Ε, δεν ξέρω αν σου απαντήσει ειλικρινά γιατί θα δουν το ποστ και άλλοι. Θα πετάξει απλά ένα δε θυμάμαι και ξεμπερδεύει.
Ίσως κιόλας να μοιάζει και ελάχιστα στο αρχικό και το κομμάτι που μπορεί να το εμπνεύστηκε να μην είναι και κάτι ιδιαίτερο και για αυτό να μην έγινε καν επιτυχία αλλά η δική του "εκδοχή" να είναι κατά πολύ καλύτερη και έχει 10 εκατ.θεάσεις για τραγούδι παιγμένο στο αρμόνιο.
Για παράδειγμα τα Fools Cry, Невезуха και Hé várj! που έβαλες παραπάνω έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε άλλα "γνωστά" κομμάτια.
Οι πρώτες και μόνο νότες από το σαξόφωνο αμέσως παραπέμπουν στο "Careless whisper" του George Michael και η μελωδία μετά παραπέμπει στο "Ιt's a sin" των Pet Shop Boys ή πχ στο "Fools Cry" στο pre-chorus που λέει
"Running wild, far away
sailing through the night
Burning love a star away
following the light"
παραπέμπει στο κουπλέ "Little girl" της Sandra:
"Venice Night At 5 O'clock
The Station Hazy Light
A sleepin' Bum, A Single Girl
She's leavin' overnight"
Βέβαια μη ψάχνoυμε οι νότες να ταιριάζουν απόλυτα μια προς μια με ακριβώς την ίδια διάρκεια και τις ίδιες συγχορδίες (αντί για συγχορδία C βάζουμε μια Am,αντί για G μία Εm κλπ δηλαδή έχουν κοινές 2 από τις 3 νότες) οπότε έτσι αναγκαστικά αλλάζουμε και τις νότες της μελωδίας σε εκείνα το σημεία για να ταιριάζουν περισσότερο στις "νέες" συγχορδίες.
Αυτό που παρατήρησα πάντως είναι ότι και το νο 7 του Ιγκορ και το It's a sin και τα 3 τραγούδια χρησιμοποιούν το chord progression ή παραλλαγές αυτού (που είναι 4ες σε μινόρε κλίμακα-αν δεν κάνω λάθος) και είναι στη λα μινόρε Am-Dm-G-C-F-Βdim(ή D για να μη χρησιμοποιήσουν μειωμένη)-E-Αm.
Σε italo disco κομμάτι είναι γραμμένο έτσι της Lorraine McKane το "Let the night take the blame" που το λατρεύω, σε "κλασσική" disco το "I will survive" και σε "μοντέρνα" disco το "Flowers" από Miley Cyrus.
Όλα αυτά εμπειρικά τα λέω δεν έχω σπουδάσει μουσική,δεν παίζω κάπου επαγγελματικά είτε καν ερασιτεχνικά, οπότε μην τα δένεις σχοινί κορδόνι αυτά που έγραψα για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
Πάντως και μένα μου άρεσε πολύ αυτό το νο 7 και μπράβο του και ένα ευχαριστώ σε σένα που μου το έκανες γνωστό αλλά και στον φίλο που το βρήκε.