• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Roland MT80 -φορητή συσκευή αναπαραγωγής midi με floppy disk

Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Moderator
Staff member
Πόντοι
1,548
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά είναι από τις πιο cool συσκευές που γνωρίζω ;D.

Πρόκειται για ένα midi boombox με δισκέτα 3.5'' :D......για περαιτέρω see the video:

LK είπε:
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά είναι από τις πιο cool συσκευές που γνωρίζω ;D.

Πρόκειται για ένα midi boombox με δισκέτα 3.5'' :D......για περαιτέρω see the video:

στην εποχή του έσκιζε σίγουρα.

Πάνω σε αυτό να πω κάποιες σκέψεις που μου ρθαν.

Τώρα π.χ. το κάνεις από το κινητό σου αυτό μέσω bluetooth η DLNA στο δίκτυό σου μια και η κάθε σύγχρονη συσκευή αναπαραγωγής ήχου και εικόνας που με περιστοιχίζει αυτή τη στιγμή που γράφω αυτές τις γραμμές και κοστίζει φτηνά για τα σύγχρονα δεδομένα υποστηρίζει την εν λόγω αναπαραγωγή με κάθε δυνατότητα επεξεργασίας που κάνει η εν λόγω συσκευή του βίντεο and more.

κοινώς μπορώ να αράξω στον καναπε, να φορτώσω το αγαπημένο μου app που υποστηρίζει την αναπαραγωγή και το editing των midi files, ακόμα και να συνθέσω και να ακούω από τα ηχεία του home cinema, είτε και από τα studio monitors μέσω υπολογιστή και μόλις τελειώσω να μοιραστώ το αποτέλεσμα στις διαδικτυακές πλατφόρμες επικοινωνίας, κοινωνικής δικτύωσης whatever.

Αλλά τα retro machines έχουν την συναισθηματική αλλά και την ουσιαστική αξία για την εποχή τους. Aπόλυτο respect, μια αίσθηση νοσταλγίας.

Και εγώ πολλές φορές ψάχνω ανάλογα βίντεο για να θυμάμαι τι έκανα και εγώ, ιδιαίτερα στον τομέα της μουσικής και έχω μετανιώσει για τον εξοπλισμό που έχω ξεφορτωθεί ανά καιρούς.

Έτσι είναι φίλε μου.

Ο εξοπλισμός που διατηρούν άνθρωποι σαν εσένα και χρησιμοποιούν τους δίνει κατά την γνώμη μου μια κλάση ιδιαίτερα αν έχουν και μέχρι και σήμερα ένα αξιέπαινο αποτέλεσμα μέσω αυτής της χρήσης ενώ εγώ π.χ. νιώθω πιό απρόσωπος και πιο χαμένος στη μάζα.

Ε? Έτσι δεν είναι ?

χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Εμένα πάλι βλέποντας αυτό το παρακμιακό κατασκεύασμα (μονοφωνικό boombox με δισκέτα  :o και την τυρίλα από το πρώιμο MIDI να ζέχνει ολούθε ) μου έρχονται στο μυαλό οι εξής εικόνες:  ;D

- Οθόνη σε χρώμα σκατουλί του hangover και μοντεμ ανάπηρο σαλιγκάρι, να ψάχνει midifiles στο geocities

- Φραπές γλυκός με γάλα και τασάκι φίσκα με γόπες, με έξτρα λέτσα από τον αφρό στο μουστάκι.

- Παντόφλα Πήγασος οικοδομική, με έξτρα κοράτσα στα νύχια και μπύρα Άμστελ από μπουκάλι ανοιγμένο με αναπτήρα.

- Δηλώσεις Νίκου Γκάλη στο Φίλιππα Συρίγο, με σπασμένα ελληνικά, τίγκα στον ιδρώτα και τις τρίχες να πετάγονται από το φανελάκι σαν αγκάθια σκατζόχοιρου.

