Reactable

myrsias

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Μιας και μιλούσαμε για εξωτικά ηλεκτρονικά όργανα, εχει δει ποτέ κανείς από κοντά ένα reactable? Για την ακριβεια, έχει δει γενικά κανείς ένα από κοντά, εκτός από αυτόν που το έφτιαξε και την Bjork? Πολύ μαρέσει πάντως...[flash=200,200]

Φαίνεται καταπληκτικό μηχάνημα με απίστευτες δυνατότητες. Και το βίντεο του λινκ έχει πολύ πλάκα! Πως κοιτάζουν τα παιδιά το μηχάνημα...

Τα καταλαβαίνω, κι εγώ κάπως έτσι ήμουν όταν πρωτοείδα βίντεο...  ;D

Aσύλληπτο... σαν εξωγήινη συσκευή από το μακρινό μέλλον που ενσωματώνει το Ableton Live, το Lemur, το Tenori-On... ποτέ δεν έχω δει τόσο όμορφη, λιτή και σαφή αναπαράσταση του τι κάνει το κάθε module σε ένα subtractive συνθεσάιζερ. Να και το λινκ: http://www.reactable.com/

Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να χρησιμοποιηθεί ως κανονικό συνθ (απίστευτο το κόνσεπτ αλλά οι ήχοι ακούγονται αρκετά βασικοί). Πάντως, για εκπαιδευτικούς σκοπούς θα πρέπει να είναι κορυφαίο. Ούτως ή άλλως, μερικά αναλογικά "τέρατα" στα 70s που είχαν χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς κόστιζαν επίσης μια περιουσία.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τα 25 χιλιαρικα να δεις τι δυνατοτητες σου δινουν και τι καταπληκτικα πράματα μπορεις να αγοράσεις...

μμμ κανω πληρη ηχομωνωση στο υπογειο...παίρνω το drumkit των ονειρων μου, 2 κεφαλες diezel για να γουσταρουν οι κιθαριστες της μπαντας μου (αυτοι θα παρουν τις καμπινες) παίρνω ενα γ@μ@το ενισχυτη μπάσσου μάλλον trace elliot μμμ...μικροφωνα, μικροφωνικη κτλ κτλ

μπα θα φαω ψυχεδελικα μανιταρια ή κανα τρυπακι και θα παρω το reactable να μπισταω μονος μου... ::)

μα τι λεμε ειμαστε σοβαροι 25,000 ???...απαπαπαπα

:o <drooling speechless> :o

Θα ήθελα να δω live με ένα τέτοιο, ένα σετ air-drums και ένα opto-theremin...

Έχει ξαναπαίξει κάποια στιγμή thread με αυτό το σύστημα αλλά δεν μπορώ να το βρω αυτή τη στιγμή... ομολογουμένως εντυπωσιακή κατασκευή!

beeros05 είπε:
τα 25 χιλιαρικα να δεις τι δυνατοτητες σου δινουν και τι καταπληκτικα πράματα μπορεις να αγοράσεις...

μμμ κανω πληρη ηχομωνωση στο υπογειο...παίρνω το drumkit των ονειρων μου, 2 κεφαλες diezel για να γουσταρουν οι κιθαριστες της μπαντας μου (αυτοι θα παρουν τις καμπινες) παίρνω ενα γ@μ@το ενισχυτη μπάσσου μάλλον trace elliot μμμ...μικροφωνα, μικροφωνικη κτλ κτλ

μπα θα φαω ψυχεδελικα μανιταρια ή κανα τρυπακι και θα παρω το reactable να μπισταω μονος μου... ::)

μα τι λεμε ειμαστε σοβαροι 25,000 ???...απαπαπαπα
Λογικό αυτό που λες μεν αλλά είναι όπως οτιδήποτε καινοτόμο και πρωτοποριακό. Μπορεί σε 20 χρόνια ένα Reactable να κοστίζει όσο ένα μέσο synth, προς το παρόν όμως είναι διαφορετικό και πολύ πιο προχωρημένο από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί.

Υπό αυτή την έννοια, μπορεί τα 25 χιλιάρικα να είναι εν μέρει δικαιολογημένα. Άλλωστε αμφιβάλλω αν η τιμή έχει τεθεί με στόχο τις μαζικές πωλήσεις! ;)

beeros05 είπε:
http://www.spectratech.gr/gr/product/26720/Reactable_Experience

ειναι πολλα τα λεφτα Μάλιοοοοοοο
Ήθελα να το σημειώσω και πριν, τα 25 χιλιάρικα που αναφέρονται είναι για να στηθεί ολόκληρο τέτοιο σύστημα προς επίδειξη και χρήση από το κοινό, και οι αγοραστές στους οποίους απευθύνεται είναι εκθεσιακοί χώροι, μουσεία κτλ.

ειναι στανταρ αυτό που λές? γιατι αποτι καταλαβα ειναι γενικη η αναφορα της τιμής και δεν γραφει καπου για το όλο συστημα

beeros05 είπε:
ειναι στανταρ αυτό που λές? γιατι αποτι καταλαβα ειναι γενικη η αναφορα της τιμής και δεν γραφει καπου για το όλο συστημα
Από τη σελίδα που έβαλες,

Reactable Experience: Electronic musical instrument specially designed for public spaces and institutions such as museums, science centres, schools and universities

Το θυμαμαι που ειχε μπει και παλιότερα. Εντυπωσιακό ως προς την τεχνολογια και τον χειρισμο και φυσικά για την οπτικοποιηση της συνθεσης του ηλεκτρονικου ηχου.

Ηχητικά δεν ειναι καινοτόμο, αλλα εχει τη δυνατοτητα να επεκτεινεται απειρα. Προς το παρον το V-synth του ριχνει 1 κεφαλι μποι :p

Σιγουρα παντως ειναι μια πανεξυπνη κατασκευη :)

Σε αυτό, αν και το κομμάτι δεν είναι καθόλου του γούστου μου, φαινεται κάπως πιο ξεκάθαρα...

[flash=200,200]

Καλά κάνεις και τα βάζεις είναι εκπληκτικό το όλο εγχείρημα :)

τιπ, υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις τροποποίηση στο τελευταίο ποστ σου για περίπου μια ώρα αφού το έκανες και να συμπληρώνεις με το επιπλέον βίντεο, οπότε και δεν χρειάζεται να κάνεις διπλό ποστ!

I 'll keep that in mind... Ευχαριστώ!

Ειναι οντως μεγαλο κολλημα.. Πριν κανα χρονο ειχα δει ο,τι βιντεακι επαιζε στο νετ. Και τελικα πηγα και επαιξα μαζι του απο κοντα!

Λοιπον, δε το ξερουν πολλοι, γιατι ειναι για παιδια, ΑΛΛΑ:

εχει ανοιξει λιγο παραδιπλα απο το village park ρεντη, ενα τεχνολογικο παρκο (καπως ετσι λεγεται) που χει διαφορα ρομποτακια, παιχνιδια με σκιες/φως, ηχους κλπ και ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΡΗΑΚΤΕΜΠΛ (ειδατε προφορα)

η εισοδος νομιζω κοστιζει κανα 7ε κ στο ριακτ παιζεις υπο την επιβλεψη μιας κοπελιτσας που το νιωθει.

το ολο προτζεκτ ειναι κατι του ΕΜΠ νομιζω..

Ψαξτε το ειναι ΓΑΜΑΤΟ ολο το σκηνικο!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back