Πρόβλημα με Keymap στα XLN Audio Addictive Drums

Sonata-Arctica

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Έχω γράψει μέσω του guitar pro μερικά midi αρχεία με drums. Το πρόβλημα είναι ότι όταν πάω να τα παίξω με το Xln, τα τύμπανα που παίζονται είναι διαφορετικά. πχ αντί να παίξει hihat παίζει το cumbal 1. Υπάρχει κάποιος τρόπος να τροποποιήσω το keymap του xln ώστε να παίζονται σωστά? ή πρέπει να τα ξαναγράψω όλα από την αρχή με διαφορετικά keys? Αλλά και πάλι έτσι, στο guitar pro δεν θα ακούγονται άλλα αντί άλλων? Ή μπορώ να τροποποιήσω το keymap του guitar pro? Λίγη βοήθεια παρακαλώ... :?

Θεωρητικά μιλώντας, θα έλεγα να ελέγξεις πρώτα αν τα δυο προγράμματα διαβάζουν τις ίδιες βιβλιοθήκες.

Ολα ειναι θεμα εντολων. Τα περισσοτερα VSTi που εχουν sampled based βιβλιοθηκες και αναπαραγουν αναλογα με τις εντολες, εχουν και διαφορετικη αντιστοιχια.

ΜΕ τι προγραμμα ανοιγεις τα XNL?

Παντως με οποιο και αν τα ανοιγεις, καλο ειναι να πας στο midi channel των drums, να δεις που αντιστοιχει η μποτα, το πιατινι, κλπ κλπ και απλα να μεταφερεις τις εντολες στις αντιστοιχες νοτες!

Με cubase τα ανοίγω. Στο guitar pro τα γράφω με microsoft gs wavetable synth με general midi. Δοκίμασα και στο cubase πάνω στο midi track των drums να βάλω gm map αλλά δεν αλλάζει τίποτα... Πώς μπορώ να αλλάξω τις εντολές?

Οπως ειναι το midi γκρι καναλι, απλα κανεις διπλο κλικ και μπαινεις μεσα στο προγραμματισμο. Εκει μπορεις να μετακινησεις τις νοτες αναλογα με τη θεση που πρεπει

Λύθηκε το πρόβλημα! Πήγα στο drum map του cubase και άλλαξα τις νότες και το αποθήκευσα και όλα καλά! Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Τιποτα..Απλα να ξερεις πως την επομενη φορα που θα συμβει αυτο με αλλο VSTi drums, το πιο πιθανον ειναι πως οι εντολες δεν ειναι ιδιες!

μηπως γνωριζει κανεις απο που ρυθμιζουμε το gm map drum του  band in a box ?

Πάντως και εγώ που έχω to xln είναι κάπως διαφορετικά τοποθετημένα στα πλήκτρα,από ότι τα υπόλοιπα και θα θελα και εγώ να μάθω πως τα αλλάζω.Thanks ;D

oxtaxordos είπε:
μηπως γνωριζει κανεις απο που ρυθμιζουμε το gm map drum του  band in a box ?
Επέλεξε απο το menu-->opt-->preferences-->DrumKit

Εκεί μπορείς να αλλάξεις τους αριθμούς που αφορούν συγκεκριμένο τύμπανο στον αριθμό που αφορά midi νότα με αυτές που έχει το synth ή το Drum machine σου.

ρωταω διοτι εχω κατι ελληνικους ρυθμους για το band in a box τους οποιους τους κανω export σαν midi και τους ανοιγω με cubase αλλα το προβλημα ειναι με τα xln παιζει μονο το slayer (τυμπανο) .. μαλλων πρεπει να υπαρχει το προβλημα στο cubase και οχι στο band in a box .

υ.π

καταφερα και το ρυθμισα μεσα απο το cubase απο το  key map . ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
οπως εγραψα και ποιο πανω το θεμα με τα τυμπανα λυθηκε ομως οταν φορτωνω ολα τα vst instruments πχ κιθαρα πιανο κτλ τοτε διαπιστωνω οτι τωρα φευγουν μερικα απο το χρονο (μετα το πειραγμα του drum map )  εχει κανεις καποια ιδεα γιατι γινεται αυτο? ::) ::)

Καλημέρα!Το πρόβλημα που είχε το παιδί αντιμετωπίζω κι εγώ τώρα..Μόνο που χρησιμοποιώ το Reaper μαζί με το Addictive Drums.Μήπως ξέρει κάποιος από που μπορώ να αλλάξω το keymap του addictive έτσι ώστε να ταιριάζει με τα keys του Guitar Pro?Ευχαριστώ!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back