Πρόβλημα με DIY tube screamer - λειτουργεί μόνο με μπαταρία

klhronomos,

Δεν διάβασα τα πάντα στο θέμα αλλά... το πρόβλημά σου μοιάζει με θέμα γείωσης. Ground Loop.

Τσέκαρε όλες τις γειώσεις σου και φρόντισε να πηγαίνουν σε ένα σημείο....

funkblue είπε:
Το αλλο που σκεφτομαι ειναι μηπως λειτουργει μονο με το original jrc4558d που πουλαει πχ.το banzai αλλα και γω ενα τετοιο εβαλα!μονο που στεκοταν στο συρταρι του ηλεκτρονικαδικου 10 χρονια απο οτι μου ειπε ο υπαλληλος!λετε να φταει και το περασμα των χρονων?
Αποκλείεται.... και το πρώτο που λες αλλά και το δεύτερο!

Για τον πυκνωτή... ίσως... ειδικά αν ήταν 10 χρόνια στο συρτάρι!  :)

Εγώ πάντως δεν είχα πρόβλημα με ένα chorus που έφτιαξα απο το tonepad. Και έχω ετοιμάσει και πλακέτες για 5-6 ακόμα σχεδιάκια... από το schematic φαίνονται όλα καλά, δεν υπάρχουν περίεργα πράγματα. Ο τύπος έχει κάνει καλη δουλειά και τα layouts του είναι άψογα. Άλλωστε έχει και καμιά 100αριά followup posts από ανθρώπους που τα έφτιαξαν και έπαιξαν τζάμι.

Διπλο-τριπλοτσεκάρετε το layout σας, αν δε χρησιμοποιήσετε το δικό του, ελέγξτε τις κολλήσεις σας (δυστυχώς είναι το υπ'αριθμ 1 πρόβλημα των αρχαρίων με το κολλητήρι) μία μία και προσέχετε μην κάψετε με το κολλητήρι τα ευαίσθητα εξαρτήματα. Κάντε ένα check μία μία τις συνδέσεις παρακολουθώντας παράλληλα το schematic προσέχοντας και πολικότητες κλπ και μετά ξανακάντε τσεκ από πίσω προς τα μπρος.

Ετσι πως πάει θα με μπριζώσετε να κάτσω να το φτιάξω κι εγώ... ;D

Μα δουλεύει μιά χαρά, απλά είναι σπαστικό να μήν έχεις επιλογή γιά μετασχηματιστή, ιδίως γιά έναν εχθρό τής μπαταρίας σαν εμένα... Κατά τα άλλα, παίζει πραγματικά ΑΨΟΓΑ, δεν το περίμενα με τίποτα, και ιδίως με τα ό,τι νά 'ναι υλικά που χρησιμοποίησα.

Τέλος πάντων, μιάς και θα το ξαναφτιάξω αρκετές φορές στο μέλλον, θα έχω όλο τον χρόνο και την άνεση να βρω πού είναι το λάθος. Και γιά τυχόν σκαλώματα και απορίες, εδώ είμαστε πάλι...  :)

Trending...

Νέα θέματα

Back