Προβληματισμος με Dragon II σε PRS custom 22...

VAGTANPLAN

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ειχα βαλει που λετε (ακομα ειναι βασικα) την PRS μου για πουλημα και την ειχα αφησει σε καποιο καταστημα κανα 2μηνο για την ευκολη εξηπηρετηση των ενδιαφερομενων...

Μετα απο ωριμη σκεψη αποφασισα να την παρω στο σπιτι γιατι μου ελλειψε.  Τη φερνω πισω της αλλαζω χορδες, γυαλισμα με τα λαδολεμονα κλπ την εκανα σενια για να την καλοπιασω που τοσο καιρο την ειχα σε ξενα χερια....

Την βαζω να παιξει στον Blues Delux και ξενερωωωνωωωω...Δε μου καθεται ο ηχος με τιποτα καλα στο αυτι, τα εκανα ολα καρφι στον ενισχυτη , μεσα απο την πεταλιερα με ενα ενα τα πεταλια να δω ...τιποτα !!

Εκανα και ενα τεστ (για το οποιο θα με κραξετε  :P) πηρα την strat 62 RI και την εβαλα διπλα διπλα και επανελαβα την δοκιμη απ την αρχη.  Το αποτελεσμα ηταν οτι ο ηχος σαν καθαρα ηχος μου καθετε αμεσως με την strat οπως τον θελω ενω με την prs παντα κατι δε μ αρεσει ???

Εκει που ψιλοφρικαρα ηταν οταν εβαλα και δοκιμασα και τις δυο κιθαρες με το tubedreamer88 του Jam, περιμενα τους χαμπαγκερς να σπερνουν αλλα τελικα @@ια...δε μ αρεσε με τιποτα....

Και ερωτω.....μην ειναι οι μαμισιοι μαγνητες της prs "χειροτεροι" απο τους 57-62 που φοραει η 62αρα ?? Μηπως το σετακι Fender - Fender καθεται πολυ καλυτερα ????  (βεβαια θα μου πεις συγκρινεις χαμς με σινκλς, αλλα υποτιθεται οτι τους επαιζα σπλιταριμσενους κλπ Και αυτο που βασικα με ενδιαφερει ειναι καθαρα ο ηχος σαν διαυγεια)

Θα ηθελα αποψεις περι των μαγνητων Dragon II απο οσους εχουν ουσιαστικη εμπειρια...!!

Να ειναι μονο τ αυτια μου και η συνηθεια του ηχου των στρατ που παιζω τοσο καιρο ??

Γιατρε ειμαι ποοοολυ σοβαρα ???

Τιποτα το περιεργο δεν σου συμβαινει,απλα προτιμας τον ηχο των μονων μαγνητων απο αυτον των διπλών (οπως παρα πολλοι εδω μεσα),α,btw ο σπλιταρισμενος διπλος ΔΕΝ ειναι ιδιο πραγμα με τον μονο (ουτε κατα διανοια).

Και εγω αδυνατω να παιξω με διπλους μαγνητες ειδικα αν αυτοι ειναι πανω σε κιθαρες τυπου Les Paul (απο την αλλη λατρευω τις Gibson με P90)

To each his own...

Φίλε, να σου θυμίσω ότι την PRS θέλεις να την πουλήσεις; :P

kleinmeiner είπε:
Φίλε, να σου θυμίσω ότι την PRS θέλεις να την πουλήσεις; :P
XAxaxa.....μα δεν ειναι κακο αυτο που λεω ρε φιλε !! Ασε που μαλλον δε θα την δωσω τελικα...ειναι μεγαλο το ποσο που "χανω" με τις τελευταιες τιμες (αγορα απο Ζοζεφ εαν σε λεει κατι....) Και βεβαια η κιθαρα μ αρεσει παααααρα πολυ και οπτικα και παικτικα...απλα αναρωτιεμαι για τους μαγνητες και μονο το υπολοιπο οργανο ειναι απλα ΤΕΛΕΙΟ....

Αραγες....ποιοι αλλοι μαγνητες θα πηγαιναν σε αυτη την κιθαρα ???

VAGTANPLAN είπε:
Αραγες....ποιοι αλλοι μαγνητες θα πηγαιναν σε αυτη την κιθαρα ???

