Φυσικά και "πρέπει", το θέμα είναι τι ΚΑΝΕΙ ΟΝΤΩΣ.gadget είπε:Το σχολείο πρέπει να είναι ΚΑΙ εξεταστικό κέντρο για τα ΑΕΙ αλλά πάνω από όλα να παρέχει παιδεία!
Τις ερωτήσεις και απαντήσεις στους δρόμους "τι γιορτάζουμε σήμερα;" στις 28/10 και 25/3 τις έχουμε δει όλοι...
Φαντάσου να ρωτούσαν "ποια είναι η λύση του τριώνυμου;" ή "ποιος είναι ο νόμος του Coulomb?".
Είχα και προσωπικό περιστατικό, ένα παλικάρι στις 24/3 στο στρατό με ρώτησε τι γιορτάζαμε... Μας είχαν μαζέψει σε ένα αμφιθέατρο να μας μιλήσουν και δεν καταλάβαινε το γιατί...
Αυτό δεν παίζει. Βλέπει τη Μενεγάκη και την Πετρούλα να γίνονται φίρμες, και συνειδητοποιεί πως η επιτυχία στα μαθήματα δε λέει τίποτε... Βλέπει και την ανεργία των αποφοίτων ΑΕΙ και το εμπεδώνει για τα καλά...Η συνειδητοποίηση ότι η ζωή είναι ένας αγώνας. Αυτό δεν θα του το μάθει το σχολείο άμεσα, θα του το αποδείξει στην πράξη
Γι' αυτό χρειάζεται επιβολή από το σχολείο, να μένουν 5 άτομα στην ίδια τάξη κάθε χρόνο (εφόσον φυσικά τους αξίζει να μείνουν), να γίνονται αντιπαράδειγμα... Αλλά δεν πρέπει να στεναχωρούμε τα παιδιά, είναι "αντιπαιδαγωγικό"...
Συγγενικό μου πρόσωπο καθηγητής Φυσικής μου έδειχνε για χρόνια τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα σε διαγωνίσματα Φυσικής Γυμνασίου, πράγματα που με έκαναν να ξύνω το κεφάλι μου εμβρόντητος, και αντί για 2, τους έβαζε 9, και τα πέρναγε τα παιδιά συστηματικά, όταν είδε πως του το έκανα θέμα αυτό 3-4-5 φορές, σταμάτησε να μου δείχνει διαγωνίσματα... όχι θα κάτσει να σκάσει...