Randy Rhoads lost solo

S9F

Μέλος
Πόντοι
48
Αν ζούσε αυτός ο θρύλος θα είχε τα γενέθλιά του πριν 2 μέρες...

Στο παρακάτω video ο Ozzy ακούει για πρώτη φορά ένα solo που είχε γράψει ο R.R. από κάποια "ξεχασμένα" master tapes...

Ενας απο τους μουσικούς που τοποθέτησαν τη lead ροκ κιθάρα στη σωστή της διάσταση...

Είναι ο αγαπημένος μου κιθαρίστας,όταν άκουσα το Blizzard of Ozz αποφάσισα να ξεκινήσω την ηλεκτρική κιθάρα.Καταπληκτικός παίκτης,τρομερός συνθέτης και πάντα όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο γι'αυτόν.Μακάρι να ζούσε ακόμα,θα είχε πάει το όργανο πολύ πιο μακριά απ'ότι είναι τώρα.

*Ντροπή που οι αναγνώστες του Guitar World επέλεξαν τον Eddie Van Halen αντί αυτού στους ημιτελικούς για τον καλύτερο ηλεκτρικό κιθαρίστα.

BillTrantos είπε:
*Ντροπή που οι αναγνώστες του Guitar World επέλεξαν τον Eddie Van Halen αντί αυτού στους ημιτελικούς για τον καλύτερο ηλεκτρικό κιθαρίστα.
*Αν είχε πεθάνει ο EvH, μπορει να λέγαμε τα ίδια.

Κατα τα αλλα ο Randy ήταν και ειναι μορφφή. Το πρωτο solo που έμαθε ήταν αυτο του Crazy Train :'(. Μακάρι να είχαμε όλο το ταλέντο του.

MetalMan είπε:
*Αν είχε πεθάνει ο EvH, μπορει να λέγαμε τα ίδια.

Κατα τα αλλα ο Randy ήταν και ειναι μορφφή. Το πρωτο solo που έμαθε ήταν αυτο του Crazy Train :'(. Μακάρι να είχαμε όλο το ταλέντο του.
Ο θανατος απομυθοποιει...απο το Ραντυ μεχρι τον μπαρτον...κοκ...

Είναι ο αγαπημένος μου κιθαρίστας,όταν άκουσα το Blizzard of Ozz αποφάσισα να ξεκινήσω την ηλεκτρική κιθάρα.Καταπληκτικός παίκτης,τρομερός συνθέτης και πάντα όλοι έχουν να πουν έναν καλό λόγο γι'αυτόν.Μακάρι να ζούσε ακόμα,θα είχε πάει το όργανο πολύ πιο μακριά απ'ότι είναι τώρα.

Μεγαλα λογια...

Ελπιζω να συνοδευονται και απο την αναλογη σκεψη και επιχειρηματα...

blackie είπε:
Αν καταλαβαίνω καλά,μυθοποιεί ήθελες να γράψεις...Συμφωνώ.Συμβαίνει σε όλους τους τομείς.

Grey είπε:
Αν καταλαβαίνω καλά,μυθοποιεί ήθελες να γράψεις...Συμφωνώ.Συμβαίνει σε όλους τους τομείς.
Σωστα!!!!

Mea culpa!!!!

Δλδ Blackie - πέρα από τις υπερβολές για τον EVH - εσύ θεωρείς ότι χρειαζόταν ο θάνατος για να μυθοποιηθεί ο RR;

RayDTutto είπε:
Δλδ Blackie - πέρα από τις υπερβολές για τον EVH - εσύ θεωρείς ότι χρειαζόταν ο θάνατος για να μυθοποιηθεί ο RR;
Εγω μπορει να θεωρω οτι θελω...

Μπορει εγω να θεωρω τον Jake Lee πολυ πιο ολοκληρωμενο κιθαριστα...

Εγω προσωπικα τον θεωρω υπερεκτιμημενο...

Οχι οτι δεν ηταν καλος κιθαριστας...αλιμονο ολοι με αυτον μεγαλωσαμε...

Αλλα αν μου ζητουσες να σου πω τους 5 κορυφαιους των 80'ς δε θα ηταν μεσα...

(τερατα οπως ο Λιντς και ο Σενκερ πχ περαν των προφανων)

Οι κιθαριστες κρινονται και απο τη διαρκεια...

Κατι που δεν ειχαμε την ευκαιρια να κανουμε με τη περιπτωση του RR...

blackie είπε:

Μεγαλα λογια...

Ελπιζω να συνοδευονται και απο την αναλογη σκεψη και επιχειρηματα...
Δεν πιστεύω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία,παρά μόνο 2 λέξεις. Mr.Crowley.

Πέρα από την πλάκα τώρα,για ΜΕΝΑ ο Randy Rhoads ήταν κορυφαίος,μπορεί ποσοτικά να μην είχε την ίδια επιρροή με τον Van Halen,αλλά ήταν πολύ πιο ολοκληρωμένος σαν παίκτης.Αν δεν ήταν ο Randy δε θα είχαμε ούτε Zakk Wylde,ούτε Gus G,ούτε Buckethead,όπως επίσης και άλλη μια ντουζίνα παίκτες που τον είχαν είδωλο.Δεν θέλω να πείσω κανέναν να δεχτεί την άποψή μου,αλλά θεωρώ ότι κομμάτι σαν το Crazy Train δε γράφτηκε από τότε και μετά.

