santana SE -> humbuckers update

Spiros Mavromatis

Μέλος
Πόντοι
48
δεν θα σας παιδεψω πολυ διοτι θελω συγκεκριμενο προιον το οποιο δεν εχω ουτε τις γνωσεις ουτε την ευχερεια να το δοκιμασω-ακουσω.

προκειται για ενα σετ διπλους μαγνητες για αυτην την κιθαρα,οι οποιοι θελω να ΣΠΙΤΑΡΟΝΤΑΙ. 8)

να δουλευουν σε στυλ τελε 8O (σορρυ superfunk) στα καθαρα , και να μην αρπαζουν οπως τωρα , αλλα και να εχουν τον ογκο του "διπλου" σε blues-jazz παιξιμο.θα με ενδιεφερε κατι σε στυλ emg αλλα χωρις να βρωμιζουν καθολου σε "σκαψιμο" (πολυ δυνατο ΚΑΘΑΡΟ ρυθμικο παιξιμο)

δεν ξερω αν ρωταω καμμια βλακεια αλλα ειναι η πρωτη κιθαρα με humbuckers που εχω και θα θελα την γνωμη-εμπειρια σας.

let's see.... :roll:

Καλά, γιατί θες να την κάνεις...υβριδική την καημενούλα;

Δεν είναι τίποτα, όταν πρωτοαρχίσεις να παίζεις με αληθινούς μαγνήτες (humbuckers) παραξενεύεσαι λιγάκι... Θα συνηθίσεις... :lol: :lol:

Πώς σου ήρθε η έμπνευση για splitάρισμα αλήθεια;

Να προτείνω για το λαιμό επειδή έχω προσωπική εμπειρία (τον έχω σε Gibson SG special), Seymour Duncan Jazz. Πεντακάθαρος και παχύς ήχος, που με το σπλιτ δίνει ακόμα πιο κρυστάλλινο ήχο. :wink:

Acanthor παίζει κανα link για αυτό το μαγνήτη να τσεκάρω; Jazz σκέτο λέγεται; Εγώ έχω στη SG από τη μαμά τον 490R Alnico Humbucker. Απίστευτα γλυκός για παραμόρφωση. Ειδικά κάτι μουντούς fuzz ήχους των 60s-70s. Εντελώς Cream ήχος. Αλλά στα καθαρά δεν φτουράει τοσό οπότε αν έχεις κάποιο σχόλιο ακόμα για τον jazz η κανά link πεστο.

Να προτείνω για το λαιμό επειδή έχω προσωπική εμπειρία (τον έχω σε Gibson SG special)' date=' Seymour Duncan Jazz. Πεντακάθαρος και παχύς ήχος, που με το σπλιτ δίνει ακόμα πιο κρυστάλλινο ήχο. :wink:[/quote']
Πέρα απο αυτό τον καταπληκτικό μαγνήτη σου προτείνω και τον Sh '59 που μόνο σαν διπλός δεν ακούγεται αλλά τα jazzoειδή τα παίζει μια χαρά

Αναφέρομαι σε αυτόν: SH-2 jazz όσον αφορά στη θέση neck. Σχετικά με το bridge θα πρότεινα τώρα που το σκέφτομαι τον 59 γιατί είναι πολύ ισσοροπημένος, με "ανοχή" στα γκάζια. Τώρα αν θες κάποιον που να είναι κάπως πιο πρίμος με καλό σπλιτ αλλά και υψηλό output (μαζεύεται βέβαια όσο να'ναι) μπορείς να κοιτάξεις και τον JB της ίδιας εταιρείας. :wink:

Καλά' date=' γιατί θες να την κάνεις...υβριδική την καημενούλα;
Δεν είναι τίποτα, όταν πρωτοαρχίσεις να παίζεις με αληθινούς μαγνήτες (humbuckers) παραξενεύεσαι λιγάκι... Θα συνηθίσεις... :lol: :lol:

Πώς σου ήρθε η έμπνευση για splitάρισμα αλήθεια;[/quote']

τωρα με προβληματισες.δεν ειναι κακοι οι μαγνητες .το ηχοχρωμα μου αρεσει για να πω την αληθεια.απλα το μονο που θελω ειναι να τους σπλιταριζα με σκοπο να μην αρπαζουν.

τι εννοω: εβαλα να παιξω σε τρανζοστορατο ενισχυτη με το gain στο 3 και το master στο 8 , και ακουσα οτι ο bridge ειδικα ακουγεται σαν ελαφρο crunch...ειναι η ιδεα μου επειδη εχουν ποτισει τα αυτια μου οι μονοπηνιοι 8 χρονια τωρα , η ετσι ειναι ολοι οι humbuckers???

υπαρχει τροπος να σπλιταριστει ενας διπλος?

Βεβαίως.Όσοι έχουν 4 καλώδια με κατάλληλη συνδεσμολογία σπλιτάρουν.

Λίγο πολύ όλοι οι medium/high gain bridge διπλοί αρπάζουν στα καθαρά ειδικά με μεγάλο Master

Καλά' date=' γιατί θες να την κάνεις...υβριδική την καημενούλα;

Πώς σου ήρθε η έμπνευση για splitάρισμα αλήθεια;[/quote']

τωρα με προβληματισες.δεν ειναι κακοι οι μαγνητες .το ηχοχρωμα μου αρεσει για να πω την αληθεια.απλα το μονο που θελω ειναι να τους σπλιταριζα με σκοπο να μην αρπαζουν.

