shoegaze, ambient, post rock πετάλια

Status
Not open for further replies.
Δηλαδη για να μαθω σουγκειζ πρεπει να παω στου ΜΠΕΡΚΛΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΌ ?

Αλλιως δεν? :'(

Πλακα εχει αυτο το blue box που ειδα 2-3 βιντεα, βεβαια αναρωτιεμαι κατα ποσο θα ηταν εφαρμοσιμο σε band setting με αλλα οργανα, πολυ μπερδεμα στη συχνοτητα, μονο για wall of sound μπορω να το δω να δουλευει.

Mean είπε:
Επισης:

Ειμαι και εγω σε παρομοια αναζητηση και θελω να ρωτησω

Για το συγκεκριμενο ειδος γιατι καποιος να αγορασει μεμονομενα πεταλακια που κανουν 150 ευρα το καθενα(μαλιστα ενα παιδι ποσταρε 1 πεταλι των 350 ευρων :o) και να μην τα δωσει για μια Μ9 ή αντίστοιχη πεταλιερα αντε και 1 καλο φαζ και να καθαρισει ?Για να μην "βρωμισει" την λαμπα με ψηφιακουρες?Μα μεσα σε τοσο φιντμπακ και φασαρια ακουγεται?Η υπαρχει αλλος λογος?

Η δικη μου οπτικη και τσεπη μου λεει πως η πεταλιερα ειναι μονοδρομος, ασε που κουβαλιεται και πιο ευκολα.

Προσοχη δεν θελω να ανοιξω φλειμ πεταλιερα vs πεταλια απλα το εχω αποροια.

Επισης:Κανα fuzz/dist/od να προτειναται για shoegaze θα ημουν ευγνωμων

με την πεταλιερα ομως δεν εχεις πολλα περιθορια για πιραματισμο... ετσι νομιζω, οπως για παραδηγμα την μαγγια που είπε ο φύλος bloody_sunday να βάλεις το delay μετά το reverb ωστε να δινει μεγαλητερη μικος ηχό χωρης να ακουγετε πολυ η επαναληψη της νοτας απο το delay. Συμφωνω βεβαια στο οτι η πεταλιερα ειναι πιο βολική.

Καλησπερα

Υπαρχει και to feedback looper pedal,το οποιο με διαφορα εφφε βγαζει πολυ feedback,

αναλογα και το εφφε βεβαια.

bloody_sunday είπε:
ΥΓ. Προσεχώς στο παρόν θρεντ, εντυπώσεις, περιγραφή των σετάπ και φωτό των πεταλιών από τους Α Place To Bury Strangers.
ανιπομονώ

κοιταγα τη σειρα M απο τη Line6,αληθευει οτι μπορεις να εχεις ανοιχτα μονο 4 εφφε ανα πασα στιγμη?Τι να τα κανουμε μονο 4 εφφε :P

μπορει να ειμαι πεταλολαγνος αλλα πραγματικα θα προτινα καποιον για αρχη να παρει μια πεταλιερα (μια tonelab πχ )

να ψαξει ολα τα εφφε να δει πως μπορει να τα χωσει κ μετα εαν γουσταρει να παταει πολυχρωμα κουτακια (οπως εγω) να παρει πεταλακια.

γενικα πιστευω οτι σε αυτα τα ειδη βαζεις οτι γουσταρεις κ φτιαχνεις τον ηχο σου.

επειδη βιαζομαι θα επανελθω κ με μερικες προτασει για πεταλακια

Παιδια ειμαι ψημενος να στειλω mail στον τραγουδιστη κιθαριστα των a place to bury strangers να μου φερει κανενα death by audio πεταλι ( TOTAL SONIC ANNIHILATION  :'() γιατι στην ελλαδα δυσκολα βρισκεις, και απο αμερικη αστα (τελωνιο  :-[).

Παντως με τη μπαντα μου που ψηλο shoegazeιζουμε χρησιμοποιω το mudhoney της t-rex που κατεμε ειναι πολυ μπροστα πεταλι και fuzzarei παραδοξως περισσοτερο απο οτι θα περιμενε κανεις. reverb χρησιμοποιω το holy grail plus, που επισης βγαζει απιστευτο 'εκκλησιαστικο' ηχο, και delay χρησιμοποιω το stereo memory man της EHX γιατι απλα εχει περισσοτερες δυνατοτητες απο το αναλογικο, με συνεπεια το να πειραματιζεσαι με τον ηχο σου πολυ πιο ευκολα.

