Πάντα εκτιμώ αυτά που γράφεις και τα διαβάζω ,άσχετα αν δεν απαντώ μια και οι γνώσεις μου σε σχέση με τις δικές σου είναι μηδαμινές επάνω στα θέματα που θέτεις.
Σαν ερασιτέχνης που είμαι βρίσκω αρκετά ενδιαφέρον το τελευταίο αυτό σχόλιό σου περί διαμελισμού των τυμπάνων .
Σ' αυτό φυσικά έχετε βάλει το χεράκι σας ,φυσικά και με τη προτροπή των ντράμερ στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Θεωρώ και αν κάνω λάθος διόρθωσέ με ,πως η ''εκ των υστέρων'' επέμβαση στον ήχο,ακόμα και αυτής της μορφής -με το διαμελισμό σε χωριστά κανάλια των τυμπάνων μαλθακεύει ,ή ακόμα και ευνουχίζει το παίχτη.
Αν σε ένα λάιβ πχ περιμένει ο ντράμερ,ο τραγουδιστής, ο κιθαρίστας κλπ ,τον ηχολήπτη να σπρώξει για να ακουστεί η διαφορά στο χτύπημα ,χαθήκαμε ;D
Μιλάω βέβαια ως θιασώτης του λίγα και καλά και πάντα με την άγνοια του ερασιτέχνη,αλλά χαίρομαι που ακούω αυτή τη προσέγγιση ,από έναν επαγγελματία.
Πρόσφατα είχα τη τύχη να δω ζωντανά έναν πραγματικά αξιόλογο ντράμερ και πραγματικά άκουσα με τα αυτιά μου τη διαφορά του να τονίζει ο άνθρωπος το χτύπημα σε κάθε διαφορετικό κομμάτι των τυμπάνων ξεχωριστά ,χωρίς την ανάγκη εξωτερικών παρεμβάσεων .
Κάνεις καλή δουλειά συνέχισε ,πάντα υπάρχουν πράγματα να μαθαίνουμε