• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

roland v pads

harisexp

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Γειά, έχω ένα mesh pad απο τά hd1 roland
hqdefault.jpg
πού μοιάζει πολύ μέ τό pd8x
C_PDX-8_300_060216-783fda1be56d20101bcb15e4664f36ac.jpg

Αλλά τό δικό μού δέν γράφει πίσω pd8x στό τετράγωνο πλαίσιο μέ τήν τρύπα καί αντί γιά μεταλικό  είναι μαύρο πλαστικό τό μέρος αυτό.Έχω αμφιβολία άν είναι τό γνήσιο PDX-8 επειδή δέν λειτουργεί τό rim μέ τόν εγκέφαλο τού TD4 όταν χτυπάω τό στεφάνι .Κάτω από τό στεφάνι τό λάστιχο θά έπρεπε νά έχει κάτι , κάποιο καλώδιο σάν αισθητήρα;Μέ ποιό τρόπο στέλνει σήμα τό pad γιά νά λειτουργεί τό  rim;

harisexp είπε:
Αλλά τό δικό μού δέν γράφει πίσω pd8x στό τετράγωνο πλαίσιο μέ τήν τρύπα καί αντί γιά μεταλικό   είναι μαύρο πλαστικό τό μέρος αυτό.Έχω αμφιβολία άν είναι τό γνήσιο PDX-8
Αν το πήρες από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο/μεταπωλητη ΔΕΝ υπάρχει περιπτωση να μην είναι γνησιο. Βασικά Δε παίζει να πηρες "μουφα" hd1

επειδή δέν λειτουργεί τό rim μέ τόν εγκέφαλο τού TD4 όταν χτυπάω τό στεφάνι .Κάτω από τό στεφάνι τό λάστιχο θά έπρεπε νά έχει κάτι , κάποιο καλώδιο σάν αισθητήρα;Μέ ποιό τρόπο στέλνει σήμα τό pad γιά νά λειτουργεί τό  rim;
O αισθητήρας δε βρίσκεται κάτω από το λάστιχο. Πρέπει να βρίσκεται ΝΟΗΤΑ κάτω απο το λάστιχο. Το ποίο σημαίνει οτι δε βρίσκεται στο κέντρο αλλα off-set από κατω.

beeros05 είπε:
Αν το πήρες από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο/μεταπωλητη ΔΕΝ υπάρχει περιπτωση να μην είναι γνησιο. Βασικά Δε παίζει να πηρες "μουφα" hd1

O αισθητήρας δε βρίσκεται κάτω από το λάστιχο. Πρέπει να βρίσκεται ΝΟΗΤΑ κάτω απο το λάστιχο. Το ποίο σημαίνει οτι δε βρίσκεται στο κέντρο αλλα off-set από κατω.
Δέν λέω ότι δέν είναι γνήσιο τό hd1 ή τό pad νά μήν είναι roland, ίσως νά μήν τό διατύπωσα σωστά.Εννοώ ότι τό snare pad αυτό στά hd1 νά μήν είναι ακριβώς τό PDX-8 αλλά ένα υποδυέστερο μοντέλο πού μοιάζει στό PDX-8 γιά νά ανταποκρίνεται μόνο στό κιτ τών hd1.

Μπορεί νά βοηθήσεις περισσότερο γιά νά καταλάβω πού ακριβώς είναι ό αισθητήρας γιά τό στεφάνι;Τί εννοείς όταν λές νοητα καί offset;Άν βγάλω τό λάστιχένιο στεφάνι δέν θά έχει τίποτα από κάτω;Ευχαριστώ.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Τι ακριβώς θες να κάνεις;
Τίποτα, θέλω νά εξακριβώσω άν πρόκειται γιά τό ίδιο μοντέλο δηλ τό PDX-8.Άν δέν έχει δυνατότητα τό pad πού έχω νά λειτουργεί τό rim μάλον θά ψάξω νά αγοράσω ένα pd8.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Προφανώς δεν διάβασες τα χαρακτηριστικά στο manual του HD-1.

Πρόσεξε τι λέει ειδικά για τον εγκέφαλο (HD-1).

http://www.roland.com/support/article/index.cfm?q=faq&p=HD-1&id=1832488

Εσύ ποιόν εγκέφαλο έχεις;
Τόν εγκέφαλο τό άλλαξα έβαλα τόν TD4 , μέ ενδιαφέρει τό συγκεκριμένο pad τού snare

άν μπορεί νά λειτουργεί τό στεφάνι του (rim).

