- Πόντοι
- 48
Δυστυχώς έτσι είναι.gdevelek είπε:Αυτό δεν παίζει.
Αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθεί πρόβλημα με συσσώρευση μαθητών. Το ίδιο συμβαίνει και στα πανεπιστημιακά μαθήματα, οπότε ο καθηγητής αναγκάζεται να συμβαδίζει με το επίπεδο των φοιτητών. Βέβαια αυτό σε βάζει σε σκέψεις γιατί αποδεικνύει ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν είναι ικανό να "ανεβάσει" τους μαθητές, τους παίρνει όπως είναι και απλά προσπαθεί να δουλέψει μ' αυτά που έχουν.Γι' αυτό χρειάζεται επιβολή από το σχολείο, να μένουν 5 άτομα στην ίδια τάξη κάθε χρόνο (εφόσον φυσικά τους αξίζει να μείνουν), να γίνονται αντιπαράδειγμα... Αλλά δεν πρέπει να στεναχωρούμε τα παιδιά, είναι "αντιπαιδαγωγικό"...
Βέβαια δεν είναι όλα τα παιδιά έτσι. Υπάρχουν και πραγματικά λαμπρές εξαιρέσεις, ευτυχώς.Συγγενικό μου πρόσωπο καθηγητής Φυσικής μου έδειχνε για χρόνια τα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα σε διαγωνίσματα Φυσικής Γυμνασίου, πράγματα που με έκαναν να ξύνω το κεφάλι μου εμβρόντητος, και αντί για 2, τους έβαζε 9, και τα πέρναγε τα παιδιά συστηματικά, όταν είδε πως του το έκανα θέμα αυτό 3-4-5 φορές, σταμάτησε να μου δείχνει διαγωνίσματα... όχι θα κάτσει να σκάσει...
Η συνήθης διαδικασία είναι οι γονείς του παιδιού να το βάλουν σε άλλο σχολείο, τεχνικό λύκειο κλπ.theoctapus είπε:Αργά ή γρήγορα θα δημιουργηθεί πρόβλημα με συσσώρευση μαθητών.
Υπάρχει προσφορότερος γι' αυτούς τρόπος, απλά περνάνε με ένα 5 όσους τους δίνει σε ένα διπλωμένο φύλλο χαρτί το αρχι-κομματόσκυλο της κομματικής νεολαίας που θα τους στηρίξει στις επόμενες εκλογές ΔΕΠ... Έτσι αραιώνουν τα αμφιθέατρα μια χαρούλα thank you very much...Το ίδιο συμβαίνει και στα πανεπιστημιακά μαθήματα, οπότε ο καθηγητής αναγκάζεται να συμβαδίζει με το επίπεδο των φοιτητών.
Η annoula84 (και πολλές άλλες) ήμαστε ο φίλος μου ο Γιάννης κι εγώ, στο παλιό του σπίτι στη Νέα Σμύρνη. Κλασικά μπαίναμε στο mIRC με γυναικείο ψευδώνυμο και κοροϊδεύαμε τον κόσμο. Όταν το τράβαγε η όρεξη του άλλου, δίναμε και ραντεβού στην πλατεία και πηγαίναμε να κόψουμε φάτσες. Τσογλάνια. Αν με γνώριζα σε εκείνη την ηλικία τώρα, θα με έδερνα.gadget είπε:1999. Φαντάσου να είσαι 16. Μεταμεσονύχτια και να θές να πιάσεις κουβεντούλα με την annoula84.
Αμφιβάλλω αν υπάρχουν τεμπέληδες και μπαχαλάκηδες μαθητές που θα άλλαζαν συμπεριφορά από φόβο. Μην σου πω τα ίδια και χειρότερα θα έκαναν. Πολύ φοβάμαι ότι οι τεμπέληδες και μπαχαλάκηδες είναι προιόντα των οικογενειών τους οι οποίες αρνούνται να καταλάβουν το ποιόν του παιδιού τους.gdevelek είπε:Άσε που οι σκράπες δεν είναι κλινικώς βλάκες, τεμπέληδες και μπαχαλάκηδες είναι... αν στρωθούν με το φόβο να ξαναμείνουν και να γίνουν ο τέλειος περίγελως, θα περάσουν μια χαρά την τάξη...
