Προβληματισμος περι FENDER ενισχυτων

treloagori

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
εχοντας ηδη εναν hotrod deluxe και 2 marshall (plexi και jcm800) θελω εδω και αρκετο καιρο οπως εχω ξαναγραψει να παρω εναν κλασσικο ιστορικο λαμπατο για jazz blues....

δυστυχως το μονο που εχω απο ακουστικα δειγματα ειναι απο βιντεακια και απο διαφορα reviews...δεν υπαρχει η δυνατοτητα μιας και ειμαι λιγο μακρια απ την αθηνα και λογω φορτου εργασιας να τρεξω να ακουσω...

να πω την αληθεια εχω διαβασει οτι καθε φεντερ λαμπατος ειναι και λιγο διαφορετικος οποτε ειναι πολυ πιθανο σε βαθος χρονου να αποκτησω και 2ο και 3ο ισως....οπως και να χει λεφτα θα χαθουν δεν τιθεται θεμα γιατι μονο αν ζησεις με ενα μηχανημα καταλαβαινεις αν τελικα σου χρειαζεται η οχι...με το να το ακουσεις 10 λεπτα στο μαγαζι δεν ειναι το ιδιο μιας και θα μπουν πεταλακια ,θα δοκιμαστουν και αλλες καμπινες που εχω κλπ...

θα ηθελα γνωριζοντας ποσο δυσκολο ειναι αν μπορειτε υπευθυνα με 2 λογακια να μου χαρακτηρισετε τους παρακατω ενισχυτες καθως και καποιο τραγουδι που εχει ηχογραφηθει με συγκεκριμενο ενισχυτη ωστε να παρω ενα ακομα αξιοπιστο δειγμα...

φυσικα και γνωριζω ποσο σημαντικο ειναι να το εχεις το αθλημα και πως τα χερια ειναι το παν...παρολαυτα θα το εκτιμουσα να βοηθουσατε,,,

δεν προκειται ο ενισχυτης να φυγει απο δωματιο και να παει στουντιο η συναυλια...αλλα απο θεμα εντασης δεν υπαρχει προβλημα...

τα ακουσματα μου ειναι srv,bb king,hendrix,bonamassa,mayer,clapton,jeff beck,rory ghallagher,gilmour

fender bassman

fender deluxe reverb

fender twin reverb

fender super reverb

βαζω και σφηνα

vox acc30 με bulldog

να πω οτι ο hot rod deluxe μου φαινεται αρκετα μοντερνος γι αυτο και παω για κατι αλλο...

θα παιξουν πανω fenter vintage 57,62, 60s,70s, και gibson lp custom...

fender bassman

κλασσικος tweed ηχος. προγονος των Marshall. Απο Breakup εως βρωμια.

fender deluxe reverb

καθαρος σε χαμηλες εντασεις, βρωμιζει οσο ανεβαζεις.

fender twin reverb

καθαρος απο το μηδεν ως το ...11. Δυναμη και headroom.

fender super reverb 

καθαρος μεχρι περιπου τα μισα του volume και μετα breakup.

Ολοι εχουν χρησιμοποιηθει σε απειρες ηχογραφησεις...

+1

απλα να πουμε οτι ο bassman εχει και εκπληκτικα ΚΑΘΑΡΑ (διαφορετικα απο αυτα των bf & φυσικα χωρις reverb)

Θα προσπαθησω να σε διαφωτισω σχετικα με τον deluxe reverb μιας και τον ειχα για καποιον καιρο.

Ειναι πεντακαθαρος με το volume μεχρι το 4-4,5 (αυτα με την low output strat μου βεβαια) και εχει ΦΟΒΕΡΑ καθαρα. Μου αρεσε τοσο το καθαρο του που επαιζα σχεδον αποκλειστικα καρφι, γιατι οτιδηποτε αλλο του στερουσε λιγο απο τον εκπληκτικο χαρακτηρα του. Επισης οντας τοσο καθαρος αναδεικνυει παρα πολυ μικρολεπτομερειες σε μαγνητες καλωδια κλπ.

Μετα το 4,5 ξεκιναει ενα πολυ ωραιο break up το οποιο ομως σου επιτρεπει μεχρι καποιο σημειο να χρησιμοποιησεις delay απο πανω (προσωπικα μ'αρεσουν πολυ τα εφφεδια σε σπασμενο ενισχυτη)

Θεμα εντασης και καθαροτητας για μενα οσες φορες τον πηρα στο στουντιο δεν τεθηκε (δεν χρειαστηκε ποτε να παιξω πανω απο το 3,5 με πληρη μπαντα), επισης το headroom του ειναι υπεραρκετο για το μεγεθος της καμπινας του και τα watt του.

Στα μειον τωρα, ο λιγο hi-fi χαρακτηρας του, λογω του bright cap απ'οτι διαβασα στον ιντερνετ, γεγονος που τον κανει λιγο αφιλοξενο σε fuzz και διαφορα od σε χαμηλες εντασεις (το συγκεκριμενο bright cap βεβαια μπορει να αλλαξει ή και να καταργηθει τελειως-δεν το δοκιμασα προσωπικα), υπαρχει ομως παντα και το normal καναλι που ειναι πολυ πιο φιλικο, με διαφορετικο χαρακτηρα ομως.