Άν κατάλαβα τά pads πού έχει τό hd1 έχουν μονά trigers καί όχι διπλά καί δέν μπορούν νά έχουν διπλές λειτουργίες σέ έναν άλλον εγκέφαλο.Υπάρχουν ανταλακτικά trigers διπλά πού θά μπορούσα νά τά βάλω στό συγκεκριμένο pad;

harisexp είπε:
Τόν εγκέφαλο τό άλλαξα έβαλα τόν TD4 , μέ ενδιαφέρει τό συγκεκριμένο pad τού snare

άν μπορεί νά λειτουργεί τό στεφάνι του (rim)
.
Εάν το snare είναι του HD-1, όχι. Το συγκεκριμένο snare δεν έχει "στεφάνι".-

Άν κατάλαβα τά pads πού έχει τό hd1 έχουν μονά trigers καί όχι διπλά καί δέν μπορούν νά έχουν διπλές λειτουργίες σέ έναν άλλον εγκέφαλο.
Ακριβώς.

Υπάρχουν ανταλακτικά trigers διπλά πού θά μπορούσα νά τά βάλω στό συγκεκριμένο pad;
Πρέπει να αλλάξεις το snare.Να πάρεις αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής για τον εγκέφαλο (TD-4) που έχεις, π.χ. PDX-8.

Επίσης πρόσεξε το παρακάτω.

http://www.roland.com/support/article/index.cfm?q=faq&p=TD-4&id=13384345

Μάλιστα όπως τό υποψιαζόμουν, τουλάχιστον δέν φρόντισε ή roland νά βάλει pads τής προκοπής στό hd1 αφού ό εγκέφαλος είναι μάπα.

Ευχαριστώ γιά τίς πληροφορίες.

Τα συγκεκριμένα pad αφορούν τον συγκεκριμένο εγκέφαλο - πακέτο.

Μία χαρά είναι και ο εγκέφαλος και τα συνοδευτικά pad του πακέτου (HD-1).

Το συγκεκριμένο προϊόν αφορά entry level - Home Entertainment :)

Γειά σας επανέρχομαι στό θέμα καί νά πώ ότι άλλαξα εγκέφαλο καί έχω τόν TD3.

Ή ερώτηση μου πάλι είναι ή ίδια τί snare μέ mesh οικονομικό μοντέλο  νά πάρω ώστε νά λειτουργεί τό rim;

1. Ρωτάς το κατάστημα απ'όπου το αγόρασες.

2. Αν το πήρες μεταχειρισμένο, η επίσημη ιστοσελίδα του προϊόντος έχει σχετικές πληροφορίες.

3. Κοιτάς εδώ και εδώ.

4. Αν είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις ρωτάς τον επίσημο εισαγωγέα.

Αφού το TD-4 που είχες υποστήριζε rim στο pad του snare, γιατί πήρες το TD-3 ?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μανώλης Χναράκης είπε:
1. Ρωτάς το κατάστημα απ'όπου το αγόρασες.

2. Αν το πήρες μεταχειρισμένο, η επίσημη ιστοσελίδα του προϊόντος έχει σχετικές πληροφορίες.

3. Κοιτάς εδώ και εδώ.

4. Αν είναι κάτι που δεν καταλαβαίνεις ρωτάς τον επίσημο εισαγωγέα.

Αφού το TD-4 που είχες υποστήριζε rim στο pad του snare, γιατί πήρες το TD-3 ?
Πήρα τό td3 γιατί έχει midi in καί μέ βολεύει , τό td4 δέν έχει.

Χρήσιμοι οί σύνδεσμοι πού μού έδωσες ευχαριστώ.Ρωτησα για snare επειδή υπάρχουν διάφορα μοντέλα μέ mesh,  πού μπορεί νά βρώ ίσως κάποιο παλιότερο μοντέλο εκτός τό pdx8.

harisexp είπε:
Πήρα τό td3 γιατί έχει midi in καί μέ βολεύει , τό td4 δέν έχει.
Δηλαδή το θες και σαν sound module.

Χρήσιμοι οί σύνδεσμοι πού μού έδωσες ευχαριστώ.Ρωτησα για snare επειδή υπάρχουν διάφορα μοντέλα μέ mesh,  πού μπορεί νά βρώ ίσως κάποιο παλιότερο μοντέλο εκτός τό pdx8.
Δες τη λίστα που σου παρέθεσα πιο πάνω για το κατάλληλο pad (dual trigger). Ανάλογα το μοντέλο ψάχνεις σε μαγαζί που το έχει σε stock, διαφορετικά κοιτάς για μεταχειρισμένο.Το PDX-8 θα σου κοστίσει φθηνότερα από Ελλάδα.

Μανώλης Χναράκης είπε:
Δηλαδή το θες και σαν sound module.

Δες τη λίστα που σου παρέθεσα πιο πάνω για το κατάλληλο pad (dual trigger). Ανάλογα το μοντέλο ψάχνεις σε μαγαζί που το έχει σε stock, διαφορετικά κοιτάς για μεταχειρισμένο.