Χωρις να θελω να σε πεισω η να σου υποδειξω κατι,αλλωστε οι γνωμες ειναι ξερεις σα τι,σου παραθετω το αγαπημενο μου κομματι των van halen το οποιο θεωρω και αριστουργημα απο καθε αποψη(περαν mallon των στιχων του καραγκιοζη DLR).Το βαζω μονο για να το ακουσεις να μου πεις την αποψη σου χωρις διαθεση συγκρισης...δε χρειαζεται αλλωστε...

Μπαίνεις σε λάθος μονοπάτια και μόνο που βάζεις κομμάτια του EVH εδώ...

Ο Randy ήταν τελείως - μα τελείως - διαφορετικός κιθαρίστας. Από άλλο πλανήτη σε σχέση με τον EVH. Το γούστο σου, γούστο σου, να μη γουστάρεις RR. Κατανοητό. Αλλά κατά τη γνώμη μου έχεις χοντρό κόλλημα με EVH και σε επηράζει.

Αλλιώς, επειδή καταλαβαίνεις από κιθάρα, θα άκουγες και τα ιστορικά σόλα που έχει αφήσει ο RR, όπως και θα κατανοούσες την κληρονομιά που άφησε με την αφομοίωση της κλασικής στα σόλα (μιλάω για αφομοίωση και όχι αντιγραφή όπως ο Yngwie) και τα τριπλογραμμένα μέρη που δεν καταλάβαινες να πέφτει νότα εκτός.

Τέλος πάντων, οι προσωπικές γνώμες μας δεν έχουν σημασία. Το θέμα είναι ότι ο RR είχε μπει χαλαρά στο πάνθεον των ροκ κορυφαίων πολύ πριν πεθάνει. Ουσιαστικά με το Blizzard... Αν ζούσε ακόμα ο θρύλος απλά θα συνεχιζόταν και θα μεγάλωνε όπως θα αναπτυσσόταν ο RR.

RayDTutto είπε:
Μπαίνεις σε λάθος μονοπάτια και μόνο που βάζεις κομμάτια του EVH εδώ...

Ο Randy ήταν τελείως - μα τελείως - διαφορετικός κιθαρίστας. Από άλλο πλανήτη σε σχέση με τον EVH. Το γούστο σου, γούστο σου, να μη γουστάρεις RR. Κατανοητό. Αλλά κατά τη γνώμη μου έχεις χοντρό κόλλημα με EVH και σε επηράζει.

Αλλιώς, επειδή καταλαβαίνεις από κιθάρα, θα άκουγες και τα ιστορικά σόλα που έχει αφήσει ο RR, όπως και θα κατανοούσες την κληρονομιά που άφησε με την αφομοίωση της κλασικής στα σόλα (μιλάω για αφομοίωση και όχι αντιγραφή όπως ο Yngwie) και τα τριπλογραμμένα μέρη που δεν καταλάβαινες να πέφτει νότα εκτός.

Τέλος πάντων, οι προσωπικές γνώμες μας δεν έχουν σημασία. Το θέμα είναι ότι ο RR είχε μπει χαλαρά στο πάνθεον των ροκ κορυφαίων πολύ πριν πεθάνει. Ουσιαστικά με το Blizzard... Αν ζούσε ακόμα ο θρύλος απλά θα συνεχιζόταν και θα μεγάλωνε όπως θα αναπτυσσόταν ο RR.
Χαχα...και λες μετα οτι εγω επηρεαζομαι απο τον EVH... ;) ;)

Bασικα πιο πολυ γουσταρω huff,schenker,Jake lee,lynch,Demartini,maniketti,oliva,tipton παρα τον Εντυ...

Ο εντυ ειναι φετιχ στον ηχο...

Αν πεθαινε ο Jeff Waters το 91 τα ιδια θα λεγαμε...(φτου να ναι καλα ο ανθρωπος ,εχει και παιδια...).

Mε ενα δισκο δε μπηκε κανεις στο πανθεον...αυτο γινεται λογω του θανατου του Ραντυ...ηταν και πολυ νεος οταν πεθανε και θα μπορουσε να ειχε δωσει πολλα παραπανω...μπορει και τπτ ομως...

Παντως απ'οσα εχω ακουσει ο RR ηταν τοσο χωμενος στα ναρκωτικα που θα την εβγαζε δυσκολα γενικα...μακαρι να μην τελειωνε απο τη βλακεια του οζζυ και να μιλουσαμε με αλλα δεδομενα... :-\

Σημειωσις:Επαιζε φανταστικη κλασσικη ο RR...