Το reverb του οντας ο ...deluxe reverb  :) ειναι πολυ πολυ ομορφο (αν σου αρεσουν τα spring reverb) και το τρεμολο του ειναι σιγουρα αξιοποιησιμο.

Το εχω μετανιωσει που τον εδωσα και με την πρωτη ευκαιρια θα τον παρω ξανα χωρις δευτερη σκεψη!

Ελπιζω να βοηθησα  :)

Stavrilian o ενισχυτής σου ήταν παλιός ή Reissue;

RI,εγωτουτονεπουλησα... ;D

Ηταν το reissue. Ολοι λενε πως τα original ειναι η μερα με την νυχτα με τα reissue, και δεν εχω λογο να μην το πιστευω, αυτο που με προβληματιζει ειναι το ποοοσο καλυτερος θα μπορουσε να ηταν ενας τετοιος ενισχυτης, δεδομενου οτι μου αρεσε παρα πολυ αυτος που ειχα!!! Ειμαι πραγματικα περιεργος να ακουσω καποιον.

stavrilian είπε:
Ηταν το reissue. Ολοι λενε πως τα original ειναι η μερα με την νυχτα με τα reissue, και δεν εχω λογο να μην το πιστευω, αυτο που με προβληματιζει ειναι το ποοοσο καλυτερος θα μπορουσε να ηταν ενας τετοιος ενισχυτης, δεδομενου οτι μου αρεσε παρα πολυ αυτος που ειχα!!! Ειμαι πραγματικα περιεργος να ακουσω καποιον.
E αφού σου άρεσε τόσο, γιατί τον έδωσες; ;D

για να βρεις original  bf deluxe reverb πρεπει πλεον να σκασεις πανω απο 2500 οποτε δε λεει.

παντως ο συγκεκριμενος ειναι σαφως ο καλυτερος απο ολους τους bf ri της Fender.

δεδομενου οτι παρα πολυ δυσκολα θα βρεις στο Ελλαντα sf deluxe reverb ,δεν ειναι κακη λυση αν θες αυτον τον ηχο σε λογικη τιμη.

Superfunk είπε:
RI,εγωτουτονεπουλησα... ;D
Και αμα βρεις αλλονε θα μου τον ξαναματαπουλησεις  ;D

E αφού σου άρεσε τόσο, γιατί τον έδωσες;
Αν μπορουσα να προβλεψω ολες τις μαλ@κιες που εχω κανει στην ζωη μου, αυτη την στιγμη θα ημουν πολυ ευτυχισμενος ανθρωπος!

Εγω παντως σαν τον bassman δεν βαζω κανεναν!!!! Εχω εναν sf αρχες 70 κ μετα απο ενα recaping κ τα σχετικα  απλα σπερνει! Γεματος ηχος οχι τοσο λαμπερος οσο του twin αλλα με πολλες μπασομεσαιες κ αν μαλιστα γεφυρωσεις τις 2 εισοδους ( οπως στον plexi δηλαδη ) εχεις πολλες τονικες δυνατοτητες! Πολυ απλο , βασικο θα ελεγα κυκλωμα που δινει ατοφιο ζεστο ηχο κρατωντας τον χαρακτηρα τις κιθαρας κ τις δυναμικες του παιξιματοσ σου. Τον ειχα παρει 500 ευρακια μονο!!!( απο χρυση ευκαιρια φυσικα!!)

treloagori είπε:
fender bassman

fender deluxe reverb

fender twin reverb
Για αυτους τους 3 ενισχυτες με τους οποιους εχω προσωπικη εμπειρεια θα ελεγα παροτι ολοι μπαινουν κατω απο την ιδια στεγη του γενικου και αοριστου χαρακτηρισμου "ηχου fender  ;D ;D ;D ;D ;D" εντουτοις ειναι πολυ διαφορετικοι μεταξυ τους οσον αφορα στην χροια του ηχου.

Αυτος που πραγματικα θα ονομαζα το κλασσικο καθαρο fender ειναι φυσικα ο twin. Σε αυτον βρισκεις στον υπερθετικο βαθμο  ολα αυτα τα οποια υπονοουν οσοι αναφερονται στον ηχο fender: ατελειωτο headroom, κρυσταλλινα και σφιχτα καθαρα και απο ενταση να φανε και οι κοτες.

