Πρόβλημα με Character Encoding στον Firefox

Betty The Raccoon

Μέλος
Πόντοι
36
Λοιπόν ιδού το πρόβλημα...

Ορισμένες σελίδες που έχουν ελληνικούς χαρακτήρες δεν μου τους παρουσιάζει σωστά και τα βγάζει κινέζικα(καταλάβατε φαντάζομαι :roll: )

Μπήκα στα Options έβαλα ως default επιλογή τα Greek αλλά επιμένει ο browser να έχει επιλεγμένο το Western.Έτσι αναγκάζομαι να πηγαίνω κάθε φορά View->Character Encoding και να επιλέγω.

Έχω WIN XP SP2

Firefox 1.06

Tools -> Options -> General -> Languages -> Default Character Encoding

Γεράσιμος
Αυτό έκανα και εγώ αλλά δε δούλεψε :?

Angele πχ οι ελληνικοί χαρακτήρες που μου στέλνουν στο hotmai δεν βγαίνουν σωστά

Μάλλον είναι συνδιασμός Firefox και Hotmail. Κάτι δεν του στέλνει σωστά το Hotmail. Είδα όμως ότι παίζει σωστα με τον Internet Explorer.

Δεν έχω λύση.

Εγω χρησιμοποιώ το Gmail που είναι πολύ καλλίτερο και δεν έχει διαφημίσεις και άλλες ενοχλητικές σαχλαμάρες.

Start --> Settings --> Control Panel --> Regional and Language Options --> Advanced (το τρίτο tab).

Στο πάνω πεδίο που είναι multiple choice επέλεξε Greek.

Αν σου ζητήσει να βάλεις το original cd ή να χρησιμοποιήσει τα αρχεία που ήδη έχει, πες του να χρησιμοποιήσει τα αρχεία που ήδη έχει.

Μετά θα χρειαστεί ένα restart.

Κάντο και πες μου τι έγινε.

Απο ότι θυμάμαι παίζει να το δοκίμασα και αυτό αλλά δεν έπιασε :(

Θα ξανακοιτάξω όταν πάω σπίτι

Λοιπόν ιδού το πρόβλημα...Ορισμένες σελίδες που έχουν ελληνικούς χαρακτήρες δεν μου τους παρουσιάζει σωστά και τα βγάζει κινέζικα(καταλάβατε φαντάζομαι :roll: )
θα σου προτεινα να απευθυνθεις στον superfunk :P :lol:

θα σου προτεινα να απευθυνθεις στον superfunk :P :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
... απίστευτη ατάκα, δεν παίζεσαι ρε μπαγάσα..... :lol:

takis μας ελλειψες....... :lol: :lol: :lol: :lol:

σχετικα με το hotmail+firefox τωρα :

View>Character Encoding>More Encodings>West European>Greek(iso 8859-7).

αν δεν δουλεψει δοκιμασε τα αλλα ελληνικα, αλλα θα δουλεψει μαλλον..

μαλλον λαλακια απαντησα αφου απ οτι καταλαβα το θελεις μονιμο.

γραψε λαθος..

Λοιπόν είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και για να το λύσω έκανα τα εξής:

Tools>Options>General>Languages

εκεί θα δείς τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται. Επιλέγεις την ελληνική και με το κουμπί "move up" την βάζεις πρώτη στη λίστα.

Η Default κωδικοσελίδα που χρησιμοποιώ είναι η Windows-1253 και η έκδοση του firefox είναι η 1.0.7

εχω ακριβως το ιδιο προβλημα (firefox+hotmail) και εκανα τα παραπανω αλλα σε μενα δε δουλεψανε.
Έκανες και αυτό που πρότεινα εγώ; Επίσης, ποια ακριβώς είναι η σελίδα που έχει το πρόβλημα;

ναι αυτο το ειχα ηδη ετσι οπως ειπες .

προβλημα εχει το inbox hotmail (msn για την ακριβεια) . καποιες επικεφαλιδες βγαινουν με κινεζικα και αλλες οχι , και οταν πας προβολη -> κωδικοποιηση χαρακτηρων και βαλεις ελληνικα τοτε οκ , αλλα χαλανε καποιες αλλες ελληνικες επικεφαλιδες που μαλλον εχουν αλλη κωδικοποιηση ελληνικων . σιγουρα εχει να κανει με την σελιδα , γιατι οταν ειμαι στο νοιζ η ελληνικη κωδικοποιηση ειναι default ενω στο διπλα tab που εχω ανοιχτο το Msn inbox εχει default <<δυτικη>> κωδικοποιηση.

Βρε τρελούλια, εγώ νόμιζα ότι μιλάμε για σελίδες του noiz.. Το hotmail δεν υποστηρίζει ελληνική κωδικοποίηση χαρακτήρων.. απλά ο ΙΕ κάνει την (παράτυπη) μεταχείριση της σελίδας αγνοώντας την ενσωματωμένη κωδικοποίηση της και μεταβάλοντάς την σε ελληνική. Απλά το Firefox λειτουργεί σωστά, και το Hotmail είναι κακοφτιαγμένο με την έννοια ότι αφού απευθύνεται σε διεθνές κοινό έπρεπε να υποστηρίζει διεθνείς κωδικοποιήσεις.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back