"Ασημένια" μέρη κιθάρας (όξινος τριγκοιδρώτας)

trigga

Jazzikofagos
Πόντοι
36
Ενα ακόμη ποιοτικό θέμα να ανοίξω αφου εχω κ καιρο να ρωτήσω καμμια σοβαρή κάψα.

Το θυμάστε στο hagstrom το κεθαρόνι το τρελό ε?

Που λετε ο μακάκας τωρα το καλοκαιρι ιδρώνω πολύ κ το κάνω μπιχλομάνα ολο το καπάκι απο πάνω σε ενα 5λεπτο.Στο σιδερένιο θέμα που χει για να κρατάει τις χορδές φτάνει το χεράκι μου κ σημερα το είδα μαύρο στο σημείο εκείνο.Δηλαδη βρωμισε-σκούριασε δεν ξέρω κ πήρα ενα υγρό που χει η μάνα μου για να καθαρίζει ασημικά κ το περασα 6-7 φορες να φύγει.Εβγαλε μαυρίλα αλλα εμεινε μια θολούρα στο σημείο.Μου λεει το μάδερ οτι ειναι απλά σαπιοφτηνιαρικο υλικό για τενεκέδια κ οχι για εμφάνιση γι αυτο κ εγινε ετσι.Το ιδιο κ με τα καπάκια απο τους μαγνήτες.Στους μαγνήτες ομως εχουμε κ ενα αλλο παραγοντα,τον παραγοντα pronto για επιπλα.Οταν δηλαδη καθαρίζω ολο το σωμα απο σκόνες κ λίγδα με το pronto παιρνω κ τους μαγνήτες κ θολωσε κ το δικό τους ψευτοασημι.

Υπάρχει περιπτωση να βρώ τπτ να την γυαλίζω κ να μην μένει θολούρα?Ξενερωσα τωρα που την βλέπω τη θορουλα, εστω κ που ξέρω οτι υπάρχει γιατι απο μακρυα δεν φαίνεται.

Υ.Γ.Περιττο να σας πω οτι στο ξυλο-στηριγμα για το πενοχέρι εχει ενα hagstrom γραμμένο μια καινούρια κ στη δικια μου πλέον υπαρχει το μισο m στο τελος.Αμα θελετε αναλαμβάνω κ σε σπιτια κ λοιπα ξεβάματα με το μετρο

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ακυρο ::) ναι επιβεβαιωθηκε μπρασσο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
...στο πλυντήριο μόνο δεν την έβαλες...υποτίθεται ότι υπάρχουν ειδικά υλικά για να καθαρίζεις τέτοια πράγματα (www.thomann.de ας πούμε...) αλλιώς όλοι θα χρησιμοποιούσανε Pronto...να ζήσει και η Fender!

Εγώ χρησιμοποιώ καθαριστικό τουαλέτας για το σώμα και το μπράτσο και γυαλόχαρτο για τα μεταλλικά μέρη.  ;D

για να βάζεις στην ταστιερα δεν ειναι αυτά?

Δεν ξερω ρε μαραθωνι τι αλλο?Εβγαλε η φάντερ σίλβο κ μπράσο για μεταλλικά μερη ναπούμ?Ή μηπως πουλανε κ καθαριστικά λούστρου σε τιμές ευκαιρίας?

Σε τι κοσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας ρε?Αμα δεν γραφει φέντερ πάνω πέτα κ το καθαριστικό για τα τζάμια σε φάση μεταλ με τζάζ επιρροες κ διπλό μαγνήτη με τριπλή αποδοση ούλτρεξ 2 σε 1?Δεν καταλαβαίνω πια.....ξεφευγουμε απο το υπερδιάστημα με τα νεα χημικά της φέντερ

κατσε ρε λονγκ κ σπαι εκτος απ τον χαβαλέ με τι πρεπει να καθαρίζεται ενα λούστρο στην κιθάρα?Ειναι κατι διαφορετικό απο το λούστρο ενος επίπλου?Πρεπει παλι ντε κ καλα να λέει φέντερ απ εξω κι ας εχει τα ιδια συστατικά μέσα?

Για τα μεταλλικά μέρη μπορείς να πάρεις ένα ειδικό καθαριστικό, π.χ. σαν το Metal Cleaner της Gibson, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Για το σώμα, αφού η κιθάρα σου έχει πολυεστερικό φινίρισμα, οποιοδήποτε καθαριστικό (για κιθάρες εννοείται ;D) του εμπορίου σου κάνει. Δεν είναι και τόσο ακριβά και θα σου κρατήσουν πολύ καιρό.

το σωμα-ταστιερα καθαριζει πολυ καλα με zippoκαυσιμο (ναφθα)

για τα μεταλικς, δοκιμασε σιλβο ή μπρασσο και σκυψε να σου την περασω....  ;D  ;D  ;D

...ρε Trigga αφού δεν είσαι για ακριβές κιθάρες...πάρε ένα σκουπόξυλο και το Pronto είναι εντάξει

Trigga, άκουσα ότι το Custom Shop της Fender ψάχνει ειδικούς για relicing... ;D

alderbody είπε:
το σωμα-ταστιερα καθαριζει πολυ καλα με zippoκαυσιμο (ναφθα)
οχι ετσι παντως...

jimiburns.jpg

ρε σπαι να δοκιμασω να παω να παρω καθαριστικα αν κ δεν το πιστευω να κανουν καλυτερη δουλεια απ τα αλλα για επιπλα κ σιλβο-μπρασο.Απλα ρωτησα για να μου πειτε μπας κ υπάρχει καμμια συνθεση σε σιλβο-μπράσο δυνατοτερη απ αυτο που εβαλα.Νομιζω οτι δεν ειναι τπτ απ τα δυο απλα οτι ειναι για ασήμια.Το χρώμα ειναι σε φαση σίλβος αλλα τα συστατικα τους δεν τα συγκρινα.

