• Το Noiz σας εύχεται χρόνια πολλά και ένα ευτυχισμένο 2025! 🎊

Πρόβλημα με αλλαγή χορδών και κούρδισαμα σε Ibanez rg370dx

dbakias

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Πρόσφατα έγινα κάτοχος μιας ibanez rg370dx (η πρώτη μου κιθάρα με τρέμολο τύπου φλοιντ ροσ) και μετά από τρεις μήνες που την έχω σκέφτηκα να αλλάξω χορδές μιας και η πρώτη καντίνι είχε αρχίσει να σκουριάζει. Οι χορδές μπήκαν μία προς μία, οχί όλες μαζί, έβαζα την μία και έβγαζα την παλία χορδή. έκανα όμως ένα λάθος με το που έβαζα την χορδή δεν την κούρδισα  αμέσως :( !το πρόβλημα μου είναι ότι το τρέμολο τύπου φλοιντ ροσ, δεν κάθεται σωστά ή θα είναι πολύ ψηλά ή θα είναι προς το σώμα τισ κιθάρας και όχι παράλληλα σε αυτό? Έχετε κάποια ιδέα ή λύση να μου προτείνετε? Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!

'Oταν πάω να την κουρδίσω το τρέμολο πάει πολύ ψηλά όταν χαλαρώνω τις χορδές κατεβαίνει προς το σώμα....δεν ξέρω πως θα μείνει στην σωστή θέση!

Έχω ξαναποστάρει το συγκεκριμένο video για το ίδιο πρόβλημα. Είναι κατατοπιστικότατο.

Το δοκίμασα και αυτό αλλά και πάλι το τρέμολο συνεχίζει να ανεβαίνει πολύ...πάντως σε ευχαριστώ πολύ spunky!!! :)

Αν φερνεις ολες τις χορδες στον σωστο τονο, να ειναι δλδ ολες οι χορδες σωστα κουρδισμενες κ το φλοιντ δν ειναι στη σωστη θεση τοτε θελει ρυθμισμα το φλοιν. Χαλαρωμα η σφιξιμο αναλογα με το τι θεση παιρνει σε σχεση με το σωμα. Οι χορδες που εβαλες εχουν ιδιο παχος με αυτες που ειχες? Αν οχι τοτε γ αυτο συμβαινει αυτο.... Κανε το εξης. Βρες ενα Ξυλακι η οτιδηποτε το οποιο οταν το σφηνωνεις κατω απο το τρεμολο να ειναι σε τελειως παραλληλη θεση σε σχεση με το σωμα. Να ειναι δηλαδη στη σωστη θεση το τρεμολο. Μετα σφιξε τα ελατηρια του τρεμολο ετσι ωστε οταν κουρδισεις την κιθαρα να μην εχουν τοση δυναμη οι χορδες ωστε να το σηκωσουν. Μετα αρχισε να χαλαρωνεις σιγα σιγα το τρεμολο κ ταυτοχρονα ελεγχε αν η κιθαρα συνεχιζει να ειναι κουρδισμενη. Οταν δεις οτι αρχιζει να χανει κουρδισμα σημαινει οτι εφτασες στο σημειο που οι χορδες εχουν περισσοτερη δυναμη απο τα ελλατηρια. Βγαλε το ξυλακι κ σφιξε λιγο τα ελλατηρια ωστε να ερθει παλι σε παραλληλη θεση κ να ειναι σωστα κουρδισμενες οι χορδες

Edit: Βασικα αυτο δειχνει κ στο βιντεο. Αν το εκανες σωστα δν γινεται να μην δουλεψει... Καντο παλι σωστα οπως σ λεω κ εγω κ οπως δειχνει το βιντεο

Υπάρχει ενδεχόμενο να πήρες πιο παχές χορδές απο ότι είχε? πχ. απο 9 αρες 10αρες?

