- Πόντοι
- 2,148
cigaret13 είπε:Προτιμώ αυτόν σε αυτήν την διασκευή παρά τους Sabbath με τον Ozzy..... :![]()
Ποτέ δεν μου άρεσε η φωνή του, τελείως αποτρεπτικός παράγοντας, για μένα, για να ακούσω Sabbath......Ενω με Dio απολαυστικότατοι!dimsonic είπε:ο Οζυ ήταν το real thing.
και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.
Και φυσικά λέμε για τον Οζυ του τότε.
Φώτη...άμα στα 14 έχεις ακούσει Iommi....τί να σου πει ο Ζακcigaret13 είπε:Ποτέ δεν μου άρεσε η φωνή του, τελείως αποτρεπτικός παράγοντας, για μένα, για να ακούσω Sabbath......Ενω με Dio απολαυστικότατοι!
Έ όχι και άμπαλος ο Zakk......
Πολυς κοσμος εχει αυτη τη γνωμη για Οζζυ και Ντιο.cigaret13 είπε:Ποτέ δεν μου άρεσε η φωνή του, τελείως αποτρεπτικός παράγοντας, για μένα, για να ακούσω Sabbath......Ενω με Dio απολαυστικότατοι!
Έ όχι και άμπαλος ο Zakk......
Kι οπως ειπε θα ειχε σταματησει να παιζει μετα το ατυχημα,αλλα εμαθε κι ακουσε τον Django Reinhardt κι αυτο τον εκανε να αλλαξει γνωμη.Ξερεις υποθέτω οτι έπαιζε με δύο κομμενα δαχτυλα στα οποια εβαζε πλαστικές προεκτάσεις απο μπουκαλια απορυπαντικού....
Δεν ξέρω βρε Γιώργο, αλλά η χροιά της φωνής του Ozzy δεν μου "κάθεται" καλά στα αυτιά μου.....όλα καλά με τις εισαγωγές των κομματιών τους αλλά όταν μπαίνει ο Όζυ ξενερώνω! Ότι ήταν μεγάλη μπάντα, ήταν, καμία αντίρρησηgvour είπε:Πολυς κοσμος εχει αυτη τη γνωμη για Οζζυ και Ντιο.
Eσυ Φωταρε δεν κανεις κεφι Οζζυ,καλα να παθεις. ;D ;D ;D ;D
Περα απο πλακα κι ετσι κι αλλιως ειναι μεγαλη μπαντα οι Σαμπαθ.
Εχουν γραψει τεραστια πραγματα.
Ο ένας "καρφώνει" την νότα, ενώ ό άλλος την γυροφέρνει συνέχεια μην καταφέρνοντας να την βρει εύκολα, κάνοντας συνεχή "γλυστρίματα" (glissandi) μπρος - πίσω, που είναι τόσο ιδιαίτερα, που είναι πολύ δύσκολο για κάποιον που είναι τραγουδισταράς και "καρφώνει" την νότα να πετύχει (και ευτυχώς που δεν το προσπάθησε).gvour είπε:Πολυς κοσμος εχει αυτη τη γνωμη για Οζζυ και Ντιο.
Ο καθενας τους ομως ειναι μια αλλη κατηγορια.
Ο Ozzy δεν μπορει να πει τιποτε αλλο παρα τα δικα του,με τα φαλτσα και με τα μειονεκτηματα του,αλλα κανεις δεν τραγουδαει σαν αυτον.
Κι εδινε αυτο το "αρρωστο" χρωμα στη μουσικη των Σαμπαθ,αυτο ακριβως που χρειαζονταν.
Ο ιδιος ο Dio-μιλαμε για τεραστιο τραγουδιστη,που μεχρι τα τελευταια του δεν ειχε χασει σχεδον τιποτα απο τη φωνη του-δεν μπορουσε να πει τα του Οζζυ,δεν εννοω τεχνικα.
Βλεπε το Live evil,τα παλια ολα εχαναν γιατι η φωναρα του Ντιο δεν κολλαγε.
Θα πεις οτι δεν υπηρχε ποτε περιπτωση να πει ο Madman εστω και μιση νοτα του κοντου.Εννοειται,αλλα τι στην ευχη,τον καθενα τον ακους γι 'αυτο που ειναι.
Κι όπως επίσης έχει πει, δεν μπορούσε να παίξει, από την τάση των χορδών.Kι οπως ειπε θα ειχε σταματησει να παιζει μετα το ατυχημα,αλλα εμαθε κι ακουσε τον Django Reinhardt κι αυτο τον εκανε να αλλαξει γνωμη.
και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν 3-4 ( τουλαχ. ) subgenres του ΜΕΤΑΛfusiongtr είπε:Κι όπως επίσης έχει πει, δεν μπορούσε να παίξει, από την τάση των χορδών.
Δοκίμασε πολύ λεπτές χορδές αλλά ούτε αυτό έφτανε.
Τότε σκέφτηκε κάτι άλλο.
Κούρδιζε πολύ χαμηλότερα (όχι ένα ή δύο ημιτόνια, αλλά πολύ).
Έτσι βγήκε αυτός ο χαρακτηριστικός ήχος του, με τόσο όγκο.
Και όχι μόνο του metal (βλέπε γκράντζ).Rebel_Of_South είπε:και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν 3-4 ( τουλαχ. ) subgenres του ΜΕΤΑΛ
Και εδώ ακούς και Iommi και Ozzy. 8)Rebel_Of_South είπε:Ναι όντως , ειδικά η μπαντάρα Alice In Chains που "ακροβατούν" , είναι βαθιά επηρεασμένοι από Iommi / Sabbath
Τρια, σε C# (Db)fusiongtr είπε:Κούρδιζε πολύ χαμηλότερα (όχι ένα ή δύο ημιτόνια, αλλά πολύ).
Δεν θυμόμουν πόσο ακριβώς (αν και είχα την εντύπωση οτι είναι παραπάνω).JimmySnail είπε:Τρια, σε C# (Db)