Σημεία Αλλοίωσης

7?

Εγω γιατί ξερω 6?

Τι μου κρυβετε?

6 χορδές το πιάνο χωρίς μάβρα πλήκτρα?

1.  Δες το βίντεο, ειδικά τα τελευταία δευτερόλεπτα. Ο τύπος γκλισαρντάρει (μιλάμε για λεξιπλάστη ? ) τις χορδές, τις πάει μαρούλι ρε παιδάκι μου ? και αυτές βγάζουν ολοτονική κλίμακα. Πως έγινε αυτό; Με τα πετάλια τις έχει αλλοιώσει κατάλληλα, με μια νότα εναρμόνια ώστε οι 7 νότες μιας διατονικής κλίμακας να γίνουν 6. Η ολοτονική κλίμακα έχει έξι βαθμίδες (6 τόνοι= 12 ημιτόνια). Αν κάνεις π.χ. τη Λα= Λα δίεση και τη Σι= Σι ύφεση τρως μια νότα, οπότε έχουμε μετα Ντο ως έχει, Ρε ως Έχει, Μι ως έχει, Φα=Φα δίεση Σολ= Σολ δίεση και μαζί με την Λα δίεση τσουπ, να η ολοτονική.

2.  Και για να επιστρέψουμε και στο θέμα μας με τα σήκουελ από θρίλερ ? ένα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ σήκουελ που ψιλοπέρασε στο ντούκου είναι το Doctor Sleep που είναι sequel του αξεπέραστου the shining ( η Λάμψη ) Όσοι δεν το πήρατε χαμπάρι σπεύσατε.

1. Αφτό είπε και ο Αλής, πώς να το εξηγήσει καλύτερα δηλαδής ασούμε?

2. Ταινιάρα.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
για την άρπα και μπαίνει σε levitation mode
Χαχαχα, μη με κοροϊδεύετε μωρέ, την  ψωνίζω με αυτές τις λεπτομέρειες των οργάνων, με ενθουσιάζουν!

αρχιμανδρίτης
Αααχ, πόσες φορές το έχω σκεφτεί... Να είχα κι εγώ ένα πυκνό μούσι... Θα είχα γίνει παπάς και θα είχα λύσει όλα μου τα προβλήματα. Αλλά έτσι όπως είμαι τώρα, μόνο για ανθυποκαντηλανάφτης.

Το "7 χορδές" φαντάζομαι το είπε σε παραλληλισμό με κιθάρα.
Ακριβώς.

@manosx Ευχαριστώ για το βιντεάκι, γιατί φαίνονται πολύ καθαρά τα χέρια! Τις οκταβίτσες εύκολες τις έχει βλέπω... (Βέβαια μπορεί να έχει κι ένα χέρι σαν φτυάρι, αυτό δεν μπόρεσα να το επιβεβαιώσω μόνο από το βίντεο.)

Και γιατί ρε Αλί κόλλησες με την άρπα και τις ολοτονικές, και δεν κόλλησες με το μαρκάτο; Αυτή είναι η κατάρα, μαρκάτο, σπικάτο, της μάνας σου το πιάτο, καταραμένα όργανα τα βιολιά, εκεί είναι η κατάρα, κάνε κάνα αρθράκι για τα βασικά, εντάξει, ούτε 750 σελίδες δε θα σου πάρει ?

κάνε κάνα αρθράκι για τα βασικά, εντάξει, ούτε 750 σελίδες δε θα σου πάρει ?

Ίσως αυτό να είναι η "άχρηστη" πληροφορία κάποιας άλλης μέρας.

Δίνε του ιδέες εσύ.

Και γιατί ρε Αλί κόλλησες με την άρπα και τις ολοτονικές
Γιατί τώρα χτενίζω κάτι κουταμάρες που έγραφα πιο μικρός, και όλο το διπλό πεντάγραμμο της άρπας το έκανα Ctrl-A delete. Οπότε μου έχει μείνει απωθημένο αυτές τις μέρες!

