Quilter Tone Block 202

Maple

Νέο μέλος
Πόντοι
8
Καλησπέρα στη παρέα!

Έχετε δοκιμάσει/ακούσει τον παρακάτω solid state ενισχυτή?

Ποιές οι απόψεις σας?

Η χρήση που θα ήθελα να κάνω είναι all around.

Απο χαμηλές εντάσεις στο σπίτι μεχρι και live, και πάντα σε συνδιασμό με πετάλια.

ειναι δυσκολο να εχει παιξει καποιος με τον συγκεκριμενο...για να κυλησει λιγο η κουβεντα θα σου πω για 2 solid state που εχω αγορασει προσφατα,μιας και αποφασισα να απεχω απο τις λαμπες και εχω παθει σοκ και με τους 2....ο ενας ειναι ο blackstar silverline 50w και ο αλλος ειναι ο yamaha thr 100hd στον οποιο μαλιστα μπορεις να συνδεσεις ταυτοχρονα 2 κιθαρες και να παιζεις ταυτοχρονα....

Δεν ξέρω τον blackstar, αλλα ο yamaha σκοτώνει!

Εχεις δίκιο ομως.

Δε παίζει να τον έχουμε σε μαγαζί στο Ελλαδιστάν. Το εψαξα μπας και μπορέσω να τον δοκιμάσω τουλαχιστον.

Τον έχω παίξει εγώ. Είναι πολύ πρίμο μηχάνημα, με Fender ήχο σε solid state εκδοχή βέβαια. Σε δυνατές εντάσεις ισορροπεί, κάπως όπως γίνεται με τα fender και το bright switch. Αν ακούσεις οποιονδήποτε Quilter παίρνεις την ιδέα.

Εγώ δε θα έδινα τοσα λεφτά για solid state κεφαλή, εκτός αν οπωσδήποτε χρειάζεσαι και το πολύ μικρό μέγεθος και τα watt. Θα έπαιρνα katana για σπίτι, για λάιβ εξαρτάται από το τι και που παίζεις. Για μένα οι solid state σε λάιβ είναι συμβιβασμός που κάνεις για την ευκολία και την χαμηλή τιμή, οπότε μου αρέσουν μικρά φτηνά combo. Όπως πχ Roland xl 40, Katana, Fender Champion 50, Bugera Ac60 σε ακουστικό.

Αν παίζεις Jazz Blues κτλ εγω θα έπαιρνα τον Pro Junior που υπάρχει στις αγγελίες για λάιβ, 10 φορές καλύτερος ήχος από οτιδήποτε solid state και digital (για λάιβ). Η για πιο ροκ ένα κεφάλι Marshall, πχ τα studio series η τα Origin η τα Dsl ανάλογα τα γούστα και το budget, Vox Ac15 κτλ..

Υπάρχουν και τα Quilter σε λιγότερα Watt που είναι πολύ δημοφιλή, τα Dv Mark που είναι επίσης πολύ ωραία, το Tc Bam200 που είναι πολύ φτηνό και είναι κάπως σαν polytone.

Εγώ δε θα έδινα τοσα λεφτά για solid state κεφαλή, εκτός αν οπωσδήποτε χρειάζεσαι και το πολύ μικρό μέγεθος και τα watt. Θα έπαιρνα katana για σπίτι, για λάιβ εξαρτάται από το τι και που παίζεις. Για μένα οι solid state σε λάιβ είναι συμβιβασμός που κάνεις για την ευκολία και την χαμηλή τιμή, οπότε μου αρέσουν μικρά φτηνά combo. Όπως πχ Roland xl 40, Katana, Fender Champion 50, Bugera Ac60 σε ακουστικό.
Σήμερα κουβάλησα για ζωντανή εμφάνιση Fender Bassbreaker 30r και Κατάνα και είπα θα δω ποιον θα χρησιμοποιήσω. Κάτι μου είπε να ανοίξω τον Κατάνα. Δεύτερη φορά παίρνω καλό σχόλιο για το tone που είχα, και την άλλη ήταν με Κατάνα. Ευχαριστήθηκα το παιξιμο. Και το καλύτερο; Αισθανομουν ότι έκανα συμβιβασμό.

Πολύ πρόσφατα αγόρασα τον Quilter Superblock US που νομίζω είναι παρόμοιος με τον 202 (fender προσανατολισμός αλλά με 25 watt, χαμηλότερη τιμή και μέγεθος). Δεν ενθουσιάστηκα, όχι όμως ότι είναι κακό μηχάνημα. Αρχικά έχοντας διαβάσει τόσο καλά σχόλια στο ίντερνετ απογοητεύτηκα. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί για εμένα να αντικαταστήσει ένα καλό λαμπάτο fender. Πιο κοντά σε έναν τρανζίστορ fender είναι ο ήχος του (όμορφος ήχος αλλά με θολά μεσαία και πρίμα μου τρυπάνε). Δε θα ηχογραφούσα με αυτόν, σε λάιβ δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ακόμη, είναι σίγουρα τεράστια ευκολία ότι χωράει σε πεταλιέρα και μπορείς να τον πάρεις μαζι σου σε αεροπλάνο κτλ και για μελέτη είναι ευχάριστος. Θα προτιμήσω όμως τον DV Mark όσον αφορά τους solid state. Στα θετικά οτί ο Quilter είναι εντελώς αθόρυβος. Συμπερασματικά, είναι καλά μηχανήματα οι Quilter, αλλά δεν κατάλαβα γιατί τόσος ντόρος τελευταία.

Πάνο μήπως είχες πάρει το Victoria 508 που είχα δώσει? Θυμάμαι που το συγκρίναμε με το Dv Mark Little Jazz..
Ναι, εγώ τον έχω Αποστόλη. Ενταξει, ο Victoria εχει τον καλύτερο ήχο και από τους 3, αλλά ο DV Mark είναι πιο κατάλληλος για live και αν τον τρέξεις από την καμπίνα του Victoria ή ακόμη καλύτερα ενός Princeton ακούγεται πάρα πολύ ωραία. O Quilter πάλι έχει πρακτικότητα και ήλπιζα να αντικαταστήσει τον DV Mark που παίρνω στα live, αλλά δε βλέπω να τα καταφέρνει δυστυχως

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back