Το PDX-8 θα σου κοστίσει φθηνότερα από Ελλάδα.
Ναί σαν sound module αλλά κυρίως γιά νά διορθώνω αυτά πού παίζω , γιά αυτό είναι χρήσιμο τό midi in κάτι πού δέν θά κόστιζε πολλά νομίζω τήν εταιρεία νά τό έχει σέ όλα τά μοντέλα.ΟΚ θά δώ τήν λίστα καί θά πράξω, ευχαριστώ καί πάλι. 

Νά μαι πάλι καλή χρονιά.

Που λές Μανώλη  ;D πήρα τελικά τό pad pd85 άν καί μικρότερο αλλά τήν δουλειά τήν κάνει.Επίσης πήρα τό pedal ,hihad controler FD8 αλλά εδώ έχω ένα πρόβλημα όταν τό πατάω γιά νά παίξει ανοιχτό (χωρίς χτύπημα μέ μπαγκέτα) δέν ακούγεται, μόνο όταν ανοίγω σχεδόν τέρμα τά ηχεία ακούγεται κάτι.Κοίταξα στό μάνιουαλ καί πείραξα τό level καί τήν ευσθησία αλλά δέν βρήκα άκρη, τί μπορεί νά φταίει:Κατα τά άλλα όταν παίζω μέ μπαγκέτα λειτουργεί κανονικά κλειστό καί ανοιχτό.  ???

1. Το FD-8 είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο;

2. Χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος, έχω την εντύπωση πως το TD-3 δεν διαθέτει αυτή τη λειτουργία (splash).

Με άλλα λόγια, το TD-3 "διαβάζει" το FD-8 μόνο σαν απλό controller (open/close). Επαναλαμβάνω χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιος.

Ενώ στο TD-4 υπάρχει αυτή τη λειτουργία.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Είναι μεταχειρισμένο αλλά τό παιδί πού μού τό πούλησε μού είπε ότι έπαιζε κανονικά στό TD6.Λογικα ή λειτουργία αυτή  υπάρχει  αφού ακούγεται τό σπλας αλλά πολύ χαμηλά.

Υποθέτω κάποια ρύθμιση θέλει από τόν εγκέφαλο αλλά ποιά.

harisexp είπε:
Είναι μεταχειρισμένο αλλά τό παιδί πού μού τό πούλησε μού είπε ότι έπαιζε κανονικά στό TD6.Λογικα ή λειτουργία αυτή  υπάρχει  αφού ακούγεται τό σπλας αλλά πολύ χαμηλά.

Υποθέτω κάποια ρύθμιση θέλει από τόν εγκέφαλο αλλά ποιά.
Έχω την εντύπωση πως το TD-6 (όπως και το TD-3 που σου έγραψα πιο πάνω) δεν "διαβάζει" splash. Όπως σου ξαναείπα πιο πάνω, δεν είμαι απόλυτα βέβαιος γι'αυτό αλλά αυτή την εντύπωση έχω, μπορεί να κάνω και λάθος.
Σχετικά με το FD-8, επειδή τα ακούμε(ω) συχνά-πυκνά.

Το ότι σου είπε ο φίλος σου πως έπαιζε κανονικά το FD-8 στο TD-6, δεν ξέρω τι και πως μπορεί να το εννοεί. Για έναν απλό χρήστη, μπορεί το απλό open/close που κάνει το πεντάλ να το θεωρεί - εννοεί κανονικά (ως λειτουργία) για τα δικά του δεδομένα.

Άλλωστε, εάν ο εγκέφαλός του (TD-6) δεν "διαβάζει" splash, πως ξέρει - είναι σίγουρος ότι το FD-8 λειτουργούσε κανονικά - σωστά;

Για ρώτησέ τον εάν λειτουργούσε το splash στο δικό του TD6. Όχι το open/close αλλά το splash. Να καταλάβει ακριβώς τι τον ρωτάς.

Σχετικά με το δικό σου TD-3.

Επίσημα τουλάχιστον δεν έχω να σου προτείνω κάτι, αφού αυτό που συζητάμε είναι καθαρά θέμα πολλών συναρτήσεων για να υπάρχει το σωστό ηχητικό αποτέλεσμα. Με απλά λόγια είναι θέμα εγκεφάλου.

Παρ'όλα αυτά, προσπάθησε να ξε-ρυθμίσεις την ευαισθησία του Hi-Hat, μήπως και πλησιάσεις κάτι, χωρίς όμως να περιμένεις εντυπωσιακά πράγματα τύπου real-splash όπως στο TD-4 ή στα νεότερης τεχνολογίας TD. Μπορεί να μην γίνει και απολύτως τίποτα. Για μένα είναι καθαρά θέμα τεχνολογίας εγκεφάλου.

Trending...

Νέα θέματα

Back