες κτλ εχουν δουλεια ΠΡΙΝ αποφοιτησουν καλα καλα και ειναι ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΟΙ με εξαιρετικα υψηλους πρωτους μισθους.

Μη σπουδασεις πεθαμενα επαγγελματα στην Ελλαδα του τυπου δικηγορος,γιατρος,οικονομολογος κτλ μια και θα γινεις και εσυ ενας ακομα ανεργος..

Σπουδασε κατι που ΝΑ ΕΧΕΙ ΖΗΤΗΣΗ (και γιατι οχι ακομα και καποια ΤΕΧΝΗ που εχει και ζητηση και υψηλοτατες αποδοχες )

Ολα αυτα βεβαια ελπιζοντας οτι δεν εισαι και εσυ ενας ακομα Ελληνας με το ονειρο των 700 ευρω/μηνα σε καποια σιγουρη θεση στο ΔΗΜΟΣΙΟ..
Θα με ενδιέφερε (χωρίς καμία δόση ειρωνίας) να μου πεις ποια επαγγέλματα θεωρείς "με μέλλον" στην Ελλάδα για κάποιον που θα σπουδάσει τώρα ή σε 2 χρόνια κλπ.

μα νομιζω οτι ηδη σου ειπα δηλ. αυτα των παραπανω (και πολλων αλλων ΤΕΙ) καθως και οτιδηποτε εχει σχεση με ΤΕΧΝΕΣ (ηλεκτρολογος,υδραυλικος,ψυκτικος,πατωματζης,πλακας κτλ)

αυτα βεβαια αν θες να σπουδασεις για να  δουλέψεις καποτε και οχι να κανεις χλιδατη "φοιτητικη" ζωη με τα φραγκα των γονεων σου & μετα τον στρατο στα 30 σου να βρεις μια δουλεια με 700 ευρω/μηνα ,και αν την βρεις και αυτη... ;)

Παντως την τραγικη καταντια της χωρας μας την καταλαβαινει κανεις απο το γεγονος οτι δεν εχει φροντισει ΚΑΝΕΝΑΣ να δινεται στα παιδια της ηλικιας σου καποιος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ  στο ιδιο το σχολειο.. (και ειναι απαραδεκτο αυτο)

Superfunk είπε:

δυστηχως το να γινεις δημοσιος υπαλληλος σημερα εχει γινει κι αυτο ονειρο απατηλο. εγω οσους δημοσιους υπαλληλους ξερω παιρνουν απο 1000 ευρο και πανω :)

electroboy είπε:
δυστηχως το να γινεις δημοσιος υπαλληλος σημερα εχει γινει κι αυτο ονειρο απατηλο. εγω οσους δημοσιους υπαλληλους ξερω παιρνουν απο 1000 ευρο και πανω :)
Χρήματα που σύντομα θα είναι αρκετά για να βάζεις βενζίνη μία φορά το μήνα και για το ενοίκιό σου.

Superfunk είπε:
για το δικο μου το ενοικιο παντως ΔΕΝ φτανουν! ;D ;D
Για το σπίτι λέμε ρε... μη καρφώνεσαι για το κότερο...

;D ;D ;D ;D ;D

sentientno6 είπε:
Θα με ενδιέφερε (χωρίς καμία δόση ειρωνίας) να μου πεις ποια επαγγέλματα θεωρείς "με μέλλον" στην Ελλάδα για κάποιον που θα σπουδάσει τώρα ή σε 2 χρόνια κλπ.
Ανεξαρτητως σπουδων, ριχνω μερικες ιδεες με ρυθμο πολυβολου...