Δεν είναι έτσι, ή μάλλον συμβαίνουν κι αυτά αλλά είναι σταγόνα στον ωκεανό. Δυστυχώς ο αριθμός των φοιτητών που δεν φαίνεται να τα πάει καλά με το εκάστοτε μάθημα είναι σχεδόν πάντα αρκετά σημαντικός. Απλά δεν το 'χουν. Και τι κάνεις σ' αυτή την περίπτωση; Εκεί που είχες την μια χρονιά π.χ. 100 μαθητές την άλλη θα έχεις 150; Και την επόμενη; Δεν παίζει αυτό. Αναγκαστικά ρίχνεις το επίπεδο. Και άσε που εδώ δεν υπάρχει επιλογή "θα πάει σε άλλο μάθημα". Και όλα αυτά βέβαια είναι απολύτως φυσιολογικά να συμβαίνουν αν αναλογιστεί κανείς και το ότι οι βάσεις δεν έχουν ένα σκληρό κάτω όριο, αυτό που λέμε π.χ. βάση το 10. Έτσι μπαίνει ο άλλος κι ας μην διαθέτει τα πνευματικά και γνωστικά προσόντα για το τμήμα.Υπάρχει προσφορότερος γι' αυτούς τρόπος, απλά περνάνε με ένα 5 όσους τους δίνει σε ένα διπλωμένο φύλλο χαρτί το αρχι-κομματόσκυλο της κομματικής νεολαίας που θα τους στηρίξει στις επόμενες εκλογές ΔΕΠ... Έτσι αραιώνουν τα αμφιθέατρα μια χαρούλα thank you very much...
Να σου θυμίσω εκείνη την κορυφαία συζήτηση που γράφτηκε το "προτιμώ έναν blogger από έναν επιστήμονα".Εννοείται πως, όταν πάνε πανικόβλητοι στο γιατρό με το Χ πρόβλημα, φυσικά και θα απαιτήσουν ο γιατρός να ξέρει να συσχετίσει το πρόβλημα με τις ιατρικές εξετάσεις, την ηλικία, τη διατροφή, τον τρόπο ζωής, τα κληρονομικά στοιχεία, και να βγάλει τη σωστή διάγνωση... Αυτό φαίνεται δεν απαιτεί διάβασμα.... Εϊναι μάλλον προϊόν επιφοίτησης...
Δεν είναι καθόλου απαραίτητο, αυτούς τους πιάνει ο νέος νόμος για τους αιώνιους φοιτητές και τους στέλνει να αναζητήσουν άλλους δρόμους. Όπως ξέρεις στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν καν εξετάσεις Σεπτεμβρίου.theoctapus είπε:Εκεί που είχες την μια χρονιά π.χ. 100 μαθητές την άλλη θα έχεις 150; Και την επόμενη; Δεν παίζει αυτό. Αναγκαστικά ρίχνεις το επίπεδο.
Δεν την έχω υπόψη μου...Να σου θυμίσω εκείνη την κορυφαία συζήτηση που γράφτηκε το "προτιμώ έναν blogger από έναν επιστήμονα".
True story. Σε όλα... κυκλοφορούσα με το anahs (απο το ΠανάηςJazzjoker είπε:Η annoula84 (και πολλές άλλες) ήμαστε ο φίλος μου ο Γιάννης κι εγώ, στο παλιό του σπίτι στη Νέα Σμύρνη. Κλασικά μπαίναμε στο mIRC με γυναικείο ψευδώνυμο και κοροϊδεύαμε τον κόσμο. Όταν το τράβαγε η όρεξη του άλλου, δίναμε και ραντεβού στην πλατεία και πηγαίναμε να κόψουμε φάτσες. Τσογλάνια. Αν με γνώριζα σε εκείνη την ηλικία τώρα, θα με έδερνα.
Ετσι ακριβως ειναι. Παντως, χωρις μεγαλα λογια και πολλα πολλα, το να βλεπεις το 60% των παιδιων μιας ταξης γυμνασιου να μην ξερουν σχεδον να γραψουν ειναι απλα σοκαριστικο! Και μιλαω για παιδια που τα ελληνικα ειναι η μητρικη γλωσσα της οικογενειας τους.Πέραν αυτού και σχετικά με το θέμα μας: Η καλή χρήση της γλώσσας και η σωστή ορθογραφία είναι θέμα μίμησης. Διαβάζω σωστά ελληνικά άρα μιλάω/γράφω σωστά ελληνικά. Η μαγική συνταγή είναι ένα πράγμα που λέγεται βιβλίο. Είμαι σίγουρος δε ότι πολλοί άνθρωποι πια αντιλαμβάνονται το αντικείμενο αυτό σύμφωνα με τον τρόπο που το γράφουν. Δηλαδή βηβλειο.