Απλά για να συνεννοούμαστε, το κείμενο, αν έβαζα κόμμα όπως έπρεπε, θα ήταν:

"Αν ζούσε ακόμα, ο θρύλος απλά θα συνεχιζόταν και θα μεγάλωνε όπως θα αναπτυσσόταν ο RR"
Δεν ξέρω την ηλικία σου, αλλά προσπάθησε να θυμηθείς τα σχόλια αμέσως μόλις βγήκε το Blizzard για να καταλάβεις τα περί μυθοποίησης και θανάτου. Εντάξει, εσύ δεν γουστάρεις RR αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.

Γούστα είναι αυτά και οι δυό τους έχουν προσφέρει.

Δεν λέω ο θάνατος μυθοποιεί κάποιον αλλά ο Randy και πριν ακόμα πεθάνει ψηφίστηκε σαν καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο ταλέντο και αυτό το βλέπουμε εδώ

Αν δεν πέθανε με το μπαμ τότε κάικε ζωντανός και αυτό είναι πολύ φρίκη.

Μακάρι να είναι καλά εκεί που βρίσκεται!

Δε ζουσα οταν βγηκε ο ενο λογω δισκος...αλλα και ουτε στους περισσοτερους των κιθαριστων που παρεθεσα...(γεννημενος το 1985 γαρ).

Οποτε ισως να το βλεπω με αλλο ματι...

Δεν ισοπεδωσα τπτ...ο RR ηταν εξαιρετος κιθαριστας που εβαλε πολλα κλασσικα περασματα στην ηλεκτρικη...επηρεασε και επηρεαζει ΠΟΛΥ κοσμο...ποτε δε το αρνηθηκα αυτο και πουθενα δε το εχω γραψει...

Ειμαι αντιθετος στο θρυλο-μυθο οπως θελεις πεστο που δημιουργηθηκε λογω του θανατου του...οπως και δεν ειναι δικαιο να κρινεις εναν κιθαριστα 2 δισκων και εναν 10 δισκων...αποψη μου...

Φαση εχει παντως το ολο θεμα...και στα ξενα φορα τα ιδια!!!!!!

blackie είπε:
Παντως απ'οσα εχω ακουσει ο RR ηταν τοσο χωμενος στα ναρκωτικα που θα την εβγαζε δυσκολα γενικα...
Το να είναι κανείς χωμένος στα ναρκωτικά συμαίνει να είναι κάθε μέρα να μην πω κάθε ώρα και στιγμή μέσα στην μαστούρα.

Στην ιατροδικαστική εξέταση στο αίμα του randy υπήρχε μόνο νικοτίνη.

Δεν λέω πως δεν είχε πάρει τπτ στην ζωή του,αλλά έχει διαφορά στο να έχεις πάρει κάποια πράματα κάπου κάπου και στο να είσαι χρήστης.

Ο ozzy έχει παραδεχτεί πολλές από τις ουσίες που έπαιρνε (δεν ξέρω αν ακόμα παίρνει) δεν νομίζω να μην το πραδεχόταν για τον Randy εκτός και έχει ή έχουν πει κάτι και δεν έτυχε να το δω ή να το ακούσω.

Σύμφονα όμως με αυτά που εγώ έχει δει και έχω ακούσει ο randy δεν ήταν χρήστης

Εγω εχω ακουσει πολλα για το θεμα...

Μεχρι και για το μεγαλωμενο νυχι στο μικρο δαχτυλο...που δε χρησιμευε για να ξυνει το αυτι...

Το οτι δεν ειπε κατι ο Οζζυ η δεν εδειξε κατι η εξεταση,για μενα καλα εκανε...

Απο τη στιγμη που ηταν νεκρος πλεον δεν υπηρχε λογος να βγει κατι στην επιφανεια...

Σεβασμος στο νεκρο...και εκρο απο ατυχημα...

Μπορει να ειναι φημες,μπορει και αληθεια...δε θα μαθουμε ποτε...

blackie είπε:
Εγω εχω ακουσει πολλα για το θεμα...

Μεχρι και για το μεγαλωμενο νυχι στο μικρο δαχτυλο...που δε χρησιμευε για να ξυνει το αυτι...

Το οτι δεν ειπε κατι ο Οζζυ η δεν εδειξε κατι η εξεταση,για μενα καλα εκανε...

Απο τη στιγμη που ηταν νεκρος πλεον δεν υπηρχε λογος να βγει κατι στην επιφανεια...

Σεβασμος στο νεκρο...και εκρο απο ατυχημα...

Μπορει να ειναι φημες,μπορει και αληθεια...δε θα μαθουμε ποτε...
Καλά σίγουρα μπορεί να υπάρχουν πράματα που δεν θα μάθουμε ποτέ,αν κάτι μάθαινα θα έλεγα ότι είναι έτσι και έτσι δεν θα κρατούσα χαρακτήρα λόγο του ότι είναι ένας αγαπητός κιθαρίστας.

Αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως αν έζυσε από το μπαμ θα έφαγε μεγάλη φρίκη από την φωιά,απ'όσο λένε και δεν είναι και καθόλου δύσκολο να γίνει πως τον αναγνωρίσανε από την οδοντοστιχία αφού είχε αλιωθεί από το κάψιμο

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back