Εγω θα ελεγα ολα αυτα που εχουν να κανουν με τα "νεα", "οικολογικα" κολπα, που θελουμε δεν θελουμε θα πρεπει να τα μαθουμε και να τα υιοθετησουμε αργα η γρηγορα (διαχειρισεις υδατινων πορων, ηπιες μορφες ενεργειας, εγκαταστασεις ηλιακων, φωτοβολταικων, βιομαζα, γεωπονια και οικολογικα προιοντα, εναλλακτικες επιχορηγουμενες καλλιεργειες....), φυσικα δικηγορος (οσο αμερικανοποιουμαστε ολοι στελνουν αγωγες σε ολους για ο,τιδηποτε, ενας δικηγορος παντα δεν παει χαμενος), ο,τιδηποτε εχει να κανει με Κινα (Κινεζικη γλωσσα, εισαγωγες-εξαγωγες-φασον), ο,τιδηποτε εχει να κανει με απασχοληση/φυλαξη παιδιων που κανεις δεν εχει πια ποτε χρονο (απο παιδοτοπους, κατασκηνωσεις, summer camps, παιδοψυχολογογλωσσοθεραπευτοδυσλεξιοοοτιδηποτε), σουβλατζηδικο (ακομα παγκοσμια σταθερα), μαγαζι με μαγειρευτα σε οποιοδηποτε οικογενειακο τουριστικο μερος (γιατι καμια οικογενεια πια δεν μαγειρευει) η κοντα σε εταιριες, κομμωτηριο (δεν εχω ακουσει ακομα πτωχευση κομμωτηριου πουθενα πανελλαδικα), τα κλασσικα υδραυλικος, ηλεκτρολογος (κανεις πια δεν ξερει/θελει/προλαβαινει να λερωσει τα χερια του, ακομα και οι αλλοδαποι το καζανακι τους outsource το φτιαχνουν), διαιτολογοςανορεξολογος, ιδιοκτητης ξαπλωστρων σε οποιοδηποτε νησι (αρκει να εχεις καποιο μελος της Δημοτικης αρχης βυσμα σου)...

Πλουσιος δεν θα γινεις, αλλα μια καλη επιβιωση για μερικα χρονια νομιζω θα στην δωσουν, μαλλον καλυτερα και ευκολοτερα απο Μαθηματικο με ειδικευση στις Ευκλειδιες και μη Ευκλειδιες νορμες και στις ασυνεχειες Γκιμπσον...

Οκ!

Μερικά λόγια περι εξωτερικού και ωδείων κλπ!

1. Τα πτυχία των ωδείων (πλην σύνθεσης που ειναι 4 χρόνια και ψιλο παραπαίει αλλά και πάλι, ακόμη και αυτό) είναι ΑΔΙΑΒΑΘΜΙΤΑ! Και το κράτος τα έχει γραμμένα. Τώρα που μιλάμε, γίνεται διαγωνισμος του ΑΣΕΠ για τα σχολεία για μουσικούς. Του ωδείου τα παιδάκια ντε μπορεί να παίξει!

2. Για εξωτερικό. Πριν πας, εαν θέλεις να γυρίσεις, θα πάς απο ΔΟΑΤΑΠ (είναι καλοί άνθρωποι, σοβαρά), και θα πάρεις τη λίστα των πανεπηστιμίων (Αγγλία, πχ) που ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ! Ώσα πανεπιστήμια ΔΕΝ δίνουν τα ίδια πτυχιά αλλα έχουν το γνωστό Degree blah blah by Westmisnter, etc... ΔΕΝ αναγνωρίζονται στην Ελλάδα. Αυτό σημάινει ότι τα καλύτερα κονσερβατόρια (Royal Academy and Guildhall for example), δεν δίνουν πτυχία που μετράνε στην Ελλάδα

3. Επίσης, για να αγνωρίσεις στην ελλάδα το πτυχίο σου πρέπει να κάνεις 4 χρόνια (που ΔΕΝ συνηθίζεται στην Αγγλία, παρα μόνο 3). Με 3 δεν αναγνωρίζεται.

4. Για Μαστερ κλπ. Πρώτα ένα πανεπιστημιακό πτυχίο και μετά μάστερ. Να πάς κατευθίαν, ή να μην αναγνωρίζεται το πτυχίο σου παρα μόνο το μεταπτυχιακό, ΔΕΝ λειτουργεί, δυστυχώς!  Στην Αγγλία επίσης, δέχονται για μεταπτυχιακά, ΧΩΡΙΣ πρώτο πτυχίο, αλλά το ΔΟΑΤΑΠ Διαφωνεί κι εκεί!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΓΝΩΜΗ: 5. Για παραγωγή δεν είμαι σίγουρος ότι χρειάζεται πτυχίο, ή τόνους γνώση (δε πάω να ρίξω τίποτα, έτσι;). Εννοώ ότι όποιους παραγωγούς ξέρω, δεν έχουν κάνει σχολές κλπ (στην Αγγλία μιλάω, έκανα 4 χρόνια στο Λονδίνο). Ενώ για παράδειγμα ένα πιανίστα δε παίζει (κλασσικό που είναι και κωλυμένοι) να είναι χωρίς χρόνια και χρόνια σπουδών. (πχ δηλαδή). Μήπως το να γίνει παραγωγός θέλει κάποια άλλα πράγματα και πιο σφαιρική γνώση μουσικής;

