Ψάχνω το τίτλο από ένα τραγούδι italo disco

Gregor

Νέο μέλος
Πόντοι
3

15:21 με 16:27 (10:37 με 21:45 είναι ολόκληρη η διάρκεια του τραγουδιού απλά 15:21 με 16:27 είναι η χαρακτηριστική μελωδία/ρυθμος)

Υπάρχει σε άπειρα compilations (2+ ωρών) με italo disco μουσική αλλά θέλω να βρω τον τίτλο του, το ψάχνω πολύ καιρό τώρα.

(δεν είναι αυτό το original τραγούδι απλά αυτή η συγκεκριμένη εκδοχή κυκλοφορεί στα περισσότερα compilations, το έχω ακούσει και αμιξάριστο με πιο αργό ρυθμό)

Να προσθέσω ότι όταν γράφω ότι το ψάχνω καιρό εννοώ ότι:

1) Έστειλα μήνυμα στο διαδικτυακό ραδιόφωνο στο οποίο το άκουσα πρώτη φορά (RadioMaxItalo) προσπαθόντας να τους περιγράψω όσο μπορούσα καλύτερα το τραγούδι αυτό. (ανεπιτυχώς)

2) Σε όσα mix το πέτυχα διάβασα την περιγραφή και όλα τα σχόλια ένα ένα μήπως και κάποιος/α το ανέφερε ή έγραφε κάτι σχετικά (ανεπιτυχώς)

3) Κατέβασα 2 διαφορετικά versions του τραγουδιού και τα έβαλα να παίζουν (το καθένα ξεχωριστά) ενώ έκανα αναζήτηση εύρεσης κομματιού από Shazam, Midomi, SoundHound, Musixmatch, BeatFind, η οποία δεν οδήγησε σε κάποιο αποτέλεσμα.

Σίγουρα όμως υπάρχει σαν τραγούδι/κομμάτι με κάποιο τίτλο επειδή όλες οι εκδοχές που άκουσα (τουλάχιστον 5 διαφορετικές) είχαν αυτό το βασικό μοτίβο οπότε η λογική μου λέει πως από κάπου θα το πήραν/εμπνεύστηκαν άρα θα υπάρχει το original κομμάτι (όσο δυσεύρετο και αν είναι).

αυτός εδώ λέει ότι είναι δικό του
(Автор музыки - Igor Korg)

Είναι πιθανό να είναι το original αλλά είχα βρει κάπου μία εκτέλεση 10ετίας που ήταν ακριβώς ίδια.

Γενικά το κακό με την italo disco είναι πως υπάρχουν άπειρες παραλλαγές κομματιών.

Κυρίως με synthesizers και έτοιμα samples δημιουργούν τα κομμάτια, είναι εύκολο να αντιγραφεί κάτι σαν αυτό.

Π.χ. το Fool's Cry του Fancy

υπάρχει στα Ρώσικα

και στα Ουγγρικά

Φυσικά το πρωτότυπο είναι του Fancy επειδή κυκλοφόρησε πρώτο αλλά αυτό το ξέρω μόνο επειδή βρήκα και τα υπόλοιπα και τα σύγκρινα.

Το συγκεκριμένο που πόσταρα (το instrumental) δεν έχει τίτλο (σε όσα compilation mix το άκουσα τυχαία) και αυτό δυσκολεύει την όποια σύγκριση.

Δεν ξέρω Ρώσικα και το κανάλι, ο δημιουργός αλλά και όλα τα σχόλια είναι στα Ρώσικα οπότε ακόμα και αν υπάρχει κάποιο σχόλιο τύπου "Αυτό δεν είναι το πρωτότυπο αλλά επανεκτέλεση." δεν το ξέρω.

Όπως και να έχει ευχαριστώ πολύ που το πόσταρες!

Ίσως και να είναι αυτό, πολλά σενάρια παίζουν.

Σαν μελωδία μου αρέσει πάρα πολύ, έχει κάτι το ανεβαστικό αλλά και ησυχαστικό την ίδια στιγμή, αν βγάζει νόημα όπως το γράφω.

Έχω την αίσθηση ότι είναι όντως αυτοσχεδιασμός του Ιgor όπως έγραψε ο methylene blue.
Έχει 21 τραγούδια με αυτό τον τίτλο περί νοσταλγίας δεκαετίας 80 και σχεδόν όλα παιγμένα σε Λα μινόρε.
Στο νο 11 που χρησιμοποιεί τη μελωδία από το Cheri Cheri Lady των Modern Talking για έναν αυτοσχεδιασμό του, γράφει ότι το κάνει εν γνώσει του να μην παίζει ακριβώς το ορίτζιναλ κομμάτι.
Άρα στο νο 7 που ψάχνεις ίσως έχει κάποιο τραγούδι των Modern Talking στο μυαλό του και αυτοσχεδιάζει πάνω σε αυτό.
Είναι αυτό με τις μακράν περισσότερες προβολές πάντως.

Έχω την αίσθηση ότι είναι όντως αυτοσχεδιασμός του Ιgor όπως έγραψε ο methylene blue.
Έχει 21 τραγούδια με αυτό τον τίτλο περί νοσταλγίας δεκαετίας 80 και σχεδόν όλα παιγμένα σε Λα μινόρε.
Στο νο 11 που χρησιμοποιεί τη μελωδία από το Cheri Cheri Lady των Modern Talking για έναν αυτοσχεδιασμό του, γράφει ότι το κάνει εν γνώσει του να μην παίζει ακριβώς το ορίτζιναλ κομμάτι.
Άρα στο νο 7 που ψάχνεις ίσως έχει κάποιο τραγούδι των Modern Talking στο μυαλό του και αυτοσχεδιάζει πάνω σε αυτό.
Είναι αυτό με τις μακράν περισσότερες προβολές πάντως.
Modern Talking και Blue System είναι οι αγαπημένες μου old school italo disco μπάντες! Dieter Bohlen κορυφαίος των '90s!

Παίζει να ισχύει αυτό που λες.

Βασικά μου ήρθαν στο μυαλό 2 κομμάτια:

1ο αυτό

0:32 - 0:46

και 2ο αυτό

αρχή με 0:19

Αν αυτοσχεδιάσεις πάνω σε αυτά και δίνεις έμφαση περισσότερο στο vibe των '80s και όχι πιστή αντιγραφή των original κομματιών, ίσως να σου βγουν τέτοιες παραλλαγές.

Ίσως να εμπνεύστηκε και από αυτό

0:12 - 0:45

Και με αυτή τη μελωδία μπορεί να αυτοσχεδίασε, ο ρυθμός μοιάζει αρκετά

0:25 - 0:45

Σκέφτηκα να στείλω σε αυτόν τον Igor μήνυμα (θα έκανα μετάφραση από Αγγλικά σε Ρώσικα για να με καταλάβει) από περιέργεια να δω ποιο άκουγε όταν έκανε την ηχογράφηση και δημιούργησε αυτή την υπέροχη μελωδία αλλά δεδομένου ότι είναι βίντεο 7+ ετών, δε νομίζω να θυμάται μία συγκεκριμένη μέρα πριν τόσα χρόνια.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back