- Μηχανάκι δίχρονο κωλοφτιαγμένο, με οδηγό πρεζάκι, να βγάζει καπνούς και βρώμα σα κουνάβι που το απείλησε δεινόσαυρος.

- Πηγαδάκια στην Ομόνοια, να φωνάζουν οι παπούδες για τα πολιτικά, και τοπικές οργανώσεις πασοκ σε κάθε γωνία.

- Μιζέρια, κακομοιριά, σκοτάδι, έρεβος, πανούκλα, τύφος, κνίτες και κάθε αραχνιασμένη και απωθημένη ανάμνηση μου ξανάρθε μπροστά μου, όταν είδα αυτό το έκτρωμα.

Να μας ζήσουν τα PC και τα Mac και οι software developers,  ;D ποτέ ξανά τέτοια εκτρώματα,  ;D κάψτε τα με φωτιά, τροχιακός βομβαρδισμός, άκου boombox,  ;D άκου boombox με δισκέτα,  ;D καλύτερα κλαρίνο με αρκούδα στην ομόνοια,  ;D καλύτερα παπατζής, καλύτερα να παίζεις θέλεις τραλαλα θέλω τραλαλό, θέλεις γλειφιτζούρι χωνάκι παγωτό με κιθάρα hello kitty μεσάνυχτα στον κήπο με τους δίπλευρους ψήστες ψαριών  ;D ;D ;D

για τους πληκτράδες ψιλοάχρηστο όλα σχεδόν τα arranger/synth μπορούν να αναπαράγουν midi files τα πιο καινούργια μοντέλα υποστηρίζουν και kar & mp3 με musid score & lyrics στην οθόνη 

την εποχή που βγήκε (1993 νομίζω) πάλι πολλά synth/arranger υποστήριζαν midi playback μέσω flopy οπότε και τότε ήταν περιτό ήταν αλλά για άλλους μουσικούς ίσως ενδιαφέρον.

manosx είπε:
Εμένα πάλι βλέποντας αυτό το παρακμιακό κατασκεύασμα (μονοφωνικό boombox με δισκέτα  :o και την τυρίλα από το πρώιμο MIDI να ζέχνει ολούθε ) μου έρχονται στο μυαλό οι εξής εικόνες:  ;D

- Οθόνη σε χρώμα σκατουλί του hangover και μοντεμ ανάπηρο σαλιγκάρι, να ψάχνει midifiles στο geocities

- Φραπές γλυκός με γάλα και τασάκι φίσκα με γόπες, με έξτρα λέτσα από τον αφρό στο μουστάκι.

- Παντόφλα Πήγασος οικοδομική, με έξτρα κοράτσα στα νύχια και μπύρα Άμστελ από μπουκάλι ανοιγμένο με αναπτήρα.

- Δηλώσεις Νίκου Γκάλη στο Φίλιππα Συρίγο, με σπασμένα ελληνικά, τίγκα στον ιδρώτα και τις τρίχες να πετάγονται από το φανελάκι σαν αγκάθια σκατζόχοιρου.

- Μηχανάκι δίχρονο κωλοφτιαγμένο, με οδηγό πρεζάκι, να βγάζει καπνούς και βρώμα σα κουνάβι που το απείλησε δεινόσαυρος.

- Πηγαδάκια στην Ομόνοια, να φωνάζουν οι παπούδες για τα πολιτικά, και τοπικές οργανώσεις πασοκ σε κάθε γωνία.

- Μιζέρια, κακομοιριά, σκοτάδι, έρεβος, πανούκλα, τύφος, κνίτες και κάθε αραχνιασμένη και απωθημένη ανάμνηση μου ξανάρθε μπροστά μου, όταν είδα αυτό το έκτρωμα.

