• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Ψάχνοντας τον ήχο σε Fender Player Stratocaster

kbasilis

Μέλος
Πόντοι
48
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά.

Χαίρομαι πολύ που μετά από πολύ καιρό απραξίας ξανά επικοινωνώ με την παρέα.

Υπάρχει μια απορία.

Πρόσφατα πήγα σε έναν φίλο ο οποίος έχει την 

Fender Player Series Stratocaster Plus Top Solidbody Electric Guitar Features:

Comfort-contoured alder body with figured maple top, gloss polyester finish

Maple, modern C-shaped neck (satin polyurethane finish)

9.5"-radius fingerboard with 22 medium-jumbo frets

3 Player Series Alnico 5 Strat single-coil pickups

Fender 2-point "Synchronized Tremolo" floating vibrato bridge/tailpiece

Fender standard cast/sealed tuning machines

Synthetic bone nut, width: 1.650"

25.5" scale length

Chrome hardware 

Και παίζει με τον Fender Bassbreaker 30r στο clean με το vol στο τρία.

Ο ενισχυτής φοράει el84.

Τον ενδιαφέρει πιο πολύ οι θέσεις neck και neck middle.

Ο ήχος που θέλει είναι το χαρακτηριστικό κρυστάλλινο fender.

Ο bridge ακούγεται καλά .

O neck ακούγεται λίγο μουντός για αυτό που θέλει.

Εγώ λέω για αρχή να τσεκάρουμε το ύψος έπειτα κάποια άλλη κιθάρα με διαφορετικούς μαγνήτες.

Την ίδια κιθάρα σε άλλον ενισχυτή.

Θέλω να ξεκινήσω με τον μαγνήτη λόγο του ότι όπως προείπα ο bridge ακούγεται καλά.

Σε θέμα ενισχυτή να δοκιμάσουμε ένα clean booster.

Είναι κανείς που να γνωρίζει ή τον συγκεκριμένο ενισχυτή ή τους συγκεκριμένους μαγνήτες ώστε να μας κατευθύνει που να ψάξουμε;

Ο ήχος που θέλει είναι το χαρακτηριστικό κρυστάλλινο fender.

Ο bassbreaker δεν έχει αυθεντικό, κρυστάλλινο ήχο φεντερ. Γέρνει προς marshall ήχο. Άρα δύσκολο αυτό που ψάχνετε, ειδικά εάν οι μαγνήτες δεν βοηθούν. Δεν ξέρω τι μαγνητες φορές η στρατ, αλλά θα πρέπει να είναι αρκετά low gain, για να δώσουν τον χαρακτηριστικό αυτό ήχο. Δοκιμάστε να μειωσετε τα μεσαία λίγο, μπας και...

Όσον αφορά τον ύψος των μαγνητών, μια generic ρύθμιση είναι στα 2mm η πρίμα μεριά, και στα 2,5mm η μπάσα μεριά, απο την χορδή (με πατημένο το τελευταίο ταστο) μέχρι τον πόλο.

Ο bassbreaker δεν έχει αυθεντικό, κρυστάλλινο ήχο φεντερ. Γέρνει προς marshall ήχο. 
Με κανένα clean booster με λίγο πιο bright χρώμα θα μπορούσε μήπως;

Μου είπε τον προβληματισμό για τον ενισχυτή και το είπα πως θα κάνω μια ερώτηση στο forum.

Αν τελικά καταλήξει σε αλλαγή ενισχυτή έχουμε κάτι κατά νου;

Το παιδί θέλει να παίζει στο σπίτι και σε αίθουσα 100 περίπου ανθρώπων.

Με booster δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Ο ήχος θα είναι ο ίδιος.

Εάν θέλει καθαρά φεντερ, πάει σε φεντερ, με πιο φεντερ ηχο.

Εναλλακτικά και πιο οικονομικα, εάν βρει κάνα ibanez tsa15/30, ή μεταχειρισμένο vht special. Ή και κάνα bugera v22/v55. Έχουν φανταστικά καθαρά.

