Refinish χρωματος σε ηλεκτρικη... Βρε, τι λες;

Holystone

Μέλος
Πόντοι
48
Καλησπερα.

Σημερα θυμηθηκα ενα γεγονος που μου ειχε συμβει εε, γυρω στο 1996.

Εφηβος εγω, παιζοντας κιθαρα μερικα χρονια, και ενας γνωστος μου (14 χρονων του) λεει πως ηθελε να παρει την πρωτη του κιθαρα, και ηθελε βοηθεια στη επιλογη

(Δυστυχως, δεν υπηρχε τοτε το noiz :) )

Ηθελε την Esp MII, μωβ με rosewood ταστιερα που τοτε εκανε περιπου 500.000 δρχ!!!

Παμε κεντρο, τη δοκιμαζει, την αγοραζει, χαρα αυτος, ονειρο εγω που επιασα μια τοσο ακριβη κιθαρα :)

Και φρικαρω το απογευμα:

Δεν ειχαν περασει 5ωρες και με παιρνει και τι με ρωταει!!!

- Σορρυ, αλλα ρε συ, αν θελω να αλλαξω το χρωμα της κιθαρας μπορω;;;;;;!!!!!!

- Εγκεφαλικο εγω. Τι λες παιδακι μου, εχεις καταλαβει οτι εχεις παρει μια κιθαρα που δεν προκειται να παρω εγω ποτε; (33 χρονων σημερα, τοσο ακριβη κιθαρα ακομα δεν μπορω να παρω...)

Οποτε στο ερωτημα:

Ποσο κοστιζει ενα refinish σε μια ηλεκτρικη; Δηλ, τοσο που ειναι απαγορευτικο σε μια φθηνη, ή τοσο που ειναι απαγορευτικο σε μια ακριβη;

Σας ζαλισα εε;!

Thanx

Holystone είπε:
Ποσο κοστιζει ενα refinish σε μια ηλεκτρικη; Δηλ, τοσο που ειναι απαγορευτικο σε μια φθηνη, ή τοσο που ειναι απαγορευτικο σε μια ακριβη;
150-200 ευρώ περίπου

Το να αναφέρουμε μια τιμή για ένα refinishing πιστεύω ότι δεν είναι σωστό γιατί εξαρτάται από πολλά πράγματα.

Τύπος προεργασίας: Πέρασμα από πάνω ? Τρίψιμο ολόκληρο και μετά πέρασμα ?

Τύπος χρώματος: Απλό πλακάτο χρώμα ? Metallic ? Sparkle ? Flakes ? κτλ , κτλ ?

Τύπος φινιρίσματος: Βερνίκι πολυεστερικό ? Nitro ? Γομαλάκα ? French Polish ?

Επιπλέον σχέδια:  Αερογραφίες ? Relicing ?

Όλα τα παραπάνω αυξάνουν ή αντίστοιχα μειώνουν το συνολικό κόστος του Refinishing !

Προσωπικά ένα Refinishing από αυτά που έχω δει ξεκινάει από 70-80 ευρώ και μπορεί να φτάσει και 500 ίσως και περισσότερα !!!

Ωπα;!

Ρωταω σε γενικες γραμμες, αλλα φαινεται ρωταω λαθος...

Απλα χαζευα στο youtube refinishing κιθαρων, και ηταν απιστευτα τα αποτελεσματα! Ακομα και σε φθηνες κιθαρες!

Και μου ηρθε η αποροια, σκεφτομενος και την παλια ιστορια...

Thanx

Μια χαρά ρωτάς και μια χαρά απάντηση σου έδωσε ο Marathon.

Τώρα άμα θες λάκα από ούρα σαύρας και τριχρωμία χαμαιλέοντα μπορεί να σου βγει λίγο παραπάνω ;D ;D ;D

Μη σκας.

AXLNICK είπε:
Τύπος φινιρίσματος: Βερνίκι πολυεστερικό ? Nitro ? Γομαλάκα ? French Polish ?
Τα 2 πρώτα έχουν περίπου τα ίδια λεφτα...γομαλάκα και French Polish πρέπει να είσαι γομαλάκας για να βάλεις σε ηλεκτρική κιθάρα

Επιπλέον σχέδια:  Αερογραφίες ? Relicing ?
...είναι...επιπλέον σχέδια ;D

Μία καλή αλλαγή χρώματος-σε σοβαρό μάστορα- θέλει 150-200 ευρώ...Απλά ;)

Ακόμη και η Warmoth χρεώνει το finishing από 150 USD μέχρι 250 USD... με βάση μόνο το χρώμα !

Τι ισοπέδωμα είναι αυτό ?

AXLNICK είπε:
Μάλλον πλάκα κάνεις !
Εσύ κάνεις πλάκα.... Βρές μία GibsonFender από τη μαμά τους να έχουν γομαλάκα...

"French polish of the 19th century?"

Κάτι πρέπει να βρεί και αυτός για να πουλήσει...

Flakes και λοιπές μπούρδες δεν ανέφερε το παλικάρι...