Αα ναι, εδώ συμφωνώ απόλυτα. Δεν μπορείς μεγάλε, έχεις κανά δυό ευκαιρίες, δεν τα κατάφερες, στην μανούλα σου και στην ευχή της Παναγιάς. Με το ζόρι όλοι απόφοιτοι πανεπιστημίων δεν μπορούν να γίνουν. Όχι τίποτε άλλο, μήπως και φτιαχτεί επιτέλους και καμία πραγματική εργατική τάξη σ' αυτή την χώρα.gdevelek είπε:Δεν είναι καθόλου απαραίτητο, αυτούς τους πιάνει ο νέος νόμος για τους αιώνιους φοιτητές και τους στέλνει να αναζητήσουν άλλους δρόμους. Όπως ξέρεις στις ΗΠΑ δεν υπάρχουν καν εξετάσεις Σεπτεμβρίου.
Είχε πέσει στην οθόνη μου ένα άρθρο απο κάποιον κοινωνιολόγο, που έλεγε πως αυτή η συμπεριφορά (είχε και ονομασία δεν τη θυμάμαι) απαντάται σε παρα πολλές κοινωνίες του ζωικού βασιλείου αλλα περισσότερο στις ανθρώπινες κοινωνίες.theoctapus είπε:Και όπως είπε ο sfaku οι αλλαγές στον γραπτό λόγο θεσμοθετούνται επίσημα και όχι μέσα από "λαικές" διαδικασίες. Αν το 90% του κόσμου γράφει κάτι λάθος ή έστω ενάντια στους κανόνες να ξεστραβωθεί να μάθει το σωστό.
Φιλε σου προτεινω επιστροφη στη θαλασσα μιας και δεν εχει τελειωσει το καλοκαιρακιgdevelek είπε:Να πω το γλωσσολογικό καημό μου; ;D
Μου κάνει εντύπωση το πώς έχουν μπερδευτεί τα τελευταία χρόνια στο μυαλό αναρίθμητων οι δύο αντωνυμίες "που" και ''όπου", με αποτέλεσμα το δεύτερο να χρησιμοποιείται λανθασμένα και συχνότατα στη θέση του πρώτου.
Π.χ. δημοσιογραφίσκοι λένε στο ράδιο/τηλεόραση: "Τον λόγο πήρε ο υπουργός τάδε ΟΠΟΥ δήλωσε πως..." ???
Το "όπου" έχει να κάνει υποχρεωτικά με ΤΟΠΟ. "Πήγα στο γήπεδο ΟΠΟΥ είδα ένα αγώνα μπάσκετ". Ισοδυναμεί με τα "στον οποίο, στην οποία, στο οποίο".
Το "που" ισοδυναμεί με τα "ο οποίος, η οποία, το οποίο", καθώς και "τον οποίο, την οποία, το οποίο".
Συνεπώς στην παραπάνω παρατιθέμενη φράση το σωστό είναι "...ΠΟΥ στην πραγματικότητα ήταν..."
ναι μεν, αλλά...audiokostas είπε:Εγώ ξέρω ότι η γλώσσα όπως και η μουσική, είναι μέσο έκφρασης.
Όποιος έχει κάτι να πει και θέλει να το πει με τον
καλύτερο δυνατόν τρόπο, μαθαίνει και τους κανόνες
και τους μηχανισμούς που διέπουν τον τρόπο έκφρασης
Αλλιώς βολευεται στις δικαιολογίες και τα ημίμετρα.
Δεν ειναι ποτε αργα για να αγαπησεις τον ευατο σου.theoctapus είπε:Αα ναι, εδώ συμφωνώ απόλυτα. Δεν μπορείς μεγάλε, έχεις κανά δυό ευκαιρίες, δεν τα κατάφερες, στην μανούλα σου και στην ευχή της Παναγιάς. Με το ζόρι όλοι απόφοιτοι πανεπιστημίων δεν μπορούν να γίνουν. Όχι τίποτε άλλο, μήπως και φτιαχτεί επιτέλους και καμία πραγματική εργατική τάξη σ' αυτή την χώρα.
Αν και αυτο δεν αρκει για να δημιουργηθει εργατικη ταξη στην Ελλαδα (χρειαζονται και οι βιομηχανιες στις οποιες θα εργαζονται βλεπεις... ;D) αυτο δεν σημαινει οτι "δικαιουνται" να ειναι και ανορθρογραφες μια και στο σχολειο μπορουν να μαθουν θαυμασια Ελληνικα.Αα ναι, εδώ συμφωνώ απόλυτα. Δεν μπορείς μεγάλε, έχεις κανά δυό ευκαιρίες, δεν τα κατάφερες, στην μανούλα σου και στην ευχή της Παναγιάς. Με το ζόρι όλοι απόφοιτοι πανεπιστημίων δεν μπορούν να γίνουν. Όχι τίποτε άλλο, μήπως και φτιαχτεί επιτέλους και καμία πραγματική εργατική τάξη σ' αυτή την χώρα.