audiokostas είπε:
μια resonator (εκτός της σολ που έτριζε λίγο) ενός συμφορουμίτη που δοκίμασα (Αντρέα αν ακούς, θύμισέ μου και το μοντέλο), είχε αρκετή διαφορά από κάτι τενεκέδες με τρύπες που χω παίξει (ονόματα να μη λέμε, επενδύσεις να μη θίγουμε) και μου άρεσε αρκετά.
Το ότι έχει χοντρές χορδές (και ο ιδιοκτήτης ήθελε χοντρότερες) ούτε που το κατάλαβα ;D 8)
Η συγκεκριμενη ομως, ξεφευγει απο το budget το φιλου που ρωταει...
Αυτη ηταν μια Amistar Style "O" 3 και μετα τιμης αναφερω η πρωτη που ηρθε Ελλαδα, καθως την ειχα παρει factory direct, καποια χρονια πριν ο Κουρμπης αναλαβει την αντιπροσωπεια εδω.
Για τις χορδες τωρα, ειναι γεγονος, πως οσο πιο χοντρες (μεχρι ενος βαθμου παντα..) βαζεις, τοσο πιο δυνατα ακουγεται η κιθαρα.
Αυτο εχει να κανει με την πιεση που ασκουν οι χορδες στον κωνο.
Οταν την επαιξες, η κιθαρα ειχε πανω .013 - .056 (παιζει να ειναι και ενα χρονο πανω).
Προσωπικα εχω βαλει και .016 σετ, αλλα παραηταν...
Τωρα θελω να ξαναγυρισω σε .014 ή .015...
Σε αυτες τις κιθαρες, ειναι αλλη η αισθηση και ο ηχος. Δηλαδη, αν βαλεις ενα .012 σετ, ακουγεται σα tefal που εχει φυγει μαλιστα και το χερουλι...
Επι του θεματος τωρα, η Republic ειναι οντως πολυ καλη επιλογη για τα λεφτα τους.
Προσωπικα τις θεωρω απο τις καλυτερες φθηνες της αγορας.
Οπως πολυ σωστα ειπωθηκε επισης, ειναι δυσκολο να παιξεις με αυτες τις κιθαρες και με το set up τους standard πραγματα που θα επαιζες με μια ακουστικη, αλλα και παλι αν ασχοληθεις, θα δεις οτι το καθε ανοιχτο κουρδισμα, ειναι αλλος πλανητης κυριολεκτικα και θα βρεις εκει πραγματα που ομοιως, δεν θα μπορεις να μεταφερεις σε μια ακουστικη...
Πληροφοριακα τελειως, καποιος ρωταγε για reso και ειχαν αναρτηθει και καποια "εισαγωγικα" βιντεο, μεταξυ των οποιων και της δικης μου με το buzz στην G.
(πρεπει να αλλαξω σετ καποια στιγμη...)
Ισως εδω βρεις καποιες extra πληροφοριες.
http://www.noiz.gr/index.php?topic=183001.0
Εαν τυχον το βρεις σε PDF, καλη πηγη πληροφοριων ειναι επισης το βιβλιο του Brozman, The History and Artistry of National Resonator Instruments.
Μην ξεγελιεσαι απο τον τιτλο, εχει πληροφοριες για ολες τις μαρκες και ολα τα ειδη/τυπους κωνων, σωματων μεχρι και πληροφοριες για συντηρηση και επισκευες.