- Πόντοι
- 4,208
διάβαζα "πεταλάκια" ρε Στάθη
Αν δεν το έγραφες, εγώ ακόμη "πεταλάκια" θα διάβαζα.
διάβαζα "πεταλάκια" ρε Στάθη
Μια από τα ίδια ?Αν δεν το έγραφες, εγώ ακόμη "πεταλάκια" θα διάβαζα.
Γι αυτο εχω κατι θεματακια απο τοτε που πηγα σε windows 10? Νομισα πως ηταν κατι αλλο και δεν εδωσα σημασια γιατι το "προβλημα" ειναι πως απλα πρεπει να ενεργοποιήσω τον driver καθε φορα που εκκινω τα windows, πατώντας απλά στο εικονίδιο της κονσόλας του driver.Το θέμα είναι να έχεις pc με παλιότερα windows πχ 7άρια, γιατί 10άρια και firewire δεν τα πάνε καλά.
Έχω την εντύπωση πως έχει σταματήσει ήδη, γι αυτό πήγα σε 10 για να μην κολλήσω τίποτα περίεργοκαι επειδή η υποστήριξη για τα 7άρια θα σταματήσει
Δεν είναι ανησυχητικό ,γίνεται αυτόματα, το λέει και το cambridge ? Εκτός εαν έχει έρθει η ώρα για καινούρια πεταλάκια και βγαίνει απο το υποσυνείδητο ?άι καλά... διάβαζα "πεταλάκια" ρε Στάθη και προσπαθούσα από χθες να καταλάβω... αχ το γήρας....?
Αν δεν το έγραφες, εγώ ακόμη "πεταλάκια" θα διάβαζα.
Μια από τα ίδια ?
Εμπειρία δεν έχω για να πω πόσο καλό ή κακό είναι το μικρόφωνο. Από το λίγο που καταλαβαίνω είναι ότι φαίνεται όντως να μη τονίζει ιδιαίτερα κάποιες συχνότητες, αλλά ελλείψει εμπειρίας δε θέλω να επεκταθώ.
Βλέποντας μερικά videos στο Youtube για ηχογράφηση ακουστικής, έκανα την 1η απόπειρα.
Επειδή μπορεί να το παράκανα στο post production παραθέτω και το raw version.
Προβολή συνημμένου 30817
Προβολή συνημμένου 30818
Δίκιο έχεις.Μεγειές!
Το δεύτερο κλιπ δεν δουλεύει.
Το έβαλα να κοιτάει το fretboard λίγο πιο κάτω από την ένωση με το σώμα. Απόσταση γύρω στα 15 εκατοστα (νομίζω, με το μάτι).Ωραία μου ακούγεται και μένα, αρκετά γλυκό, και ωραίο και το παίξιμο
Εγώ ίσως να του δινα ένα τσικ πάνω στις ψηλές, προσωπικά μου αρέσει λίγο πιο crisp η ακουστική.
Πώς το τοποθέτησες? Στο ηχείο ή λίγο πιο πάνω, προς το fretboard?
κοιτάει την ταστιέρα περίπου στο 7ο τάστο.
Αυτό ετοιμαζόμουν να γράψω.Βάλτο στο 12ο με 14ο και δες αν έχει διαφορά.
Done. Πιο γεμάτος και δυνατός ήχος , αλλά με τον ίδιο "χαρακτήρα". Η απόσταση είναι περίπου 13-15 cm, στο 14ο ταστο. Βάζω και ένα κλιπ με λίγο βάθος και αφαίρεση των χαμηλών συχνοτήτων στο strumΒάλτο στο 12ο με 14ο και δες αν έχει διαφορά.
Ναι , θα χρειαστεί απο οτι φαίνεται πολύ όχι μόνο να βρω το σημείο. αλλά και να συνηθίσω να μη χάνω τη θέση . Στο κλιπ ξεκινάει ο ήχος γεμάτος και καταλήγει κούφιος. Δύσκολα τα πράγματα, το περίμενα ευκολάκι όπως φαίνεται στα βιντεο.Επίσης πειραματίσου και με την απόσταση.
Όταν το βάζω κοντά στο αντηχείο τα μεσαία υπερκαλύπτουν τον ήχο. Αφού πριν κάποιες μέρες που ξαναπροσπάθησα, μου φαινόταν πως ο πιο σωστός ήχος ήταν κοντά στο 5ο τάστο. Βέβαια θα αναθεωρήσω κάμποσες φορές μέχρι να βρω το σημείο, αυτό για παράδειγμα του 14ου τώρα μ φαινόταν λίγο καλύτερα.Όσο απομακρύνεται το μικρόφωνο από την πηγή (αντηχείο κλασσικής κιθάρας) τόσο περισσότερο μετράει η αντήχηση του χώρου (ο οποίος όπως λες δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένος).
Οπότε βάλτο κοντά στην τρύπα (πειραματίσου και δες τι κάνει καλύτερη δουλειά).
Δεν ξέρω... η κιθάρα στα αυτιά μου ακούγεται πολύ ωραία και καμία επαφή με αυτό που ακούω στο κλιπ. Θα δοκιμάσω και άλλες πηγές να κάνω συγκριτικό καθώς δεν έχω εμπειρία με ηχογράφηση ακουστικών οργάνων.Επίσης έχε κατά νου, ότι ένα καλό μικρόφωνο είναι flat, δεν χρωματίζει τον ήχο, οπότε αν ο ήχος της κιθάρας είναι "κάπως", τότε "κάπως" θα είναι και ο ήχος που πιάνει το μικρόφωνο.
Όταν το βάζω κοντά στο αντηχείο τα μεσαία υπερκαλύπτουν τον ήχο.