Φίλε μου καλημερα και απο εμενα.
ακου και απο εμενα την αποψη μου μιας και εχω ηλεκτρονικα.
Καταρχην να σου πω αναλυτικα τα specifications του set μου:
Roland TD-6 Custom SetUp:
Drum Module: TD-6
Drum Rack: MDS-12
Bass Drum Pad: KD-8
Snare Drum Pad: PDX-8
Tom Pads: PD-8 (x4)
Cymbal Pads: CY-8 (x3)
Hi-Hat Pad: VH-11
Ride Pad: CY-15
Όπως βλεπεις δεν πήρα ενα ετοιμο σετ αλλα επελεξα εγω τα κομματια που πηρα.
τι σημαινει τωρα αυτο? πηρα λοιπον το ''απλο'' σετ roland TD-6(πλεον το TD-6 ειναι dicontinued) και εκανα καποιες τροποποιησεις δηλ. εβαλα το rack του TD-12, 2 extra e-cymbals, VH-11 HiHat και CY-15 Ride (triple zone - bell, body, edge trigger) ενα extra tom pad.
Αλλά: Το TD-6 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ με το CY-15 λειτουργει σαν τα απλα πιατα της roland. Τα 2 Crash τα εχω με ανταπτορακι σε ενα input όπως και τα 2 tom απο τα 4 παλι σε 1 input.
ΛΥΣΗ (δεν την εχω εφαρμοσει ακομα): Αντικατασταση του TD-6 με 2 Alesis TriggeriO
Trigger-to-MIDI/USB Interface. Αυτο εχει 10 trigger inputs οποτε με 2 θα εχω 20 με αποτελεσμα να εκμεταλευτω πληρως όλα τα pads και σαν dual zone και triple zone, αλλα θα πρεπει να ειναι συνδεδεμενα με το pc παιζω. Δεν εχουν ήχους μεσα για να τα ανοιγεις και να παιζεις κατευθειαν απο τα module. Απλώς παιρνουν το σημα το στελνουν στο pc και παιρνεις απο εκει παιρνεις τους ηχους απο το superior, bfd ή οτι αλλο θες.
Μην δωσεις φραγκα για TD-12 ή TD-20 Module. Δε λεω ότι δεν ειναι καλα αλλα αν είναι να παιζεις με το PC δεν αξιζει. Τα Alesis-Roland Midi Interfaces κανουν την ίδια δουλεια σαν Midi.
Για μενα κανε οτι εκανα και εγω...Custom SetUp τωρα οσο για τα pads παλι αποωη μου ειναι να παρεις τα απλα εκτος απο HiHat και Ride. Δεν εχω παιξει με τα ακριβα pads οποτε δεν ξερω με τις ευαισθησιες τι παιζει...αν παιζεις διπεταλο παντως καλυτερα παρε bass drum με mesh head γιατι το λαστιχενιο κανει θορυβο!
Αν εχω κανει καπου λαθος διορθωστε με...
Τσεκαρε και αυτον φίλε μου
http://www.youtube.com/user/MikeyVPT
ειναι πολυ καλος και εχει πολλα καλα tip και πληροφορίες!
Τελικο συμπερασμα μετα απο 2 χρονια χρησης ηλεκτρονικων...ΜΟΥΦΑ! όσα και να δωσεις το ξύλο το δερμα η αττακα του ταμπουρου και το χτύπημα της μποτας των τομ του βαθιου, το ''τρύπημα'' των αυτιων απο τα πιατινια δεν αλλάζονται!
Ο μονος λογος που αξιζουν ειναι για home recording που αν εχεις όρεξη κανεις πολυ καλη δουλεια!