παρεπιπτωντος ας μη λεω πολλα: <object width="425" height="344"><param name="movie" value="

type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

bluezlick είπε:
μπορει να ειμαι πεταλολαγνος αλλα πραγματικα θα προτινα καποιον για αρχη να παρει μια πεταλιερα (μια tonelab πχ )
:o :o :o :o

Αυτά τα μηχανήματα δεν είναι του σαρδανάπαλου;

Ε; Ε; Ε; :P

ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΕΙΝΑΙ!  :P χαχαχα

Σαν πολλοι να μαζευομαστε για φασαρια.

Ελα να βλεπω κ αλλο κοσμο  ;D

[flash=200,200]

xen είπε:
Παιδια ειμαι ψημενος να στειλω mail στον τραγουδιστη κιθαριστα των a place to bury strangers να μου φερει κανενα death by audio πεταλι ( TOTAL SONIC ANNIHILATION  :'() γιατι στην ελλαδα δυσκολα βρισκεις, και απο αμερικη αστα (τελωνιο  :-[).
Αποκλείεται να έχει μαζί του, αυτά που διαθέτει είναι κάστομ για δική του χρήση που δεν πωλούνται. Όμως εισάγονται κανονικά στην Ευρώπη, εγώ στο Βέλγιο τα βρίσκω (πχ. στις Βρυξέλλες). Δοκίμασε κι εδώ: http://www.crushthebutton.be/spip.php?page=categorie&id_categorie=3&lang=en  Στέλνουν κανονικά. Δεν τους έχω προτιμήσει ακόμη πάντως μιας και τα πετυχαίνω ο ίδιος σε διάφορα μαγαζιά.

bloody_sunday είπε:
Αποκλείεται να έχει μαζί του, αυτά που διαθέτει είναι κάστομ για δική του χρήση που δεν πωλούνται. Όμως εισάγονται κανονικά στην Ευρώπη, εγώ στο Βέλγιο τα βρίσκω (πχ. στις Βρυξέλλες). Δοκίμασε κι εδώ: http://www.crushthebutton.be/spip.php?page=categorie&id_categorie=3&lang=en  Στέλνουν κανονικά. Δεν τους έχω προτιμήσει ακόμη πάντως μιας και τα πετυχαίνω ο ίδιος σε διάφορα μαγαζιά.
Σε ποια καταστηματα??  ???

αυτό το έχει κανείς υπόψην του? εγώ δεν το έχω δοκιμάσει αλλά με ψήνει για τέτοιες φάσεις..

μπορεί καποιος να μου πει τι σημαινει shoegaze? Ακουσα καποια κομματια αλλα δεν καταλαβαινω πως το ξεχωριζουν απο το post rock, που νομιζω οτι θα μπορουσα να το περιγραψω διαχωριζοντας το απο αλλα ειδη εναλλακτικης μουσικης.

(ελληνικο post rock υπαρχει?)

Ελληνικο ποστ ροκ υπαρχει, και μαλιστα πολυ καλο.

Οι αγαπημενοι μου ειναι οι misuse:

[flash=200,200]

Δες τα προηγουμενα ποστς μου.

Shoegaze για αρχη εχει στοιχο ενω το ποστ ροκ οχι, shoegaze εχει πολυ feedback και χρηση του "wall of sound" στο ποστ ροκ δεν ειναι απαραιτητο, γενικως ειναι τελειως διαφορετικα πραγματα.

Απο εκει και περα ο ορος shoegaze λενε εχει βγει γιατι στις συναυλιες τους τα συγκροτηματα ειχαν κατω το κεφαλι και κοιταγαν τα πεταλια τους και δεν κοιταγαν το κοινο σχεδον καθολου στις συναυλιες.Ε, καποιοι καναν το συνειρμο οτι κοιτανε τα παπουτσια τους :P

Εdit:Για να το διαπιστωσεις καλυτερα, ακου τους Misuse που ειναι καθαρα post rock και δες στις προηγουμενες σελιδες που εχω ποσταρε συγκροτηματα οπως jesus and the mary chain , a place to bury strangers Κλπ. που ειναι shoegaze και βρες τις διαφορες :P

Mean είπε:
Ελληνικο ποστ ροκ υπαρχει, και μαλιστα πολυ καλο.

Οι αγαπημενοι μου ειναι οι misuse:

[flash=200,200]

Χμμμ, αυτα που λες τελειως διαφορετικα πραγματα μου φαινονται σαν τις διαφορες μεταξυ doom metal και grind core ;D ;D ;D ;D

Τους misuse τους εχω δει και live και δεν μου αρεσαν καθολου.

