Καλημέρα!
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Σε ενδιαφέρει να παίζεις πλήκτρα ή να συνθέτεις ήχους? Το να παίζεις πλήκτρα, νομίζω μπορείς να το μάθεις πολύ εύκολα ή απο ένα ταχύρυθμο τμήμα για ενήλικες σε κάποιο ωδείο ή ακόμη και μόνος σου. Απο τη στιγμή που έχεις επαφή με το πιάνο και ξέρεις πού είναι τί, τα πλήκτρα είναι πολύ εύκολα. Το αντίθετο είναι δύσκολο (δλδ. απο keyboards σε κλασσικό πιάνο).
Εάν απο την άλλη, σε ενδιαφέρει το sound synthesis, δηλαδή το να χρησιμοποιείς ένα synth για να δημιουργείς ήχους απο το μηδέν (κάτι που θα σου χρησιμεύσει σίγουρα στην trance) τότε νομίζω οτι μόνος σου θα κάνεις την καλύτερη δουλειά. Υπάρχουν εκαττομύρια tutorials στο internet για το πώς να ξεκινήσεις με τη σύνθεση ήχων. Και μπορείς να ξεκινήσεις χρησιμοποιώντας virtual synths πρίν δώσεις λεφτά για ένα hardware. Επίσης, το βιβλίο "The Dance Music Manual" του Snowman είναι κατ'εμέ μια φανταστική αρχή για το sound synthesis. Σου δίνει πληθώρα πληροφοριών για το πώς να συνθέσεις drums, pads, leads, basses κλπ για κάθε είδος της dance ξεχωριστά. Ξεκινώντας απο αυτό, νομίζω οτι θα μπορέσεις εύκολα να περάσεις και στα άλλα είδη που σε ενδιαφέρουν.