Edit: :όπως λέει και ο αποπάνω! ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω σου λεω να το κανεις διαφορετικα.Παρε ενα κουταλι/ξυλο κ.ο.κ (κουταλι βαζω εγω) κ βαλε το απο την ΑΡΧΗ, ωστε να κραταει το floyd παραλληλο με το σωμα.Βγαζεις ΟΛΕΣ τις χορδες, και μετα περνας μια-μια τις καινουριες.Κουρδιζεις στον ιδιο τονο και το κουταλι φευγει μονο του,μενωντας το floyd οπως ηταν.Τα ελλατηρια του floyd δεν χρειαζεται να τα πειραξεις  εφοσον σε ολη τη διαρκεια του set up το floyd ειναι παραλληλο με το σωμα.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κάνε ότι σου είπε ο jimskeet2002 καθώς είναι σίγουρο ότι έχεις πάρει μεγαλύτερο νούμερο χορδές απο αυτες που φόραγε πρίν.

Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και κάποιος user από εδώ μέσα, πιθανόν ο Spunky, με έσωσε με το video που σου έδειξε παραπάνω.

Αυτό εδώ, είναι η νέα έκδοση του παραπάνω video.

[/url]
Συμπληρωματικά, επειδή είχα και πάλι κάποιο θέμα με το κούρδισμα παρόλο που ακολούθησα το video κατά γράμμα, θα σου πρότεινα να κουρδίζεις πάντα τις χορδές ως εξής.

Έστω ότι η μπάσσα χορδή(Μι) είναι η χορδή 1, η από κάτω η 2, κ.τ.λ.

Προτίμησε να κουρδίζεις 1,2  1,2,3  1,2,3,4  1,2,3,4,5  1,2,3,4,5,6

Θα γλυτώσεις αρκετό χρόνο.

Θα σου πρότεινα τα fine tuners να μη τα βάλεις στη μέση ακριβώς αλλά αρκετά πιο κάτω.

Επίσης, αν η κιθάρα σου έχει το Edge III τρέμολο, η γωνία σου πρέπει να είναι λίγο πιο πάνω από την ακριβώς παράλληλη θέση που συνήθως θέλουν άλλα τρέμολο.

εγω φιλε οταν ειχα μια μια ibanez,καλη ωρα,πριν πολλα χρονια,στην αρχη την επαθα οπως κι εσυ!Απλα,οπως τοτε μου ειχε πει ενας γνωστος μαστορας απο Θεσ/νικη,εβαζα μια σβυστρα.Κατι παρομοιο με το φιλο που ανεφερε το κουταλι.Πατας λιγο προς τα κατω το τρεμολο,βαζεις τη σβυστρα απο κατω,βγαζεις τις χορδες και βαζεις τις καινουργιες.Εννοειται οτι θα αρχισεις να ξεκουρδιζεις ΑΦΟΥ εχεις βαλει το οποιο αντικειμενο απο κατω.οταν θα την φερεις παλι στο σωστο κουρντισμα το αντικειμενο θα φυγει απο μονο του και το τρεμολο θα ειναι στη θεση του παλι.

Τελικά τέλος καλό όλα καλά, και αυτο χάρη στις συμβουλές σας! ;D και ναι έβαλα πιο παχιές χορδές χωρίς να σετάρω το τρέμολο!!χίλια ευχαριστώ!!!!!!!!! ;)

nakos είπε:
εγω φιλε οταν ειχα μια μια ibanez,καλη ωρα,πριν πολλα χρονια,στην αρχη την επαθα οπως κι εσυ!Απλα,οπως τοτε μου ειχε πει ενας γνωστος μαστορας απο Θεσ/νικη,εβαζα μια σβυστρα.Κατι παρομοιο με το φιλο που ανεφερε το κουταλι.Πατας λιγο προς τα κατω το τρεμολο,βαζεις τη σβυστρα απο κατω,βγαζεις τις χορδες και βαζεις τις καινουργιες.Εννοειται οτι θα αρχισεις να ξεκουρδιζεις ΑΦΟΥ εχεις βαλει το οποιο αντικειμενο απο κατω.οταν θα την φερεις παλι στο σωστο κουρντισμα το αντικειμενο θα φυγει απο μονο του και το τρεμολο θα ειναι στη θεση του παλι.
Ή μπαταρια...ο καθενας οπως τη βρισκει ;D

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back