Ναι αλλα εχεις 2 φορες την ιδια
Κι αν κουρδίσεις για ντιμινουίτες εκεί είναι τις περισσότερες φορές διπλές!

Ντο, ρε# μιb, φα# σολb, λα, σι#

Ντο# ρεb, Μι φαb, σολ, λα# σιb

Ντοb, ρε, μι# φα, σολ# λαb, σι

Κι αν κουρδίσεις για ντιμινουίτες εκεί είναι τις περισσότερες φορές διπλές!

Η δωδεκάφθογγη γεωμετρία ...

Που να πάμε και σε "καθρέφτη".

EDIT: Λάθος μου, μιλάμε για ίδιες νότες όχι για ίδια διαστήματα.

Κύριοι μοντεράτορες, αυτό το tag "μουσική θεωρεία" δεν γίνεται να το αλλάξετε?

Γιατί αν κάποιος ψάχνει με βάση αυτό, δεν θα βγάλει άκρη.

Ευχαριστώ

Φάσιον

ε (και) γι αυτό σας αγαπάω όλους σας...?

από την μία, καταφέρνοντας να διαβάσω ολόκληρο το θέμα, αισθάνομαι αυτή την στιγμή από αμήχανα έως ηλίθιος, ωσάν στρέητ εκούσια ευνούχος κλεισμένος σε χαρέμι με εστεμμένες μις κόσμος, αλλά από την άλλη, μου ξορκίζετε λυτρωτικά ενοχές (και κόμπλεξ) χρόνων που φέρω βαρέως καθότι ποτέ δεν αφιέρωσα έστω ελάχιστο χρόνο να ξεστραβωθώ να μάθω να διαβάζω έστω μια γραμμή από τις "5", συνευρισκόμενος "πλατωνικά" από εξ απαλών ονύχων μέχρι τώρα στην πολύχρονη σχέση μου με την μουσική...?

ε (και) γι αυτό σας αγαπάω όλους σας...?

από την μία, καταφέρνοντας να διαβάσω ολόκληρο το θέμα, αισθάνομαι αυτή την στιγμή από αμήχανα έως ηλίθιος, ωσάν στρέητ εκούσια ευνούχος κλεισμένος σε χαρέμι με εστεμμένες μις κόσμος, αλλά από την άλλη, μου ξορκίζετε λυτρωτικά ενοχές (και κόμπλεξ) χρόνων που φέρω βαρέως καθότι ποτέ δεν αφιέρωσα έστω ελάχιστο χρόνο να ξεστραβωθώ να μάθω να διαβάζω έστω μια γραμμή από τις "5", συνευρισκόμενος "πλατωνικά" από εξ απαλών ονύχων μέχρι τώρα στην πολύχρονη σχέση μου με την μουσική...?

Εσύ, τουλάχιστον, κατάφερες να το διαβάσεις. Εγώ που δεν καταλάβαινα λέξη απ' όλα αυτά, και έμεινα στο 2ο ποστ, πως θα έπρεπε να αποκαλώ τον εαυτό μου? ?

Φίλε npap μετά λόγου γνώσεως σου λέω πως το πιο εύκολο πράγμα που υπάρχει στη μουσική είναι να διαβάσεις παρτιτούρα. Πρόσεξε, δε λέω να εκτελέσεις την παρτιτούρα, διότι το να μπορέσεις να εκτελέσεις το κομμάτι με Ρυθμό, και ειδικά χωρίς να το έχεις ξαναδεί είναι πολύ μαμησι. Αλλά το να το διαβάσεις offline είναι πραγματικά πανευκολο, σιγά το ζήτημα, σα να διαβάσεις τις κουκίδες από το DAW είναι, και μπορεί να φανεί και πολύ χρήσιμο, να βγάλεις αργά αργά κάποια μελωδία που δεν βγαίνει με το αυτί πχ, ή να ακολουθείς τη δομή ενός κομματιού κλπ

Εσύ, τουλάχιστον, κατάφερες να το διαβάσεις. Εγώ που δεν καταλάβαινα λέξη απ' όλα αυτά, και έμεινα στο 2ο ποστ, πως θα έπρεπε να αποκαλώ τον εαυτό μου?

