Πρόβλημα με laptop κάρτα ήχου

nathanlyk

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Αγόρασα ένα laptop και εγκατέστησα το Sonar 2 . Όμως, δεν αναγνωρίζει την κάρτα ήχου μου. Η κάρτα ειναι vinyl. Τι να κάνω; Υπάρχει περίπτωση να μην υπάρχει λύση σε κάτι τέτοιο;

Επανεγκατέστησα τους drivers της κάρτας αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα. Μου βρίσκει την κάρτα ήχου, αλλά λέει ότι δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει.

Η κάρτα ήχου λέγεται Vinyl AC'97.

Στο sonar μου την δείχνει Vinyl AC'97(WAVE).

Επίσης μου βγάζει και άλλες δύο κάρτες ήχου που δεν έχω καταλάβει τι είναι. Και οι δυο είναι Bluetooth****, όπου * είναι κάποιοι κωδικοί μοντέλου μάλλον.

Kατεβασε το Asio4all και προσπαθησε να την αναγνωρισεις με αυτούς τους drivers...

Το έγραψα το Asio4all και μου βγάζει την κάρτα μου Vinyl AC '97, κανονικά. Η κάρτα ήχου του Laptop λειτουργεί μια χαρά , αναγνωρίζεται από τα windows. Από το sonar δεν αναγνωρίζεται. Η' μάλλον αναγνωρίζεται, αλλά δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει.

Ρε παιδιά πείτε κάτι..

Στο σοναρ φαίνονται οι drivers της κάρτας; Αν ναι τους επέλεξες; Αν την έχεις επιλέξει και δείχνει ότι όλα πάνε καλά έχεις ρυθμίσει τα κανάλια ώστε να δέχονται την είσοδό της; Με άλλα λόγια έκανες αυτά που λέει το μανουαλ και δεν έπιασε;

¶σχετο αλλά ποια είναι αυτή η κάρτα; Στο νετ δεν βρίσκω κάτι σχετικό με Vinyl AC 97. Κάτι με drivers λέει και βλέπω μια πλακέτα για onboard. Για δώσε κάποιο λινκ.

Δεν ξέρω κάποιο link. Πιστεύω πως η κάρτα αυτή είναι ενσωματωμένη στην μητρική. Στο sonar μου εμφανίζει την κάρτα. Όταν πάω σε ένα κανάλι να την βάλω σαν in, μου την έχει για επιλογή και στο πλαίσιο της ένα βελάκι δεξί, το οποίο όμως δεν ανοίγει.

Χρησιμοποιώ το sonar 4 αλλά δοκίμασα και στο 2.

Κοίτα δεν ξέρω από σοναρ οπότε... Απλά είπα μπας και σου ξέφυγε κάτι απλό, καθώς συνήθως τα απλά είναι που μας καίνε! :lol:

Δλδ όταν πας να παίξεις στο σοναρ δεν ακούς ήχο; Αν του πετάξεις σε κάποιο οντιο κανάλι κάποιο ήχο και το βάλεις να το αναπαράγει, ούτε τότε ακούς τπτ;

:( :( :( :(

Κανείς άλλος.......?

:( :( :( :(
Φίλε μου δεν ξέρω αν θα σε βοηθήσει αυτό, αλλά πριν καιρό είχα ένα περίπου αντίστοιχο πρόβλημα. Αγόρασα μια Μ-audio εξωτερική κάρτα ήχου (την 410). Αφού έκανα ακριβώς ότι έλεγε το μάνιουαλ στην εγκατάσταση το PC δεν αναγνώριζε την κάρτα με τίποτα. Τελικά τα παιδιά απο το e-shop μου είπανε ότι η firewire είσοδος που είχε το PC στο μπροστά μέρος δεν ήταν ενεργοποιημένη διότι δεν την σήκωνε η motherboard μου. Έτσι έβαλα ένα adaptor USB σε Firewire σε μια USB θύρα, κούμπωσα εκεί την κάρτα και όλα δια μαγείας ήρθαν στη θέση τους. Δεν ξέρω αν στην περίπτωσή σου φταίει κάτι τέτοιο απλά σου λέω να τσεκάρεις άλλα πράγματα που ίσως να μην πηγαίνει το μυαλό σου...

