Προβλημα με σκληρους δισκους

Costas_SD

Νέο μέλος
Πόντοι
16
προσπαθω να εγκαταστησω τα windows σε ενα δισκο ide και κατα τη διαρκεια της εγκαταστασης εμφανιζεται ενα μηνυμα :"o ΔΙσκος ομως αυτος δεν ειναι συμβατος με τα windows.... " κατι τετοιο.μολις τωρα του εκανα διαμορφωση απο την γραμμη εντολωνη οποια δειχνει να εγινε με επιτυχια.ο δισκος εντοπιζεται διαμορφωμενος ως ntfs αλλα τα windows δεν συνεχιζουν την εγκατασταση.ξερει κανεις τι ειναι αυτο;Πρωτη φορα μου συμβαινει.Ο δισκος ειναι χωρισμενος σε 2 διαφορετικα διαμερισματα (εχω δοκιμασει και στα 2 ξεχωριστα αλλα τιποτα)...Προσπαθησα να βαλω διαφορα windows(millenium,xp home,xp pro 64,vista) αλλα ολα διακοπτουν την εγκατασταση :-[

Λογικά κάτι λάθος έχει γίνει με το partitioning. Διέγραψε τα partitions, φτιάξε ένα καινούριο που να πιάνει όλο τον δίσκο και δοκίμασε ξανά.

Επίσης, κάνε το format μέσω του startup CD των Windows αντί για κάποια άλλη εφαρμογή. Λογικά δεν θα φταίει αυτό αλλά you never know. ;)

Αν τα παραπάνω αποτύχουν, τότε μάλλον έχει φάει ήττα ο δίσκος και δύσκολα θα μπορεί να σωθεί. Αλλά και με τις τιμές που έχουν πλέον οι σκληροί δίσκοι, δεν είναι να πολυσκάς. 8)

EDIT: Ξέχασα να σου πω να αφήσεις μόνο του τον δίσκο στον υπολογιστή σου, βγάλε τους άλλους σκληρούς αν έχεις.

Πράσινε βάτραχε ορθά εμίλησες. Δυστυχώς οι σκληροί είναι σε τόσο καλές τιμές πλέον που δεν τους βρίσκεις και σε στοκ μετά τις γιορτές...

ναι το φορματ το εκανα με το cd των windows.Για τους δισκους τα ξερω εχω εναν 320 sata ii για 7 μηνες ο οποιος εφαγε ηττα πραγματικα( ασε γκαντεμια)...ομως ο δισκος που σηζηταμε εδω ειναι αλλος και μεχρι χθες που του εκανα φορματ λειτουργουσε κανονικα δεν πιστευω να επαθε κατι....θα δοκιμασω να ενωσω τα διαμερισματα τωρα αν και δεν τα καταφερα πριν

Δοκίμασε να αλλάξεις 

α) καλώδιο δίσκου

β) RAM

γ) τροφοδοτικό

Αν δεν δουλέψει τίποτα από αυτά πέτα τον. Αν δεις την συλλογή μου από σουβέρ φτιαγμένα από plates δίσκων που τον έχουν πάρει μινόρε θα πάθεις πλάκα.

ο δισκος απ οτι φαινεται ειναι ενταξει αυτη τη στιγμη γινεται διαμορφωση σε αλλον υπολογιστη.Σε αυτον εδω εαν μετα εχω παλι τα ιδια να δουμε τι φταιει...

kwstas79 είπε:
Αν δεις την συλλογή μου από σουβέρ φτιαγμένα από plates δίσκων που τον έχουν πάρει μινόρε θα πάθεις πλάκα.
Λίγο off-topic αλλά έχεις απόλυτο δίκιο γκαντάμιτ, πότε θα δεήσουν να πέσουν οι τιμές στους άτιμους τους SSD να δούμε άσπρη μέρα; Οι τιμές για έναν σωστό δίσκο (π.χ. έναν 64άρη SLC) ακόμα τσουρουφλάνε big time...

Alchemist είπε:
Λίγο off-topic αλλά έχεις απόλυτο δίκιο γκαντάμιτ, πότε θα δεήσουν να πέσουν οι τιμές στους άτιμους τους SSD να δούμε άσπρη μέρα; Οι τιμές για έναν σωστό δίσκο (π.χ. έναν 64άρη SLC) ακόμα τσουρουφλάνε big time...
Σορρυ στον Costas_SD που βγαινω λιγο off-topic και γω, αλλα οι SSD δε κανουν για ολες τις δουλειες, για διαφορους λογος. Εχουν μεν τα καλα τους , αλλα εχουν και τα κακα τους...

καλησπερα.Μολις πηρα στα χερια μου ενα δισκο 320 gb sata ii ολοκαινουριο (απο αλλαγη επειδη τα φτυσε ο προηγουμενος).Τον εβαλα μεσα οκ.Τρεχω το cd των windows και φτιαχνω νεο διαμερισμα (RAW).Στη συνεχεια παλι το ιδιο προβλημα: δεν με αφηνει να κανω διαμορφωση  ::)

Αρα κατι αλλο φταιει ...

Jasemeister είπε:
Εγκαθιστάς τους σωστούς SATA drivers;
θελει drivers σιγουρα?και τη προηγουμενη φορα σκετο το εβαλα και δουλεψε

Δοκίμασες να αλλάξεις 

α) καλώδιο δίσκου

β) RAM

γ) τροφοδοτικό

?

τελικα το προβλημα ηταν αλλο:επειδη ο πρωτος δισκος  ειχε μεσα linux η εγκατασταση επελεγε παντα αυτον ανεξαρτητα με το τι ειχα επιλεξει εγω.το διαπιστωσα οταν διαβασα προσεκτικα την χωρητικοτητα του δισκου :-X

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back