Πιο εναλλακτικά, vox mv50 clean (προσωμοιωση blackface). 

Με booster δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Ο ήχος θα είναι ο ίδιος.

Εάν θέλει καθαρά φεντερ, πάει σε φεντερ, με πιο φεντερ ηχο.

Εναλλακτικά και πιο οικονομικα, εάν βρει κάνα ibanez tsa15/30, ή μεταχειρισμένο vht special. Ή και κάνα bugera v22/v55. Έχουν φανταστικά καθαρά.

Πιο εναλλακτικά, vox mv50 clean (προσωμοιωση blackface). 
Το vht special είναι αυτό με τα 6 watt;

Θα τον καλύψει σε αίθουσα 100 ατόμων;

Οι άλλοι ενισχυτές που ανέφερες θα ακούγονται καλά σε εντάσεις σπιτιού;

Το vht special είναι αυτό με τα 6 watt;

Θα τον καλύψει σε αίθουσα 100 ατόμων;
Έχει και στα 22 watt. Πρόσφατα υπήρχε μια αγγελία με combo στα 200κατι ευρώ.

Πάντως, ο 6αρης είναι πολύ δυνατός. Δεν θα ξυρίζει τα αυτιά σε 100 άτομα, αλλά χαλαρό λάιβ άνετα βγάζει και με παραπανω άτομα.

Οι άλλοι ενισχυτές που ανέφερες θα ακούγονται καλά σε εντάσεις σπιτιού;

Ο vox mv50 clean είναι ένα κεφαλάκι σε μέγεθος πεταλιου. Σπίτι παίζει σουπερ και σε λάιβ είναι αρκετα δυνατός και ποιοτικος.

Ο v55 έχει πολλή πολλή ένταση. Θα ξυρίζει τα αυτιά στους 100 και δεν θα είναι τέρμα το καθαρό κανάλι. 

Στο σπίτι παίζει πολύ άνετα σε χαμηλές εντάσεις. Πολυ πιο άνετα από άλλους με 5 και 10 watt, καθώς έχει master volume. Αν και τεράστιος σε μέγεθος, τον προτείνω. Βγαζει καλό ήχο σε όλες τις εντάσεις.

Ο v22 έχει λίγο πιο VOXy καθαρα (έχει διαφορετικές τελικές λυχνίες) και είναι επίσης πολύ δυνατός.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.

Αν καταλήξει σε fender πιο μοντέλο θα είναι καλό για τις ανάγκες του;

Ο ενισχυτης ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ....και στο καθαρο του καναλι μια χαρα....Fender ηχο εχει (δεν υπαρχει αλλωστε ΕΝΑΣ Fender καθαρος ηχος αλλα τουλαχιστον 5 αναλογα με την περιοδο, ο συγκεκριμενος μου θυμιζει αρκετα brownface ERA)

Οταν θελουμε να αλλαξουμε το EQ του ενισχυτη δεν χρησιμοποιουμε φυσικα booster αλλα.......(σωωωωωωπα ?) EQ

Ετσι κι αλλιως η ζωη ενος κιθαριστα ειναι ΚΕΝΗ ,ΑΔΕΙΑ και χωρις ΑΞΙΑ αν δεν εχει ΑΥΤΟ στη  πεταλιερα του (μια και με αυτο κανεις ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ.... ακομα και την Les Paul stratocaster )

bossgeequa_6194167.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εδώ η ίδια κιθάρα με τον ίδιο ενισχυτή.. (στο 6.30)

Επίσης μια χαρά 

7 λεπτά πριν, Superfunk είπε

Εδώ η ίδια κιθάρα με τον ίδιο ενισχυτή..

Όντως είναι πολύ καλός ο ήχος σε όλες τις θέσεις.

Στου φίλου στη θέση bridge ακούγεται καλά αλλά στην θέση neck απέχει κάμποσο απ'όσο αυτού στο βίντεο.

Γι'αυτό και η πρώτη υποψία ήταν το ύψος, απλά δεν γνώριζα για τους συγκεκριμένους πόσο καλοί είναι.

