Roy Buchanan P.B.S. Special 1971

• Thread starter Thread starter ez
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 21
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K
Λίγο ή πολύ, έτσι είναι νομίζω. Ίσως ο μοναδικός κιθαρίστας που κατάφερε να γίνει σουπερ σταρ με την ολοκληρωτική έννοια της έκφρασης στην Αμερική υπήρξε ο Chet Atkins - η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα;...
ηταν ΑΛΛΑ χρονια τοτενες αρχηγε... ;D...ο Chet Atkins επαιζε MAINSTREAM μουσικη κομμενη και ραμμενη για την ανερχομενη αστικη ταξη του Αμερικανικου ονειρου....μη ξεχνας οτι ουσιαστικα ηταν ο εφευρετης της smooth country music & ηταν και...προεδρος της RCA.... :)

η θεια μου στο Αμερικα μου ελεγε οτι δεν υπηρχε...πρωϊναδικο για πρωϊναδικο που να μην επαιζε ο Chet στα 50s... ;D...ηταν super clean cut & πολυ τηλεοπτικος και αρα ταιριαζε γαντι με τις απαιτησεις της εποχης....

αυτο βεβαια δεν αφαιρει τιποτα απο την αξια του.

Ανεβάζω το συγκεκριμένο κομμάτι γιατί, ενώ δεν είναι στο καλύτερό του δίσκο, ούτε στον σπανιότερό του, για κάποιο ανεξιχνίαστο λόγο δεν μπορούσα να τον βρω (σε καλή κατάσταση) μέχρι πρόσφατα. Επειδή δε, δεν ανήκει στα πλέον γνωστά του.... ;)

Για τα δικά μου γούστα telecaster = Roy Buchanan. Έχω δει και εγώ 3-4 documentary αλλά για όσους είναι πραγματικά fan του συνιστώ και τη βιογραφία του "American Axe".

Μέσα στους 4-5 μεγαλύτερους κιθαρίστες κατά τη γνώμη μου και με χαοτική διαφορά από οποιονδήποτε άλλο όσον αφορά το τί ήχους μπορούσε να βγάλει από τα χέρια του μόνο με μια telecaster και έναν vibrolux.

Δύο χαρακτηριστικά δείγματα (από τα πολλά που θα μπορούσε να ποστάρει κανείς) :

Trending...

Νέα θέματα

Back