Οσον αφορα στον DR (ημουν κατοχος του RI) ουδεποτε συμμεριστηκα τον ενθουσιασμο των περισσοτερων. Εχει εναν πολυ χαρακτηριστικο ηχο, που απ οτι φαινεται αρεσει στους περισσοτερους, απεχει ομως απο αυτον του twin (και ο οποιος μαλον οφειλεται στις 6V6). Εαν σου αρεσει καλως, ομως σε περιπτωση που θελεις κατι παραπανω η θελεις να τον διαμορφωσεις με καποια πεταλια η eq δυστυχως ειναι αρκετα εντονος και δεν μπορεις να τον αποφυγεις με τιποτα. Ωραιο break up και παλι με δικο του εντονο χαρακτηρα  αλλα αν θελεις σαν βαση ενα πολυ καλο καθαρο νομιζω θα προτιμουσα σε καθε πριπτωση 6l6.

O Bassman εχει ωραια καθαρα αν και καπως πιο μουντα απο τους αλλους δυο αλλα τo break up του νομιζω ειναι αυτο που τον εκανε διασημο το οποιο φυσικα λοξοκοιταει προς το campus της Marshall (η μαλλον για να ειμαστε ιστορικα ακριβεις οι Marshall λοξοκοιταζαν προς αυτον).

Για jazz blues παντως απο ολους τους προαναφερθεντες και  με την επιφυλαξη του SR που δυστυχως δεν ειχα την ευκαιρια να δοκιμασω θα προτιμουσα αυτον που η συντριπτικη πλειοψηφια των αντιστοιχων μουσικων προτιμουν: TWIN.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δηλ. ο Super Six που έχω εγώ που κοστολογείται?? (βρήκα άλλον έναν.....)

Καθαρά μέχρι το 15+ έχει προφανώς λόγω των 6 μεγαφώνων.

fenderiarhs είπε:
O Bassman εχει ωραια καθαρα αν και καπως πιο μουντα απο τους αλλους δυο αλλα τo break up του νομιζω ειναι αυτο που τον εκανε διασημο το οποιο φυσικα λοξοκοιταει προς το campus της Marshall (η μαλλον για να ειμαστε ιστορικα ακριβεις οι Marshall λοξοκοιταζαν προς αυτον).
οχι απλα λοξοκοιταξαν...  αντεγραψαν και τροποποιησαν.

Αυτο βεβαια δεν ειναι κακο, ιδιως τη στιγμη που το παραδεχονται ευθεως...

για αλλο bassman μιλαει ο φεντεριαρης  ;D (εσυ μιλας για τον tweed ,αυτος για sf δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους)

Superfunk είπε:
για αλλο bassman μιλαει ο φεντεριαρης  ;D (εσυ μιλας για τον tweed ,αυτος για sf δεν εχουν καμμια σχεση μεταξυ τους)
α...  Επειδη η αρχικη ερωτηση ηταν (?) για tweed...

οντως δεν υπαρχει σχεση περα απο το ονομα μεταξυ των δυο μοντελων...

Από προσωπική εμπειρία, αλλά και γνώμες άλλων, οι original fender, κυρίως τα μοντέλα μέχρι αρχές 80, καίνε τις λάμπες, σαν τα σπίρτα! 'Οχι βέβαια από... μόνοι τους! Μιά - δυό φορές να μην ακολουθήσεις την σωστή διαδικασία άναψε-σβήσε δηλ. stand by / power και το ανάποδο και κλάφτα Χαράλαμπε.... Μια φορά μου "κάηκαν" ή να λέω καλύτερα "τις έριξε ?" , με το που έγινε μια διακοπή της ΔΕΗ ενώ ο fender έπαιζε full και μία φορά, ένας πιτσιρικάς κιθαρίστας, αφού έπαιξε και τελείωσε, πήγε και τον έβγαλε με την μία... από την πρίζα.

προφανως κανεις πλακα,εχουν περασει απο τα χερια μου δεκαδες παλιοι Φεντερ και κανεις δεν ειχε το παραμικρο προβλημα ,ισα-ισα οι περισσοτεροι εμεναν με τις ιδιες λαμπες για χρονια .

αλλά και γνώμες άλλων
ΠΟΙΩΝ ακριβως αν επιτρεπεται?γιατι κατι τετοιο πρωτη φορα το ακουω.....

οι παλιοι Φεντερ θεωρουνται,και ειναι,ΤΕΡΑΤΑ αντοχης και reliability.το γεγονος μαλιστα οτι ηταν παντα cold biased απο το εργοστασιο τους εκανε να λειτουργουν για χρονια με τις ιδιες λυχνιες χωρις κανενα προβλημα.

Κι εγώ δεν πιστεύω να αληθεύει αυτό - από όσο γνωρίζω είναι περισσότερο "σκυλιά" κι από παλιά Toyota Starlet. O άλλος κιθαρίστας στη μπάντα παίζει με έναν 30ετή και βάλε silverface Quad Reverb εδώ και πολλά χρόνια, και ούτε καν... ήξερε τι κάνει το standby. Xρειάστηκε να του πω εγώ και εντυπωσιάστηκε (!). Τώρα πια (όχι πάντα αλλά όποτε το... θυμηθεί) το χρησιμοποιεί, αφού βεβαίως έχει βγάλει τουλάχιστον 30 λάιβ και άπειρες πρόβες (με χάλια ηλεκτρικό, παρεπιπτόντως).

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα