Προβλημα με μαγνητες Fender:(

Vasilis Fender Squier

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Λοιπον πριν λιγο επαιζα κιθαρα και σκιβω να αλλαξω κατι στο πεταλι μου και οπως σικωνομαι χτυπαω με τον αγκωνα την κιθαρα μου με τον αγκωνα μου..

Ο πονος ηταν μεγαλος αλλα ποιο μεγαλος ειναι ο πονος που εχω τωρα.παρατηρησα οτι οι μαγνητες απο την μια ακρη (την ακρη της ΜΙ μπασας)εχουν μπει λιγο προς τα μεσα και οι ¨μπιλιτσα¨ενας απο τους 6 κυκλους που εχει πανω ο μαγνητης εχει μπει και αυτος προς τα μεσα :'(

τι να κανω?διορθωνεται?

εχω μια Squier by Fender

τα εχω παιξει  :-\

Διπλα απο καθε μαγνητη, πανω στο pickguard, υπαρχουν 2 βιδες. Αυτες χρησιμοποιουνται για να ρυθμισουν το υψος του μαγνητη (μια για καθε πλευρα αντιστοιχα). Παρε ενα κατσαβιδι και βιδωνοντας/ξεβιδωνοντας θα δεις να ανεβοκατεβαινουν οι μαγνητες. Ρυθμισε τους εκει που σου ακουγονται καλυτερα.

Αυτα αν καταλαβα καλα τι εκανες. Οσο για το pole (μπιλιτσα) μη σκας.

Εννοεις οτι μετα το χτυπημα βυθιστηκαν οι μπιλιτσες? Νοιμζω εχουν συγκεκριμενο υψος οι μπιλιτσες..

Μπορεις να βγαλεις μια κοντινη φωτογραφια? μηπως ηταν ετσι και δεν το ειχες προσεξει γιατι πχ σε μενα οι μπιλιτσες στην μι μπασα ειναι πιο κατω απο αλλες.

Καταρχάς μην αγχώνεσαι, δεν ακούγεται σαν μεγάλο πρόβλημα...

Κατά δεύτερον... Η κιθάρα σου ακούγεται κανονικά? Σου είναι εύκολο να ανεβάσεις 1-2 κατατοπιστικές φωτογραφίες?

Μην αγχώνεσε... Ρύθμισε τους μαγνήτες όπως είπε ο odis στο επίπεδο που ακούγονται καλά ΚΑΙ οι 3 και είσαι μια χαρά... Τα Pole που είναι πιο μέσα δεν θα αλλάξουν τον ήχο του μαγνήτη μην το σκέφτεσαι...

οκ καταλαβα και ηρεμησα απλα για μια επιβεβεωση το πρωι θα βαλω και 3 φοτογραφιες για να ειμαστε και εντελως σιγουροι... ;)

Καλο ξημερωμα... :)

Μαγνήτες είναι θα περάσουν

dont worry my friend.

άλλοι τους χρησιμοποιούν πια για να κολλάνε σημειώσεις στο ψυγείο.

μη μας αγχώνεσαι και πάθεις τίποτα...

τι εννοειτε δεν παιζει ρολο που ειναι τα poles τοτε γιατι στην στρατοκαστερ ειναι αλλα πιο πανω και αλλα πιο κατω?

thanasis b είπε:
τι εννοειτε δεν παιζει ρολο που ειναι τα poles τοτε γιατι στην στρατοκαστερ ειναι αλλα πιο πανω και αλλα πιο κατω?
Γιατί έτυχε ή γιατί έχουν χτυπηθεί (καλή ώρα)...

thanasis b είπε:
Υπάρχει λόγος που δεν έχουν το ίδιο ύψος όλα τα polepieces και αυτός είναι η καλύτερη ισορροπία εντάσεων της κάθε χορδής. Στις Fender με μονοπήνιους τα polepieces είναι φιξ, στους humbuckers συνήθως έχουν slothead σα βίδα για να μπορείς να ρυθμίσεις μόνος σου το ύψος του καθένα.

funky_bassman είπε:
Γιατί έτυχε ή γιατί έχουν χτυπηθεί (καλή ώρα)...
Δεν νομιζω οτι ετυχε να βγαινουν ολοι οι μαγνητες τις φεντερ με την ιδια ρυθμιση στα poles.

Υπάρχει λόγος που δεν έχουν το ίδιο ύψος όλα τα polepieces και αυτός είναι η καλύτερη ισορροπία εντάσεων της κάθε χορδής. Στις Fender με μονοπήνιους τα polepieces είναι φιξ, στους humbuckers συνήθως έχουν slothead σα βίδα για να μπορείς να ρυθμίσεις μόνος σου το ύψος του καθένα.
Ειχε αναφερθει κατι παρομοιο σε καποιο θεμα αλλα δεν το βρισκω.

Φιλε μου μην ανυσηχεις μαλλον απο το χτυπημα μπηκε μεσα ο μαγνητης απο την μια πλευρα και φρακαρε πατα τον λιγο απο την αλλη να ξεφρακαρη και θα βγει παλη επανω.

Παντως ξερω καποιους που εχου ρηξει σφυριες στα πολσ κυριος στην σολ για να μπουν πιο μεσα και να γλυκανη ο ηχος οπως λεν!!!!!!!!!! :-X

Επειδη δεν καταλαβα πως ακριβως ανεβαινει η μπιλιτσα σας δινω καποιες φοτο που εβγαλα να τις δειτε και μου λετε ;)

DSC02276.JPG

DSC02277.JPG

DSC02278.JPG

Η μπιλιτσα δεν ανεβενει ξεχνα το παντως αποτι βλεπω μια χαρα ειναι.

Trending...

Νέα θέματα

Back