W
Waterfall-K
Guest
Στην κυριολεξια. Στην πρωτη και δευτερα δημοτικου ειχαμε μια ψυχοπαθη_με την κανονικη εννοια_δασκαλα, την Αφροδιτη, η οποια (μας) εριχνε το ξυλο της αρκουδας. Εφτασε στο σημειο να παραγγελνει, απο τον ξυλουργο πατερα μιας μαθητριας, χοντρες ξυλινες βεργες για να χτυπαει τα παιδια. Εχω δει να σπαει μια τετοια βεργα σε πλατη μιας συμμαθητριας μου! Μιλαμε για πολυ χοντρη βεργα. Στο δευτερο χρονο την σουταραν μετα απο απειρες καταγγελιες, ελπιζω να μην την εστειλαν σε αλλο σχολειο.fusiongtr είπε:Κώστα (WF-K), κάποτε τα παιδιά τα μαύριζαν στο ξύλο...
Αυτο ηταν βεβαια μια συνηθισμενη νοοτροπια στα χρονια εκεινα. Ακομα και στο νηπιαγωγειο το χαστουκι επεφτε συννεφο. Και μιλαμε για χαστουκι, οχι αστεια.
Αυτα κοπηκαν οταν ηρθε το ΠΑΣΟΚ. Μαζι_δυστυχως_και με πολλα αλλα. Απο το ενα ακρο μας πηγαν στο αλλο, τωρα τα παιδια οχι μονο δεν τρωνε ξυλο αλλα μαλλον ριχνουν ξυλο στους δασκαλους/καθηγητες, πολλοι (παρα πολλοι) εκ των οποιων δεν επρεπε να διδασκουν οχι σε σχολειο, αλλα δεν επρεπε να εχουν τελειωσει καν το γυμνασιο. Τα παιδια πλεον δεν μαθαινουν ουτε ορθογραφια. Και δεν φταινε βεβαια τα παιδια γι αυτο.
Στα χρονια μου μπορουσες να μεινεις στην ιδια ταξη ακομα και στο δημοτικο. Σημερα καποιοι μπαινουν στο πανεπιστημιο και δεν ξερουν πως να γραψουν το "σπιτι" (το εχω δει καπου γραμμενο "σπειτη" αλλα και "σπειτι"...)
Ισως και για τα παραπανω, και πολλα ακομα, να θεωρω το "βριξιδι" του Γκλετσου οχι τοσο σοβαρο.