Να μας ζήσουν τα PC και τα Mac και οι software developers,  ;D ποτέ ξανά τέτοια εκτρώματα,  ;D κάψτε τα με φωτιά, τροχιακός βομβαρδισμός, άκου boombox,  ;D άκου boombox με δισκέτα,  ;D καλύτερα κλαρίνο με αρκούδα στην ομόνοια,  ;D καλύτερα παπατζής, καλύτερα να παίζεις θέλεις τραλαλα θέλω τραλαλό, θέλεις γλειφιτζούρι χωνάκι παγωτό με κιθάρα hello kitty μεσάνυχτα στον κήπο με τους δίπλευρους ψήστες ψαριών  ;D ;D ;D
Ε, Κατάληψη, φραπές γλυκός με γάλα στα Εξάρχεια και μετά σούζα όλη την Αλεξάνδρας με το ΧΤ το διόμισι, μπιλιάρδο, Αmiga και το βράδυ Aυτοκίνηση. Καμία επαφή χαχαχαχαχαχαχα

Έτσι ακριβώς ήταν ένας που τον ήξερα και τα κάναμε και τώρα είναι χειρούργος ορθοπεδικός στην Αγγλία κουστουμάτος. Και τον είδα πρόσφατα και μου λέει, άρε εποχές τότε. Τώρα που βαδίζουμε ρε φίλε? χαχαχαχαχαχχαχαχ

Σε λίγο δεν θα παίζουμε με αυτά. Αυτά θα παίζουν μαζί μας.

Θα μας έχουν για gadgets τα ρομπότ. χαχαχαχαχαχαχα

ts5.jpg

Μπα, εδώ είσαι ...

panionios.JPG

Πάνθηρες και Πανιωνάρα τις Κυριακές, ξεκινούσαμε απ' την πλατεία με μπύρες, προσπαθώντας να συνέλθουμε από το Σαββατόβραδο στην Rainbow/victoria ... κλπ

Το είδα χτες μόλις ανέβηκε στο κανάλι του. Ο άνθρωπος  δεν ασχολείται με μουσική γι αυτό του φάνηκε ενδιαφέρον. Πάντως η roland για Πολλά χρόνια δούλεψε και δουλεύει πάνω στο concept  αυτό για όσους δηλ δεν ασχολούνται με daw.

Έχω ένα παρόμοιο μεταγενέστερο το br600 και τα πρώτα μου βιογραφικά βήματα τα έκανα μ αυτό

dimsonic είπε:
. Ο άνθρωπος  δεν ασχολείται με μουσική γι αυτό του φάνηκε ενδιαφέρον.
Έμενα όλα αυτα μου φαίνονται ενδιαφέροντα.

Από την μπομπίνα....μέχρι το cubase pro 9,5,

μμμ... Sound Canvas... ένα εμπνευσμένο project της Roland με δεκάδες φθηνά προϊόντα (βασισμένα στο αρχικό general midi sound module sc-55), που άφησε εποχή φέρνοντας πολύ κόσμο κοντά σε απρόσιτους (για μη πληκτροφόρους) δρόμους δημιουργίας....

προσωπικά με είχε βοηθήσει πολύ στο σπίτι για να καταγράφω γρήγορα κάποιες ιδέες μου το sc-155

https://images.reverb.com/image/upload/s--IxbJ_G3n--/a_exif,c_limit,e_unsharp_mask:80,f_auto,fl_progressive,g_south,h_620,q_90,w_620/v1493574159/vgihd4hg42ky1prz1edo.jpg[/img]

και στα live τo βολικότατο για εμέ (τον πλούσιο πλην τίμιο κιθαρίστα)  sd-35

https://images.reverb.com/image/upload/s--TgSgjKTT--/a_exif,c_limit,e_unsharp_mask:80,f_auto,fl_progressive,g_south,h_620,q_90,w_620/v1443814986/v5lhrabi2snbc6hujslt.jpg[/img]

