Ετυχε να δω το βιντεο μολις τωρα, χωρις να διαβασω το υπολοιπο thread και φορωντας ακουστικα - το rumble στην σκην του επεισοδιου το ακουγα ξεκαθαρα ακομα και οταν επαιζε η ορχηστρα, απορουσα μαλιστα τι μλκια ειναι αυτος ο βομβος απο πισω και πως διαολο δεν το πηρανε χαμπαρι στην παραγωγη.
Βεβαια μετα που ειδα το υπολοιπο βιντεο και διαβασα το thread το ξανακουσα με τα ηχεια μου (hi-fi, οχι monitors) και μου φανηκε οτι μπορω να ακουσω ενα σχεδον αναιπαισθητο rumble, αλλα πραγματικα δε ξερω αν προκειται για ψυχοακουστικο τρικ μιας και "ξερω" τι ψαχνω. Οποτε τζιφος για μενα το τεστ, Ι recuse myself.
Αλλα θα σταθω σε κατι αλλο, με αφορμη το βιντεο. Χωρις να ειμαι παραγωγος/ηχοληπτης προφανως, ουτε καν ιδιαιτερος γνωστης του χωρου. Ειναι νορμαλ για εναν παραγωγο/ηχοληπτη να κανει την δουλεια του και μετα, σε τελικο σταδιο, να ΜΗΝ ακουει το αποτελεσμα σε ενα "τυπικο" συστημα αναπαραγωγης σαν αυτο που θα χρησιμοποιησει το ακροατηριο του? Μου ακουγεται θεοπαλαβο. Θα το θεωρουσα αυτονοητο οτι αποτελει μερος της αλυσιδας. Θυμαμαι να διαβαζω καπου (ηταν στο 24hr Party People ισως?) ενα παραγωγο στα '90s να λεει πως το τελικο σταδιο προτου κανει sign off σε μια τελειωμενη παραγωγη ηταν να την ακουει στο αυτοκινητο, για να εχει μια ιδεα του πως θα την ακουγε κοσμος που ανοιγε το ραδιο καθως οδηγουσε.
Νοειται αντιστοιχα να γραφεις/παραγεις μουσικη με εμπορικες αξιωσεις εν ετει 2023 και να μην κατσεις να ακουσεις την μιξη σου απο ενα σετακι airpods στο τελικο τσεκαρισμα? Η να γραφεις club bangers και να μην τα "τσεκαρεις" σε αντιστοιχο ηχοσυστημα με 15αρια woofer? Οποτε στην τελικη, τετοια effect στα "ακρα" δεν θα ειναι ειτε στην τελικη inconsequential ειτε θα τα "πιασεις" στο "ρεαλιστικο" τελικο ακουσμα?