• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Πρόβλημα με το Novation impulse

assai_71

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους, έχω ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο keyboard, γράφω κάτι και όταν το ξαναπαίζω έχει αλλάξει τονικότητα σαν να έχω πειράξει το pitch wheel. Το ίδιο γείνεται και στο cakewalk και στο Reason, έχω κάνει update στο firmware αλλά το πρόβλημα παραμένει. 'Εχει κανείς καμιά ιδέα τι να κάνω?

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους, έχω ένα πρόβλημα με το συγκεκριμένο keyboard, γράφω κάτι και όταν το ξαναπαίζω έχει αλλάξει τονικότητα σαν να έχω πειράξει το pitch wheel. Το ίδιο γείνεται και στο cakewalk και στο Reason, έχω κάνει update στο firmware αλλά το πρόβλημα παραμένει. 'Εχει κανείς καμιά ιδέα τι να κάνω?
Καλημέρα και καλή χρονιά!
Για να δούμε αν έχει χαλάσει τo pitch bend και δίνει random midi μυνήματα (που όμως λογικά θα τα άκουγες το recording), μπορείς για αρχή στο cakewalk ή στο reason, στα preferences/options στο midi να φιλτράρεις το pitch bend τικάροντας το αντίστοιχο κουτί στο midi filter. Θα το βρεις στο μενού.

Μετά, δοκίμασε να γράψεις πάλι. Αν δεν το κάνει και επειδή σου μοιάζει σαν να πειράζεις το pitchbend wheel, τότε μάλλον εκεί είναι το πρόβλημα.

Novation Impulse! Τι ωραιο και ποιοτικο controller!!! το βασικο μου και μοναδικο midi controller εδω και 8 χρονια!
Και δωρακι το Ableton, που χωρις να το καταλαβω τον τελευταιο αρκετο καιρο, παει να γινει το βασικο μου daw!!! ατοιμες πολυεθνικες!!!!! γι'αυτο δινουν τα δωρα! για να κολλας και να σε κρατανε δεσμιο τους!!!!!
εχει κανεις νιωσει οτι ενα μηχανημα, οτιδηποτε, εχει φτιαχτει στο 100 % γι'αυτον; ε αυτο ακριβως! Κως ξερω τι θα πεις!!!!! μπορω να το μαντεψω!!!!! "ΤΟ STUDIO ONE ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ"!!!!!

ευχομαι ναβρεις συντομα λυση!
να φανταστω εχεις κανει και factory reset, εκτος απο αναβαθμηση του λογισμικου του ετσι;

Καλημέρα παιδιά, εμένα πάντως κάτι μου θυμίζει το πρόβλημα αυτό με τη ρώγα αλλά σε ρυθμικό αρμόνιο συνθεσάϊζερ Korg pa50 που είχα παλιά πολλά χρόνια, όλα του καλά αλλά , μια φορά που χάλασε το pitch bend joystick 🕹️, η ρώγα δηλαδή, μου έκανε τα ίδια και χειρότερα και δεν είναι midi controller keyboard 🎹 ⌨️ φανταστείτε, και έπαιζε ότι ήθελε και έσκουζε περίεργα και στην εγγραφή και παντού... Μέχρι που το άλλαξα και όλα καλά , βέβαια ακόμα δεν ήξερα από λύσιμο δέσιμο επισκευές ηλεκτρονικών συσκευών. Αλλιώς η καλώδιο θα κόπηκε , γιατί έχει 4 αν θυμάμαι καλά ( κι αυτό και το PA80 pa60 pa500 pa800 pa1x pa2x και τα triton trinity ) η κάποια από τις 2 αντιστάσεις variable resistor potentiometer τα έπαιξαν. Στο 500αρι είχε κοπεί το 3ο από τα 4 καλώδια πάνω στο βύσμα του pitch bend joystick 🕹️ της ρώγας δηλαδή , 3 χρόνια μετά με δαύτο όταν έμαθα πως και τι με τα ηλεκτρονικά, όταν το έλυσα το είδα και το έφτιαξα.

συνηθως κοβονται / χαλανε γενικα... Καλλωδια, παρα να καει μια αντισταση/μητρικη/πυκνωτης κλπ! οκ παιζει κι εναν ρολο και το ποσων χρονων ειναι ενα οργανο και, που το εχει κανεις, ποσο ταλεποριμενο ειναι. Γενικα μπορει να ιεναι οντως κατι απλο που, αδικα να τρομαξει καποιον χωρις να υτπαρχει λογος. Πολυ βασικο ομως ειναι το να ξερει και κανείς τι να κάνει, να μην χαλασει κατι πανω στη φορα του να το φτιαξει!

συνηθως κοβονται / χαλανε γενικα... Καλλωδια, παρα να καει μια αντισταση/μητρικη/πυκνωτης κλπ! οκ παιζει κι εναν ρολο και το ποσων χρονων ειναι ενα οργανο και, που το εχει κανεις, ποσο ταλεποριμενο ειναι. Γενικα μπορει να ιεναι οντως κατι απλο που, αδικα να τρομαξει καποιον χωρις να υτπαρχει λογος. Πολυ βασικο ομως ειναι το να ξερει και κανείς τι να κάνει, να μην χαλασει κατι πανω στη φορα του να το φτιαξει!
Ναι , εγώ το είπα επειδή μου ήταν γνώριμα τα σημάδια της ζημιάς , δεν ξέρω αν θα είναι αυτή η αιτία κι εκεί στο Novation MIDI CONTROLLER KEYBOARD όπως στο Korg PA50 και pa500 φυσικά, το πιο πιθανό είναι να είναι αυτό που είπε ο cos dr

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back