Οσο για το προντο αν εχετε απορια η οτι χαλάει το λουστρο-πολυεστερικο φινιρισμα, τωρα 6 μηνες που το βάζω δεν εχει παθει τπτ.Κ το βαζω συχνα γιατι δεν παλευω να πιανω κ να νιωθω την λίγδα μου με την καμμια.Ανατριχιαζω στην λεπρα, δεν την παλευω καστανο τη βρωμα.

εξαρχε εχεις λιωσει στην διορθωση ναπούμ.Νταξ δεν λεει λαλακιες ποτε η πατριδα.Κ αν πει πρεπει να βλαχουποστηριζεται ε?Μεινε σταθερος στις μπρασοεπιλογες σου.

Μου φαινεται οτι ο χεντριξ ήξερε να καθαριζει καλά τη λίγδα.

Υ.Γ.αλτερβόδι το ζιπελαιο οντως δουλεύει ή για πλάκα το λες?

Υ.Γ.Τα καθαριστικά της ντάνλοπ με τα λεμόνια.....κρεμάστε τα ψηλά.Απατη για αταλαντους είναι.Βάλτε προντο κ θα δειτε τη λέρα να εξαφανίζεται

trigga είπε:
Υ.Γ.αλτερβόδι το ζιπελαιο οντως δουλεύει ή για πλάκα το λες?
οχι καθολου πλακα. το καλυτερο και ΔΕΝ κανει καμια ζημια στο χρωμα ουτε στο ξυλο.

και τις χορδες καθαριζει σουπερ αλλα το εχω δοκιμασει και στα μεταλικα μερη. εκει καθαριζει αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν αφηνει μια θολουριτσα (η οποια βγαινει με ενα στεγνο κωλοχαρτο αμεσως)

trigga είπε:
εξαρχε εχεις λιωσει στην διορθωση ναπούμ.Νταξ δεν λεει λαλακιες ποτε η πατριδα.Κ αν πει πρεπει να βλαχουποστηριζεται ε?Μεινε σταθερος στις μπρασοεπιλογες σου.
ναι ρε το τσεκαρα! βυσσινη θυελλα σουζα το αλογακι ;D

υγ:τι εγινε με το καρμα?

HERO SHINE CLOTH

Hero Shine Cloth das Ultimative Easy to use - Cleans & protects Hardware, Prevents Dullness & Wear, Restores Luster on Metal, Polish Fret Wires, Cleans Crime & Dirt on Fingerboard (not on use on Maple),Prolongs String life, ImprovesTone & Brighten Sound & Easier String Gliding & Bending , not use for plated Hardware & Plastic

Πωωωωωω πατάτες ο τραμπάκουλααας.Αυτο πειθει τη γιαγια μου τη μαγδάλω ρε συ TGL μετα συγχωρήσεως δηλαδή.Να μην αλλαζουμε κ χορδες αν ειναι ετσι.

Με ολη τη σοβαρότητα κ το συμπάθειο που σας έχω, δε θέλω να πιστέψω οτι τα περισσότερα προιόντα πιστευετε οτι οντως ειναι πατέντες χημικες με αποτελέσματα σε σχεση με άλλα του εμπορίου.Για καθε πράγμα κ διαφορετικό καθαριστικό είναι λίγο out,πρασινη νότα scofieldιάρικη σε 12μετρη μπλουζιά απο μεταλ διασκευή στο "χερια ιδρωμένα" του χατζημητσάρα ναπουμ.

αρκει το υγρο που θα χρησιμοποιησεις να εχει απαραιτητως ναφθα.

αν βρεις και σκετη, εχει καλως. Εγω λεω για zippoκαυσιμο γιατι το συγκεκριμενο εχει σιγουρα.

Καθαριζει νιτρο, πολυ, πλαστικα, ροουζγουντ ταστιερες, μεηπλ, χορδες (σε βαμβακι και περασμα μια μια) και μεταλικα μερη (αλλα δεν γυαλιζει)

για τα μεταλικα εγω βαζω ενα γυαλιστηρι της GHS (νομιζω) που μου επεσε στα χερια και κανει καλη δουλιτσα.

alderbody είπε:
αρκει το υγρο που θα χρησιμοποιησεις να εχει απαραιτητως ναφθα.

αν βρεις και σκετη, εχει καλως. Εγω λεω για zippoκαυσιμο γιατι το συγκεκριμενο εχει σιγουρα.

Καθαριζει νιτρο, πολυ, πλαστικα, ροουζγουντ ταστιερες, μεηπλ, χορδες (σε βαμβακι και περασμα μια μια) και μεταλικα μερη (αλλα δεν γυαλιζει)
+3,14!

Τα κορίτσια στο avatar που πέζουν με τη κιθάρα σου..φίλες σου είναι?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back