έτσι εγώ μόνο όμορφες εικόνες έχω ως ανάμνηση από την εποχή και τα ανάλογα τζιτζιμπλίκια... κυρίως με εξοικονόμηση χρόνου και κάποιες εκστασιασμένες ξανθούλες στα πιανο μπαρςςς που τους έλυνα την απορία: "καλέ πως γίνεται να ακούγεται έτσι το όργανό σας" αργότερα λεπτομερώς στο δωμάτιο μου...  :angel: ;D

είναι θέμα ματιάς... ;) :-*

npap είπε:
μμμ... Sound Canvas... ένα εμπνευσμένο project της Roland με δεκάδες φθηνά προϊόντα (βασισμένα στο αρχικό general midi sound module sc-55), που άφησε εποχή φέρνοντας πολύ κόσμο κοντά σε απρόσιτους (για μη πληκτροφόρους) δρόμους δημιουργίας....

προσωπικά με είχε βοηθήσει πολύ στο σπίτι για να καταγράφω γρήγορα κάποιες ιδέες μου το sc-155

https://images.reverb.com/image/upload/s--IxbJ_G3n--/a_exif,c_limit,e_unsharp_mask:80,f_auto,fl_progressive,g_south,h_620,q_90,w_620/v1493574159/vgihd4hg42ky1prz1edo.jpg[/img]

και στα live τo βολικότατο για εμέ (τον πλούσιο πλην τίμιο κιθαρίστα)  sd-35

https://images.reverb.com/image/upload/s--TgSgjKTT--/a_exif,c_limit,e_unsharp_mask:80,f_auto,fl_progressive,g_south,h_620,q_90,w_620/v1443814986/v5lhrabi2snbc6hujslt.jpg[/img]

έτσι εγώ μόνο όμορφες εικόνες έχω ως ανάμνηση από την εποχή και τα ανάλογα τζιτζιμπλίκια... κυρίως με εξοικονόμηση χρόνου και κάποιες εκστασιασμένες ξανθούλες στα πιανο μπαρςςς που τους έλυνα την απορία: "καλέ πως γίνεται να ακούγεται έτσι το όργανό σας" αργότερα λεπτομερώς στο δωμάτιο μου...  :angel: ;D

είναι θέμα ματιάς... ;) :-*
Ναι  ναι, ο Καμβάς ήταν ωραίο project/concept.

Συμφωνώ....το canvas μας είχε ξαλασπώσει και εμάς πολλές φορές σε live (ναι όταν ήμουνα μικρός και περφόρμαρα)  ;D ;D ;D

Μια και το φερε η συζήτηση περί Roland να αναφέρω και το MC500 MKII που χρησιμοποίησε ο Carin στο pulse live το 1994 τώρα μπορεί να γελάμε με αυτές τις δυνατότητες αλλά για τότε ήταν πολύ μπροστά....

συγκινήθηκα πάω να φάω ένα σουβλάκι με τζατζίκι μετάαπό τόση 80ίλα ;D

mc500mkII.jpg

pulse.jpg

LK είπε:
Έμενα όλα αυτα μου φαίνονται ενδιαφέροντα.

Από την μπομπίνα....μέχρι το cubase pro 9,5,
το λεω αυτό γιατί ο τύπος (ενώ είναι εξαιρετικός με ορισμένα είδη που παρουσιάζει) εδώ τον είδα να χωλαίνει καθώς έκανε μια παρουσίαση ενός σοβαρού μηχανήματος για την εποχή του για χομπύστα μουσικό.

ωραία και τα midi που παρουσιάστηκαν μετά.

πάντως εγώ το δικό μου (χωρίς Midi) το χρησιμοποιώ ακόμα και σήμερα.

boss-br-600-digital-recorder-691604.png

Εννοε'ιται αγαπούμε Roland αλλά η καλύτερη σειρά MC που βγήκε ήταν αυτή με τα grooveboxes μετά....

μάταια περιμένω τον αντικαταστάτη του 909 μάλλον δεν θα ξαναβγάλουνε... :(

giourgia.jpg

Trending...

Νέα θέματα

Back