• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Recording vocals in a home setting

Λοιπόν, μια που έχω ένα SM57 για τις κιθάρες, θα πάρω ένα pop filter για εκεί να το δοκιμάσω φωνές και βλέπουμε

Εννοείται ότι το 57αρι είναι μια χαρά για φωνή ,έχουν γραφτεί ολόκληρα albums με 57αρια και 58αρια στη φωνή.

Scroll down to "use":

Εννοείται ότι το 57αρι είναι μια χαρά για φωνή ,έχουν γραφτεί ολόκληρα albums με 57αρια και 58αρια στη φωνή.

Scroll down to "use":

Όχι ρε φίλε, με αυτό μιλούσε και ο ΟΜΠΆΜΑΣ! Ρίγη συγκινήσεωΖ...

Δεν είναι θέμα μικροφώνου.
Γενικά μιλάω.
Αν κάποιος ξέρει να τραγουδάει, με ό,τι και να γράψει μαματο θα ακουστεί.

Καλημέρα συμφορουμίτες!
Γράφω ένα τραγουδάκι για ένα σχολικό project. Θέλουμε
1) εύκολα Αγγλικά
2) upbeat tempo (μιλάμε για εφηβάκια, άρα στόχευσα σε punk rock δεκαετία 00's, στιλ blink 182 κλπ)

Το όλο πόνημα συνετέθη και ηχογραφήθηκε σε 3-4 ώρες οπότε είναι χύμα στο κύμα (καλά δε στοχεύω και σε καμία παραγωγή, τα παιδάκια να το τραγουδήσουν). Έγραψα κιθάρες, μπάσο, έβαλα και ένα drum loop 180 BPM, και ήρθε η ώρα να γράψω φωνητικά... Εδώ τα χαλάμε. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα. Έκανα μια προσπάθεια, αλλά μου ακούγεται σαν να πάτησα record σε κασετοφωνακι 30 χρόνια πίσω. Γράφω σε κινέζικο μικρόφωνο αξίας 20€ κατευθείαν στο Ableton σε Focusrite 2i2, αφού ρυθμίσω τη φωνή χωρίς να κλιπάρει. Έβαλα compression (λογικά πολύ περισσότερο από ότι έπρεπε), έκανα ένα EQ της κακιάς ώρας και το αποτέλεσμα είναι αυτό.

Προβολή συνημμένου 49950

Το θέμα είναι, αν το τραγουδάω εγώ κ ακούγεται τόσο χάλια, φαντάσου όταν μπουν παιδικές φωνές. Νταξ κάποια παιδάκια έχουν καλύτερη φωνή από τη δική μου 😅
Το ερώτημα μου είναι, από που αρχίζω; Παίρνω κανένα καλύτερο δυναμικό μικρόφωνο φωνής; Κανένα sm58; Να ψαχτώ με κανένα plugin για φωνές; Οποιοδήποτε input θα εκτιμηθεί δεόντως!

ακόμα και αυτό που έχεις γράψει θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα αν ήταν καλύτερη η μίξη.

1. Γενικότερα μιλώντας, σε μικρό untreated χώρο (υπνοδωμάτιο 10-15 τ.μ) δυναμικό μικρόφωνο, sm57, sm7.
2. Ηχογραφώντας με την Focusite, γράφε χαμηλά. Τα peaks στο -40dBFS, και μετά στο DAW κάνε clip-gain για να το ανεβάσεις. Σε 24bit πάντα.

Τώρα επειδή στη συγκεκριμένη περίπτωση έχεις παιδάκια, μιλάμε για 8 χρονών ή 16 χρονών? ξέρουν να τραγουδάνε;
Αν το παιδάκι ξέρει να τραγουδάει και βγάζει φωνή τότε το δυναμικό θα κάνει. Αν το παιδάκι δεν βγάζει φωνή (δεν ξέρει να τραγουδάει) τότε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ειναι όντως ένα πυκνωτικό σε close micing (το AT2020 είναι ωραίο για τα χρήματά του).

όπως είπαν και οι φίλοι μας παραπάνω αν προσέξεις λίγο το στήσιμο και τις ρυθμίσεις σου, μια χαρά μπορείς να γράψεις (τηρουμένων των αναλογιών με τις απαιτήσεις του κάθε μουσικού είδους) και με το 57άρι...

σίγουρα πάντως με αποτέλεσμα παρασάγγες μακριά από αυτό που ανέβασες γιατί σόρυ ορέ Νεκτάριε αλλά πραγματικά ακόμα και με κινέζικο των 20 ευρώ ήθελε "προσπάθεια" για να βγει έτσι... με ένα που έχει η ανιψούλα μου από το Jumbo καλύτερα θα έγραφες :p... στα σοβαρά τώρα ο "κακός" ήχος δικαιολογείται, το κύριο πρόβλημα όμως που εδώ είναι η παραμόρφωση, παραπέμπει κυρίως σε κάποιο λάθος σου σε κάποιο στάδιο της "παραγωγής" σου...

τώρα αν θες να αποκτήσεις κάποιο mic που θα σε καλύπτει εν γένει στις σπιτικές σου παραγωγές, συν των άλλων που σου προτάθηκαν ήδη οι δικές μoυ προτάσεις είναι οι κάτωθι:

1. στο τσάμπα το the t.bone SC 400 ... 51€... κλασικό πλέον φτωχόν μπατ τίμιον μικροφωνάκι που στέκεται αξιοπρεπώς με μια φθηνή κάρτα στο entry level των απαιτήσεων...
Screenshot 2025-01-16 at 22-56-33 the t.bone SC 400 – Thomann Elláda.png

2. στην χρυσή τομή το Lewitt LCT 240 PRO... 99€... πολύ καλό μικρόφωνο που πια σε αυτή την τιμή που το ρίξανε είναι λαβράκι φρέσκο και λαχταριστό και σίγουρα δίνει πολλλάααα περισσότερα από αυτά που ζητάει για να το αποκτήσεις... μόνο "πρόβλημα" ότι δεν δίνεται με shock mount...
Screenshot 2025-01-16 at 23-26-25 Lewitt LCT 240 PRO – Thomann Elláda.png

3. το απόλυτο όπλο στο entry level (και όχι μόνο) Rode NT1 Signature... 159€... λίγο πιο "φωτεινό" από τον master της ουδετερότητας προκάτοχό του* αλλά πάντα ποιοτικότατο και ανταγωνιστικότατο σε πλήθος περιπτώσεων με πολλαπλάσιας αξίας "αντιπάλους" του στο είδος... εν πολλοίς με αυτό κλείνεις σαν αντρ.. ε παραγωγός θέλω να πω, στην κρεβατοκάμαρα χωρίς να ξεπαραδιαστείς...
Screenshot 2025-01-16 at 23-27-17 Rode NT1 Signature Black – Thomann Elláda.png

* χρόνια τώρα επιλογή μου και πιστή συντροφιά ανεξαρτήτως (λογικών) απαιτήσεων...

Last edited:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back