Αφού λες ότι είναι καλή ποιότητα είμαστε οκ.

Ο φίλος έχει την ένταση στο τρία μήπως ο τσίφτης στο βίντεο το έχει πιο πολύ και αλλάζει προς το καλύτερο;

Για eq το σκέφτηκα για δοκιμή μιας και έχω της behringer που είναι κλώνος του boss.

Ο φίλος έχει την ένταση στο τρία μήπως ο τσίφτης στο βίντεο το έχει πιο πολύ και αλλάζει προς το καλύτερο;

Προς το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ θα αλλαζε αν το εβαζε δυνατοτερα ,ολοι οι ενισχυτες Fender απο 10-30 βαττ εχουν τον καλυτερο καθαρο ηχο γυρω στο 2.5 με 3.5....( με εξαιρεση τους tweed deluxe που τον εχουν στο 2 με 2.5) 

Ο συγκεκριμενος ενισχυτης ειναι παρα πολυ καλος (για τα λεφτα του).

Οποτε μην αγχωνεται πες του, ως συνηθως το προβλημα ειναι οι παλιες χορδες (αν ειχα 1 ευρω για καθε κιθαριστα που αλλαζει χορδες μια φορα το ετος,και εχει ξοδεψει 20 χιλιαδες ευρω σε αλλαγες ενισχυτη και μαγνητων επειδη δεν "εχει καλο ηχο" ενω το μονο που χρειαζεται ειναι να αλλαζει συχνοτερα χορδες θα ημΑνε ο Μπιλ ο Γκεϊτς ο αρχιεμβολιαστης ?) ή το υψος των μαγνητων.   

Επισης δες και το eq στον ιδιο τον ενισχυτη...μηπως έχει τιγκαρει τα μεσαια?

Δες και αυτο

Ok.

Οι χορδές είναι αδούλευτες οπότε αφού τσεκάρουμε το eq του ενίσχυτη θα δούμεε τον μαγνήτη βτι συμβαίνει.

Με τον bridge να παίζει πιο σωστά οπότε για αρχή θα επικεντρωθούμε στον μαγνήτη και βλέπουμε ?

3 ώρες πριν, Superfunk είπε

Ο ενισχυτης ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ....και στο καθαρο του καναλι μια χαρα....Fender ηχο εχει (δεν υπαρχει αλλωστε ΕΝΑΣ Fender καθαρος ηχος αλλα τουλαχιστον 5 αναλογα με την περιοδο, ο συγκεκριμενος μου θυμιζει αρκετα brownface ERA)

Πολλοί αλλάζουν κιθάρες, ενισχυτές, μεγάφωνα, μαγνήτες, πριν δοκιμάσουν πρώτα λίγο eq.

Φυσικα αν παίζει καλά ένας μαγνήτης και άσχημα ένας άλλος, αν αλλάξουμε το eq για να παίξει καλά ο άσχημος, θα χαλάσει ο καλός.

Να έχουμε όμως υπόψιν ότι δεν πρέπει να περιμένουμε ο bridge να έχει τον τέλειο όγκο όταν παίζουμε καντίνι στο 15ο τάστο, και ο neck να είναι διαυγής όταν παίζουμε μι μπάσο κενή. Γι'αυτό υπάρχει ο 5θέσιος τοσο έξυπνα τοποθετημένος και τόσο εύκολα διαχειρίσιμος.

Βέβαια εγώ αν και έχω fender vibrolux (μοντιφικαρισμένο βέβαια και middle pot αλλά όπως είπε ο sf παίζει τέλεια στο 2.8) προτιμώ να παίρνω τα καθαρά μου από marshall plexi crunchy tone (με booster always on μάλιστα, για όγκο περισσότερο), κόβωντας από το volume pot (με treble bleed) μέχρι και το δύο-δυόμισι. 

Το EQ είναι 100% απαραίτητο για να φτάσω εκεί ακριβώς που θέλω.

Έτσι έχω και καθαρά που σκάνε και βρώμικα (και με ένα drive booster) έχω και dist.