Που να πάει το μυαλό μου ρε φίλε..Πριν 2 μέρες τον αγόρασα και έχω ξενερώσει. Σεχαριστώ πάντως.

Κάτσε ρε συ, δηλαδή αφού πέρασες τους asio4all drivers και πας στο Options>Audio>Drivers, εκέι στη λίστα τι ακριβώς σου βγάζει ? Ποιές επιλογές ?

Θα έπρεπε να φαίνεται κάτι σε φάση ¨Asio4all for ac97¨. Αν όχι δεν μπορώ να καταλάαβω τι γίνεται.

Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις τελείως τους drivers της κάρτας και να τους περάσεις πάλι. Δοκίμασε και το wave profiler να δεις τι παίζει κι από κει !

... ψάξε πρώτα αν υπάρχουν νέοι drivers και εγκατάστησέ τους ...

πχ http://www.download.com/VIA-Vinyl-AC-97-Codec-Combo-Driver/3000-2120_4-10589236.html

Επίσης, δώσε μας περισσότερα στοιχεία ... (πχ τα υπόλοιπα Audio προγράμματα - Media player ή Winamp) την καταλαβαίνουν ? Στο Winamp τι drivers χρησιμοποιείς ?

(Ξέχνα για την ώρα το ASIO4All ... αυτό πιθανώς να είνα ιτο επόμενο βήμα )

/nEwBiE 8)

Κατ' αρχήν δεν είμαι καν βέβαιος ότι το Sonar2 (το οποίο είναι πολύ παλιό) έχει ASIO υποστήριξη (νομίζω ότι την εγκατέστησαν λίγο αργότερα).

Αλλά πέρα από αυτά, γιατί δεν του λέτε του ανθρώπου ότι η ενσωματωμένη κάρτα του υπολογιστή του είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ για μουσικές εφαρμογές; Ακόμη και αν καταφέρεις κάτι με δαύτην (χρησιμοποιώντας Asio4All κλπ) και πάλι θα έχεις οριακά κάκιστη ποιότητα, οπότε η μόνη λύση είναι να αγοράσεις μία εξωτερική κάρτα ήχου, κατάλληλη για τέτοιες δουλειές.

οπότε η μόνη λύση είναι να αγοράσεις μία εξωτερική κάρτα ήχου' date=' κατάλληλη για τέτοιες δουλειές.[/quote']
+10

Μουσικη σου ανοιγει απο media player ή winamp?

Επανεγκατασταση,επανεκκινηση για αρχη.Μετα παιρνεις απο την αρχη

ολα τα options & properties της καρτας και δοκιμαζεις..

Καλη επιτυχια! :D :wink:

Κι εγώ έχω laptop με AC97, και όλο το editing που κάνω πάντα γινόταν χωρίς πρόβλημα, ακόμη και με παλιούς drivers. Χρησιμοποιώ XP Pro με full updates. Παλιά που δεν είχα απαιτήσεις χρησιμοποιούσα το Nero Wave Editor, μετά πέρασα στα Cubase και τώρα χρησιμοποιώ την τελευταία έκδοσή του. Το ASIO for all το έβαλα μόνο για να συνεργαστεί το Amplitube με την πεταλιερίτσα Zoom G2.1u σαν USB interface για την κιθάρα μου. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά.

Το πρόβλημά σου κατά πάσα πιθανότητα είναι η ασυμβατότητα του παλιού προγράμματος με τα Vista που λογικά πρέπει να έχεις αφού αγόρασες το laptop τόσο πρόσφατα. Αν δεν μπορείς να βρεις κάποιο άλλο πρόγραμμα για επεξεργασία ήχου (λύση σχεδόν μονόδρομος), ψάχνε συνεχώς για καινούργιους drivers, patches του προγράμματος και updates της Microsoft για τα Vista. Η Microsoft θα βγάλει και στα τέλη του έτους το Service Pack 1 για τα Vista οπότε μπορεί και να σταθείς τυχερός.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back