6. Αφού ακούγεται το εξωτερικό δες και το οικονιμικό του θέματος: ΙΚΥ, Ίδρυμα Κυβέλης Χόρν, Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης. Πολλές νομαρχίες και δήμοι κλπ (από πού είσαι;). Όλα αυτά δίνουν υποτροφία. ΠΧ, για το ΙΚΥ (που τα ξέρω πιο καλά): 880 ευρώ το μήνα για μέχρι 36 μήνες. Συν δίδακτρα! Δεν είναι και άσχημα! Τουλάχιστον μην το αφήσεις να πάει χαμένο, χωρίς να δοκιμάσεις. Αντε και απέτυχες! Τί έγινε;

7. (πάλι προσωπική γνώμη): Απο κλασσικό προέρχομαι, άρα για αυτο ίσως σκέφοτμαι έτσι, αλλά: Ένα ωδείο, ένα πτυχίο αρμονίας, λίγη παραπάνω γνώση μουσικής θα βοηθήσει δε θα βλάψει. Ακόμη και αν ΔΕΝ σου αρέσει, δε σου αρκεί, δεν έιναι και τίποτα τρομερά δύσκολο, ή απίστευτα δαπανηρό.

8. Μουσικολογία τη σκέφτηκες; Αρμονιά και dictee προλαβαίνεις δε προλαβαίνεις λέω (χωρίς να ξέρω το επίπεδό σου, φυσικά αρά μπορει να λέω και μπούρδες). Αλλά, με ένα πτυχίο απο ΑΕΙ, θα είσαι πολύ καλύτερα απο άποψη εξασφάλισεις, παρά απο ένα ωδείο. Αλλα και πάλι, με ένα δίπλωμα οργάνου, πχ, θα μπορείς να διδάξεις σε κάθε ωδείο και καλά κλπ. Τώρα... είναι και τι θα σου κάτσει και πως το σκέφτεσαι και τι ονειρέυεσαι.

9. Τελευταίο, μη φτάσω και τα 10! Είσαι 16. Είσαι απολύτως σίγουρος ότι πας ευθία για μουσική; Μια στάση στο... φυσικό πχ, ή στους Η/Υ πάλι καλό θα κάνει. Εγώ το πήρα απόφαση στα 19 για τη μουσική (τώρα είμαι 31). Οι γονείς μου με στηρίξανε, ήμουν και τυχερός και το πολεμάω απο τότε. Η οικογένιά σου τι λεει για το παραγωγός; Για τη μουσική γενικά; (όχι βέβαια να πας να γίνεις ότι θέλουν οι γονείς και όχι ότι θες εσύ, δε λέω αυτό, αλλα απλά στη σούπα, πριν αποφασίσεις και φύγεις να τα βάλεις όλα μέσα... Μη σου βγει ξυνή γιατί ξέχασες να βάλεις κάτι...)

Σόρρυ για το κάπως patronising post. Ελπίζω να βοήθησε κάπως... Πάρτα όλα με μια δόση αλάτι, με πιστέψεις και τίποτα να νομίζεις, αλλα τα τηλ του ΔΟΑΤΑΠ, είναι πολύ εύκολο να τα μάθεις. Ένα τηλ, μια επίσκεψη στα γραφεία τους και λύνεις όλες τις απορείες για τα πτυχία. Υποτροφίες το ίδιο. Το Ιντερνετ υπάρχει για να τσεκάρεις τα πανεπιστήμια του εξωτερικού κλπ.

Μήπως το να γίνει παραγωγός θέλει κάποια άλλα πράγματα και πιο σφαιρική γνώση μουσικής;
καλα αυτο ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ  (& δυστυχως η το εχεις η δεν το εχεις,οσο και να σπουδασεις ΔΕΝ "μαθαινεται" στα θρανια  η παρεξηγημενη αυτη "τεχνη" θελει πολυ τριψιμο το παντελονι στη δουλεια ,πολυ ταλεντο ,πολυ καλα "αυτια" ,μουσικες γνωσεις,ΠΟΛΛΑ ακουσματα και βεβαια οσο περισσοτερη  πειρα γινεται....)

Παιδια νομιζω ή το παλικαρι εχει μπερδέψει τον παραγωγό με τον μουσικοσυνθέτη?

Καλα ολοι για την κιμαδομηχανή μιλατε κ κανενας δε συμφωνησε με την ποιοτητα την βραδινη που ξεφούρνισα?Γκαμάτο

Εγώ - αφού ζητήσω συγνώμη για την αδιακρισία - θα ήθελα να ρωτήσω τον Nikolas με κάθε εντιμότητα : φίλε, κονομάς;

Μετά από όλο αυτό το λούκι, έχεις αξιοπρεπή εισοδήματα από την εργασία σου;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back