Έχω όλους τους τόνους δηλαδή όπως ακριβώς θέλω, με ένα pot κι ένα footswitch.

Με τον fender έχω μόνο καθαρά. Με drive πετάλια δεν μου αρέσει.

Για λάιβ αυτά. Στο στούντιο ο fender έχει προτεραιότητα για clean έως crunchy.

.

Σε πολλές στρατ βλέπω τον μεσαίο μαγνήτη κατεβασμένο πολύ χαμηλά, σε σχέση με τους υπόλοιπους. Αν έχω καταλάβει σωστά το κάνουν για να έχουν καλύτερο quack στις μεσαίες θέσεις. Τι παίζει με τη ρύθμιση αυτή?

Τι παίζει με τη ρύθμιση αυτή?

Απλά τους ενοχλεί που είναι στη μέση εκεί που βάρα η πένα, το έκανε πρώτος ο Blackmore ο οποίος αφαιρούσε τελείως τον μαγνήτη και άφηνε μόνο το dummy cover.

Ε μετά το είδαν και οι υπόλοιποι καΝγκουρες και το αντεγραψαν

Καλησπέρα κ από εμένα, είμαι ο τύπος με τον Bassbreaker 30r και την Fender Strat Player series. Πολύ ενδιαφέρον το φόρουμ και το site γενικότερα, συγχαρητήρια. Συμφωνώ με το ότι ο ενισχυτής είναι πολύ καλός ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ. Όπως και η κιθάρα, όπως και οτιδήποτε στο χώρο της μουσικής. Μου αρέσουν οι δυνατότητες που προσφέρει, αλλά επειδή ήταν όνειρο ζωής να πάρω Fender κιθάρα και ενισχυτή, νόμιζα ότι αυτομάτως θα είχα και Fendery clean tone, κάτι που δεν ισχύει. Είναι εργαλειάρα, αλλά δεν είναι σαν τους silverface ενισχυτές στα καθαρά. Οκ, έχει Fender ήχο, αλλά του λείπει το κρύσταλλο. Ακόμα και στα βιντεάκια που ποστάρατε παραπάνω, ακούγεται ξεκάθαρα ένας λίγο πιο dark ήχος στα καθαρά. Βέβαια σε αυτήν την τιμή (σχεδόν όσο ένας blues junior) προσφέρει πάρα πολλά!

Καλωσ' τον φιλο!.

Πολύ καλά τα εργαλεία σου. Να τα χαίρεσαι! Οντως, εξαιρετικός ο ενισχυτής και πολυεργαλειο. Δεν έχει τα κρυστάλλινα φεντερ καθαρά, αλλά μπορεί να σου δώσει πολλά άλλα.

Πιστεύετε ότι ο blues junior iv θα είχε πιο "fendery" καθαρά? Και οι 2 είναι fender, αλλά παίζω κατά βάση καθαρά. Ένας απ τους λόγους επίσης που τον αγόρασα είναι το direct out με xlr που έχει, αλλά ακούγεται άθλιο το cab emulation. Άρα πρέπει να βάλεις μικρόφωνο για ηχογράφηση, αλλά το home recording (όπως και το να παίζεις απλα) με 30 watts είναι ουτοπικό. Τον είχα πάρει για live, Αλλά διαπίστωσα ότι εκεί που παίζω με καλύπτει και ο 15άρης blues junior (εδώ καλύπτει τον Jeff Beck ?). Σε όσα demos είδα εκ των υστέρων, ο blues junior στο καθαρό του τον έχει τον bassbreaker. Πιστεύετε αξίζει μια τράμπα???

Δοκίμασε τον από κοντά. Ο blues junior, επίσης, δεν έχει τα κλασικά φεντερ καθαρά, αλλά είναι πιο κοντά σε αυτό που θελεις, όπως εκτιμώ.

Επίσης, τσεκαρε και τον vox ac10/ac15. Πολύ καλύτερα καθαρα (για πολλούς) σε σχέση με τον blues junior. 

Trending...

Νέα θέματα

Back