τι εννοω: εβαλα να παιξω σε τρανζοστορατο ενισχυτη με το gain στο 3 και το master στο 8 , και ακουσα οτι ο bridge ειδικα ακουγεται σαν ελαφρο crunch...ειναι η ιδεα μου επειδη εχουν ποτισει τα αυτια μου οι μονοπηνιοι 8 χρονια τωρα , η ετσι ειναι ολοι οι humbuckers???

υπαρχει τροπος να σπλιταριστει ενας διπλος?
Δεν αντιλαμβάνομαι κάτι ανησυχητικό σε αυτό που περιγράφεις, αν και θα περίμενα να σου αρπάζει σε υψηλότερες τιμές gain. Αν εννοείς ότι ο ήχος βγαίνει λίγο πιο "λασπωμένος" απ'ότι θα περίμενες, ε, απλά μπαίνεις στον κόσμο των humbuckers και χρειάζεσαι χρόνο... :D :D :wink:

Είναι πολύ καλή η καινούρια σου κιθάρα, ξαναάκουσα και τα clip που είχες ανεβάσει εδώ

http://www.noiz.gr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=5482&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

και όλα μου φαίνονται cool...Δεν έχεις κιθάρες με single coils? ¶σ'την ήσυχη την PRS και μην ενδίδεις στην κακόβουλη προπαγάνδα... :lol: :lol: :lol:

Α, by the way

Λίγο πολύ όλοι οι medium/high gain bridge διπλοί αρπάζουν στα καθαρά ειδικά με μεγάλο Master
μάλλον εννοείς μεγάλο gain...(τουλάχιστον σε μένα έτσι συμβαίνει)...

μαλλον να την αφησω στην ..... ησυχια της-> 8O :lol: :lol: 8O ε??

αυτα που λετε και οι δυο , αυτα ακριβως συμβαινουν....τελικα εχετε δικιο , χρειαζομαι εξοικοιωση με τον ηχο των διπλων. θα δειξει.ευχαριστω πολυ παντως.με βγαλατε απο ταλαιπωρια και g.a.s.-ιτιδα!! :wink:

Δε σε πιάνω επ ακριβώς :lol: Εννοώ απο μέσο μέχρι μεγάλο :wink:
Ναι, κι εγώ εννοώ το αντίθετο, δηλαδή ότι είναι φυσικό να του "αρπάξει" με volume 3 και gain 9 αλλά όχι αντίθετα (volume 9, gain 3)...

Βέβαια ίσως αυτό να είναι τελείως θεωρητικό αν ο neck έχει oitput 13k και ο bridge 15.5k... :wink:

Πάω να συνεχίσω την ανάγνωση των post του Cyberjohny... Δέος... Συγκίνηση... Αναμνήσεις... :cry:

Δε σε πιάνω επ ακριβώς :lol: Εννοώ απο μέσο μέχρι μεγάλο :wink:
Ναι' date=' κι εγώ εννοώ το αντίθετο, δηλαδή ότι είναι φυσικό να του "αρπάξει" με volume 3 και gain 9 αλλά όχι αντίθετα (volume 9, gain 3)...

Βέβαια ίσως αυτό να είναι τελείως θεωρητικό αν ο neck έχει oitput 13k και ο bridge 15.5k... :wink:

Πάω να συνεχίσω την ανάγνωση των post του Cyberjohny... Δέος... Συγκίνηση... Αναμνήσεις... :cry:[/quote']

Ναι αλλά εγώ αναφέρθηκα στο gain δηλαδή την έξοδο του μαγνήτη όχι του ενισχυτή.Και φυσικά για καθαρό ήχο πάντα.Εσένα η SG σου με Volume 9 δεν αρπάζει καθόλου; :wink:

¶κουσα κι εγώ τα clips της κιθάρας Spimav_z και θα συμφωνήσω με τον Earendil...η κιθάρα ακούγεται ακριβώς όπως θα περίμενε κανείς και είναι θέμα χρόνου και συνήθειας να μάθεις να φέρνεις τους humbuckers στα μέτρα σου!

:D

αντεληφθην κυριοι.δεν θα την πειραξω λοιπον.θα....τους συνηθισω!

παντως εχουν κατι το "αλλο" οι διπλοι,και μ αρεσει!

thanx παιδια! :wink:

κι εγώ αυτό λέω, άλλοι πεθαίνουν για τον ήχο που βγάζει αυτή η κιθάρα, κυρίως γιατί δύσκολα θα την αγόραζαν, εσύ που την έχεις ήδη, πρέπει να τη χαίρεσαι :wink:

στην τελική ακόμα και αν τους αλλάξεις απλά κάντο χαλαρά, περίμενε δλδ μήπως αλλάξεις άποψη, λογικό και συνετό, όχι με τη μία :wink:

Ναι αλλά εγώ αναφέρθηκα στο gain δηλαδή την έξοδο του μαγνήτη όχι του ενισχυτή.Και φυσικά για καθαρό ήχο πάντα.Εσένα η SG σου με Volume 9 δεν αρπάζει καθόλου; :wink:
Μα για καθαρό ήχο μιλάμε. Στο σπίτι με τον Orange Crush 30R παίζω συνήθως με το volume κοντά στο τέρμα και ανοίγω σιγά-σιγά το gain μέχρι το 2-3 στην καλύτερη...και δεν μου αρπάζει έτσι...μάλλον παίζουν το ρόλο τους και οι Burstbuckers, μιας και είναι πολύ "ψόφιοι"...τί να πω... :roll:

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back