Το θέμα είναι ποιοι μαγνήτες θα πηγαίνουν στο παίξιμο/στυλ σου νομίζω  ;)

Superfunk είπε:
Βαλε ενα σετακι Ρ90 σε humbucker casing να δεις φως.......
+1

Aφου εισαι και συνηθισμενος σε πιο "ανοικτους", μονοπηνιακους ηχους, that is the way forward. Θα προτεινα τον humsize P90 του Haeussell, παρα πολυ ωραιος μαγνητης...υπαρχουν βεβαια και αλλοι εξαιρετικοι εκει εξω αλλα εγω με αυτον εχω εμπειρια (και με εναν gfs που θα ηταν αμαρτια να βαλεις πανω στην prs :P).

Άκου και μιά ξαδέρφη της δικιάς σου που φοράει seth lovers...

http://www.noiz.gr/index.php?topic=182751.0

Εμένα δεν με έψησε 100% αλλά εσένα μπορεί να σε ψήσει.

Αν έχεις αρκετή εμπειρία με τον μονοπηνιακό ήχο των fender δύσκολα θα σε ψήσει το όποιο coil tapping.

Μην προσπαθήσεις δηλαδή να αξιολογήσεις την κιθάρα βασιζόμενος σε αυτό, δεν θα σου αρέσει.

Ή βάλε καραβίντατζ humbuckers ή p-90's (with a 3-way switch...)

Μ επιασε αυτη η γνωστη ανατριχιλα....που πιανει οταν αρχιζει το gas και πεφτουν ωραιες ιδεες και λυσεις απο αξιολογους συμφορουμιτες !!

Ευχαριστω...για την μεχρι στιγμης ανταποκριση....keep em comin'

Άλλαξε μια πάνα και γύρνα πλευρό λέω γω  :P :P :P :P :P :P :P :P

δεν είναι για μας αυτά τα πράματα πόσες φορές θα σε το πω ?

kostas80 είπε:
Άλλαξε μια πάνα και γύρνα πλευρό λέω γω  :P :P :P :P :P :P :P :P

δεν είναι για μας αυτά τα πράματα πόσες φορές θα σε το πω ?
Aαααα παλι καλα και λιγα μ ειπες χαχαχαχαχαχα....σε περιμενα ποιο επιθετικο μετα τις τελευταιες μου δηλωσεις.."παιρνω καρτα ηχου και τελος"....

Ψαχνοντας μπας και βρω εναλλακτικες στο θεμα μου, κατεληξα και στον Bill Lawrence και ειδα την σειρα καστομ...

http://wildepickups.com/The_Custom_Series.html

Ειμαι πολυ κοντα στους L609 πιθανοτατα στο 4,8  inductance.

Υπαρχει κανεις που να τους εχει δοκιμασει ??

Kαταρχάς είναι δεδομένο ότι οι DragonII δεν έχουν καμία σχέση με τους μονοπηνιακούς. Απεναντίας έχουν voicing υπερτονισμένο στα μπασομεσαία. Δεύτερον, όπως όλοι οι μαγνήτες της PRS πλεονεκτούν όσο τα γκάζια ανεβαίνουν (και δεν εννοώ το tubescreamer, μιλάμε για high gain καταστάσεις). Εκεί (σε έναν dual recto τιγκα στο gain π.χ) αν έβαζες την strat σου δίπλα στην PRS μάλλον θα άλλαζες γνώμη για το ποια κιθάρα θες να κρατήσεις, μιας που θα διαπίστωνες ότι η PRS μένει focused και με ευκρίνεια ακόμα και στα ακκόρντα όπου και να φτάσουν τα γκάζια. Είναι με λίγα λόγια μια κιθάρα για άλλη χρήση.

Η πιο πολυφορεμένη λύση από αυτούς που παραπονιούνται ότι η PRS δεν είναι αρκετά καλή στα καθαρά είναι οι humbuckers του Jason Lollar. Μπορείς να το τσεκάρεις ή να το ρωτήσεις και στο BirdsAndMoons που είναι ένα forum αφιερωμένο στις PRS. Εδώ μέσα έτσι κι αλλιώς ελάχιστοι έχουν πιάσει τέτοια κιθάρα στα χέρια τους για να ξέρουν για τι μιλάνε.

http://www.birdsandmoons.com/

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back