- Πόντοι
- 38
Το κείμενο είναι συμπαθέστατο και είναι πάντα επίκαιρο.
Και θα είναι επίκαιρο.
Και ξέρετε γιατί;
Γιατί ποτέ δεν οριοθετεί τον βλάκα. Εξάλλου δεν μπορεί.
Έτσι λοιπόν εφορμά σε μία κοινωνική ανάλυση του "βλάκα" και της κοινωνικής του θέσης/αξίας. Ο βλαξ αυτόματα μετατρέπεται στον άλλο, τον απέναντι, σε αυτόν που δεν είμαστε εμείς, σε αυτόν που του φορτώσαμε όλα αυτά που θεωρούμε λάθος. Αγνοοώντας ότι και εμείς είμαστε βλάκες για κάποιους άλλους βλάκες αρα εκ προιοιμίου κάθε υπόθεση για την βλακεία, ούσα απροσδιόριστη, καθίσταται επαληθεύσιμη.
Ο καταφερτζής δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Ο καινοτόμος (και το shortcut καινοτομία είναι ενίοτε) δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Ο ισχυρογνώμων δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Ο επαναστάτης δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Ο σκληρά εργαζόμενος δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Ο ντράμερ δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Και πάει λέγοντας.
Από την άλλη, όποιος βουλιάζει και δεν κολυμπά γιατί είναι θυμωμένος από αυτόν που τον έσπρωξε, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι βλάκας.
Αλλά υπάρχουν χιλιάδες που θα βρούν την άποψή μου βλακώδη.
Και θα είναι επίκαιρο.
Και ξέρετε γιατί;
Γιατί ποτέ δεν οριοθετεί τον βλάκα. Εξάλλου δεν μπορεί.
Έτσι λοιπόν εφορμά σε μία κοινωνική ανάλυση του "βλάκα" και της κοινωνικής του θέσης/αξίας. Ο βλαξ αυτόματα μετατρέπεται στον άλλο, τον απέναντι, σε αυτόν που δεν είμαστε εμείς, σε αυτόν που του φορτώσαμε όλα αυτά που θεωρούμε λάθος. Αγνοοώντας ότι και εμείς είμαστε βλάκες για κάποιους άλλους βλάκες αρα εκ προιοιμίου κάθε υπόθεση για την βλακεία, ούσα απροσδιόριστη, καθίσταται επαληθεύσιμη.
Ο καταφερτζής δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Ο καινοτόμος (και το shortcut καινοτομία είναι ενίοτε) δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Ο ισχυρογνώμων δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Ο επαναστάτης δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Ο σκληρά εργαζόμενος δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Ο ντράμερ δεν είναι απαραίτητα βλάκας.
Και πάει λέγοντας.
Από την άλλη, όποιος βουλιάζει και δεν κολυμπά γιατί είναι θυμωμένος από αυτόν που τον έσπρωξε, κατά την προσωπική μου άποψη, είναι βλάκας.
Αλλά υπάρχουν χιλιάδες που θα βρούν την άποψή μου βλακώδη.