Αυτο τον ορισμο ειχα ακουσει (οτι κοιτανε τα παπουτσια τους) και ελεγα μηπως ειναι κατι αλλο. Anyway, τωρα καλυφθηκε ΚΑΙ το θεμα γιατι δεν μπορεις να τα παιξεις αυτα με πεταλιερα :D, αφου πρεπει να κοιτας πεταλακια συγκεκριμενα ;D (πχ αν παιζαν με rack το ειδος τελικα θα ειχε διαμορφωθει να λεγεται wallgaze) :)

Οπως και να εχει, μερικα απο τα βιντεακια που εχετε ποσταρει μ'αρεσουν πολυ (πχ απ' το χαμενοι στη μεταφραση), απλα μου φαινεται "καπως" αυτος ο διαχωρισμος στα ειδη, νομιζα τα ειχαμε ξεπερασει αυτα σαν κοινωνια :D

Και το shoegaze, και το post rock μπορούν να έχουν στίχους. Τυπικά παραδείγματα στη σελίδα 1. Το shoegazing ήταν μια νεορομαντική μετάλλαξη του no wave που είχε προηγηθεί, και εκφράστηκε κυρίως από τους My Bloody Valentine και Jesus and Mary Chain. Tην ονομασία του την απέκτησε από τα... emo του δεύτερου μισού των 80s κι αργότερα (κάτι σαν τα "κιουράκια" για όσους θυμούνται) που επειδή είχαν τέτοια βαθιά απόγνωση ;D ήταν συνεχώς χαμηλοβλέποντα - θα μπορούσαν να τους είχαν πει και floorgazing. Έχει δυο υποείδη: το ένα έχει φαζοήχους με μεγάλα reverbs, feedback και χαοτική χρήση πεταλιών (συχνά όλα μαζί!) και το άλλο σε πολύ πιο ήπιο, trippy αλλά μπαλαντοειδές στυλ, πχ. Mazzy Star, μερικά τραγούδια των Lush κλπ.

Το post rock έχει περισσότερο σχέση - σήμερα - με το στυλ των Mogwai: μεγάλα και πολύ ατμοσφαιρικά ορχηστρικά κομμάτια με ήσυχο μέρος-πανικό-ήσυχο μέρος ή αργή κλιμάκωση και τέλος με τρελά feedback κλπ, αν και πολλά συγκροτήματα ξεφεύγουν από αυτό το κλισέ. Άλλοι εκπρόσωποι είναι οι Godspeed You Black Emperor, Red Sparowes, oι απίστευτοι και γοργά ανερχόμενοι Russian Circles κλπ. Συγκροτήματα του είδους όπως οι Isis, Stereolab, Sigur Ros κλπ. διαθέτουν και φωνητικά. Aυτές οι τρεις μπάντες διαφέρουν βέβαια πολύ η μια από την άλλη αλλά γενικά το post rock είναι μια ταμπέλα-ομπρέλλα που χωράει πολλούς (για όσους βέβαια αρέσκονται στις ταμπέλες).

Xen σου είπα, σε καταστήματα του Βελγίου!

Πωπω αυτο το geiger counter ειναι αρρωστο, που μπορουμε να το βρουμε?

Και επειδη αναφερθηκε και το no-wave ας εχουμε να ακουμε και τιποτα οσο πεταλοσυζηταμε :P

[flash=200,200]http://www.youtube.com/watch?v=ZLUUDZdKxuA

Mean είπε:
Πωπω αυτο το geiger counter ειναι αρρωστο, που μπορουμε να το βρουμε?
ebay μάλλον και crushthebutton

Για τους Sigur Ros και τους Godspeed καταλαβαινω οτι καποιοι εχουν αναγκη να τους βαλουν μια δiαφορετικη ταμπελα, αλλα για τους Mazzy Star δεν το περιμενα (μπανταρα btw). Τhnx για τις πληροφοριες :)

blue είπε:
Για τους Sigur Ros και τους Godspeed καταλαβαινω οτι καποιοι εχουν αναγκη να τους βαλουν μια δiαφορετικη ταμπελα, αλλα για τους Mazzy Star δεν το περιμενα (μπανταρα btw). Τhnx για τις πληροφοριες :)
φυλε μου μπλου νομίζω οτι ξεφευγης λιγο απο το θέμα (shoegaze, ambient, post rock πετάλια) το θεμα ειναι ο εξοπλισμος... sorry αν διχνω κακός

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Status
Not open for further replies.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back