Είπε ο άλλος που παίζει καντάρια, ανεβάζει ριβιουζ 45 αστέρων και τον πείραξε που δε κατάλαβε τις αλλοιώσεις....

Άσε μας άνθρωπε μου καλοκαιριάτικο!

Είπε ο άλλος που παίζει καντάρια, ανεβάζει ριβιουζ 45 αστέρων και τον πείραξε που δε κατάλαβε τις αλλοιώσεις....

Άσε μας άνθρωπε μου καλοκαιριάτικο!

Θα μου άρεσε πάρα πολύ να έπιανα μια οποιαδήποτε σελίδα με νότες και να μπορούσα απλά να τη διαβάσω και να ξέρω τι πρέπει να παίξω. Είναι καθαρά θέμα εξασκησης, και μετανιώνω που μικρός δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία σε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο.

Προφανώς, δεν ειναι απαραίτητο για να μπορείς να ασχοληθείς με τη μουσική, αλλά σίγουρα αποκτάς ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην επικοινωνία με άλλους μουσικούς. Μαθαίνεις μια νέα γλώσσα και ξαφνικά άλλοι ορίζοντες ανοίγουν, άσχετα από το πόσο καλός είσαι με την πένα.

μετανιώνω που μικρός δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία σε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν χρειάζεται να το έχεις κάνει από μικρός.

Με λίγη εξάσκηση, σε δύο μήνες (και πολύ λέω) θα είσαι μια χαρά.

Θα μου άρεσε πάρα πολύ να έπιανα μια οποιαδήποτε σελίδα με νότες και να μπορούσα απλά να τη διαβάσω και να ξέρω τι πρέπει να παίξω. Είναι καθαρά θέμα εξασκησης, και μετανιώνω που μικρός δεν έδωσα την πρέπουσα σημασία σε αυτό το μεγάλο κεφάλαιο.

Προφανώς, δεν ειναι απαραίτητο για να μπορείς να ασχοληθείς με τη μουσική, αλλά σίγουρα αποκτάς ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην επικοινωνία με άλλους μουσικούς. Μαθαίνεις μια νέα γλώσσα και ξαφνικά άλλοι ορίζοντες ανοίγουν, άσχετα από το πόσο καλός είσαι με την πένα.

Μη παρεξηγηθώ, απλά το αναφέρω σκεπτόμενος αυτή τη ματαιοδοξία που τους περισσότερους μας πιάνει (ηγούμαι σημαιοφόρος σε αυτό) και ψάχνουμε τα αρνητικά αντί να ζούμε ευτυχισμένοι με τα έμφυτα κάλλη και αρετές μας (φυσικά αναζητώντας και την εξέλιξη).

Εάν πραγματικά ήθελα, θα το είχα κάνει, έστω και καθυστερημένα. Δεν το είχα ποτέ σε προτεραιότητα, μάλλον.

Θα ήταν χρήσιμο, σίγουρα, εάν το κατείχαν.

Εάν πραγματικά ήθελα, θα το είχα κάνει, έστω και καθυστερημένα. Δεν το είχα ποτέ σε προτεραιότητα, μάλλον.

Θα ήταν χρήσιμο, σίγουρα, εάν το κατείχαν.
γίνεται σιγά σιγά και εφ όσον βάλεις στόχο.

Θα σε βοηθήσει επίσης ένα project.

Εμένα με βοήθησε το tarkus. Είχα αρχίσει με κάτι on line μαθήματα, αλλά μόνο όταν πλησιάσει το ωόν εις τον πωπόν τότε μόνο θα προχωρήσεις.

Μετα πρέπει να πιάσεις ένα άλλο project.

Διότι θέλει και εξάσκηση πάντα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back