Ακόμη και η Warmoth χρεώνει το finishing από 150 USD μέχρι 250 USD... με βάση μόνο το χρώμα !

Τι ισοπέδωμα είναι αυτό ?
αυτή είναι η κανονική τιμή

marathon είπε:
Εσύ κάνεις πλάκα.... Βρές μία GibsonFender από τη μαμά τους να έχουν γομαλάκα...

"French polish of the 19th century?"

Κάτι πρέπει να βρεί και αυτός για να πουλήσει...
Δεν θα συμφωνησω μαζι σου ως προς αυτο το θεμα....Την γομαλακα δεν την χρησημοποιουν γιατι ειναι μανουρα διαδικασια και δεν μπορει να γινει απο μηχανηματα ή εστω με την βοηθεια μηχανηματων.....Και γι'αυτο απο πολλους θεωρειται το καλυτερο finish (αυτοι που ακουν τα κσυλα ντε  :D )

Ως προς την ερωτηση τωρα θα προσθεσω οτι και ο AXLNICK εχει δικιο αλλα και ο Ανεστης....

Οτι πληρωνεις και θες......περνεις...... Οποτε.......

άμα θες λάκα από ούρα σαύρας και τριχρωμία χαμαιλέοντα μπορεί να σου βγει λίγο παραπάνω ;D ;D

Αγαπητέ Marathon...

Η Gibson (at the very old days) χρησιμοποιούσε french polish και αν θες ψάξτο λίγο !

Δεν είναι όμως ο κανόνας η Gibson ούτε η Fender. Άλλωστε για λόγους κόστους ειδικά η Fender έχει ξεσκίσει τα πολυεστερικά βερνίκια και ούτε φημίζεται για το φανταστικό της finishing παρά μόνο σε πολύ ακριβά της όργανα!

Τα Flakes και τα Metalic αν τα θεωρείς μπούρδες τότε θεωρείς μπούρδες και τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο που τα χρησιμοποιούν. (Fender, Gibson, Tom Anderson, Duesenburg κτλ, κτλ σχεδόν όλοι)

Όταν η συγκεκριμένη εταιρεία στην κιθάρα της (Godin) λέει "French polish of the 19th century" ουσιαστικά αναφέρει ότι η τεχνική χρησιμοποιήθηκε τότε για να πληροφορήσει τους μη μυημένους !

Τέλος αν κάποιος πάει να αγοράσει μόνο 1 κιλό χρώμα θα βρει τεράστιες αποκλίσεις από μάρκα σε μάρκα και από τύπο σε τύπο... πόσο μάλλον η διαφορά στο να το εφαρμόσει επαγγελματικά σε κάποιο όργανο.

Ανέφερα την Warmoth που παίζει από 150 εως 250 (τιμή) μόνο στο χρώμα μιας και χρησιμοποιεί πάντα τα ίδια βερνίκια ! Αν όμως κάνεις refinishing σε επαγγελματία έχεις και άλλα options. Παρεμπιπτόντως εσύ ανέφερες 150-200 ευρώ για όλα !

Το παλικάρι μπορεί απλώς να ρωτάει ένα σώμα από μαύρο να το κάνει άσπρο... και ενδεχομένως να του το κάνει και ο φανοποιός της γειτονιάς του με 30-40 ευρώ... Εγώ απλά ανέφερα τι θα πρέπει να λάβει υπόψην σε περίπτωση που μιλάμε γενικά για refinishing. O πάτος μου... (χρηματικά) ήταν ο ίδιος.... η κορυφή μεγάλωνε ανάλογα με τα options !

Γιατί τρελαίνεσαι τόσο ?

AXLNICK είπε:
Άλλωστε για λόγους κόστους ειδικά η Fender έχει ξεσκίσει τα πολυεστερικά βερνίκια και ούτε φημίζεται για το φανταστικό της finishing παρά μόνο σε πολύ ακριβά της όργανα!
Εγω τη Φροσω μου την εβαψα μονος μου με πολυεστερικο χρωμα που βαφουν τις βαρκες.

Μου κοστισε 10 ευρω το πραιμερ και 15 ευρω το χρωμα =25 ευρα+4 ευρω διαλυτικο=29.

Και αδιαβροχη οπως ειναι παιζω και στο βυθο (μιας και ειμαι και δυτης) και βαζοντας της δυο κουπια γινεται και βαρκα και παω και τη βολτα μου. ;D

Τι εχουν λοιπον τα πολυεστερικα χρωματα και δεν ειναι καλα??

Και παιζει και γ@ματα.

http://www.youtube.com/watch?v=lxWC3lrrj5w

Αντε τωρα να δουμε το Σουλειμαν και εχασα 10 ολοκληρα λέπτα.

Thomsot... αν και από πολλούς τα πολυεστερικά δεν θεωρούνται καλά... προσωπικά δεν λέω ότι δεν είναι ! Λέω απλώς ότι τα πολυεστερικά βερνίκια είναι πολύ φθηνότερα ! Ιδιαίτερα η εφαρμογή τους !

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back