Πρωτότυπες διασκευές

theoctapus

Μέλος
Πόντοι
36
Τελικά το youtube είναι θυσαυρός (τώρα το ανακάλυψες μεγάλε, θα πείς).

Βάλτε λοιπόν διασκευές που πιστεύετε πως ενω ξεφεύγουν απ' το original με κάποιο πρωτότυπο τρόπο όχι μόνο του δείχνουν τον σεβασμό που του αξίζει αλλά μπορεί ακόμα και να το βελτιώνουν.

System of a down - Aerials

Συγνώμη για το μεγάλο πλήθος βίντεο που θα παραθέσω και που ίσως ξεχειλώσουν τη σελίδα

Νομίζω γνωστό cover για αρκετούς

Simon and Garfunkel - Sound of silence

όχι τόσο πρωτότυπη, το ξέρω, αλλά goddamn that is good.

Ωραιες οι διασκευες που βαλατε,περιεργες ορισμενες αλλα και πρωτοτυπες.

Να βαλω δυο κλασσικα και γνωστα  τα οποια νομιζω πληρουν τους "ορους"που εθεσε ο  theoctapus:

Aκουω το βιντ του heavy mellow και ορισμενα ειναι καταπληκτικα.

Το δε σολο του over the mountain,τα ειδα ολα,φοβερο,σα να ειναι γραμμενο για φλαμενκο.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
gvour είπε:
Aκουω το βιντ του heavy mellow και ορισμενα ειναι καταπληκτικα.

Το δε σολο του over the mountain,τα ειδα ολα,φοβερο,σα να ειναι γραμμενο για φλαμενκο.
Χμμμ ωραία παρατήρηση. Και νομίζω ( αν και δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα) ότι υπάρχει λογική σε αυτό. Ο τεράστιος Randy Rhoads ήταν λάτρης της κλασικής κιθάρας, έπαιζε πολύ όμορφα και κάποια licks ίσως να βγήκαν και στο χαρντ ροκ παίξιμο του

Και για να είμαι οντοπικ

Τι διασκευή . Τι ερμηνεία θεέ μου. Τι βιντεοκλίπ!! Το έκανε δικό του το κομμάτι ο Cash και το απογείωσε

Rebel_Of_South είπε:
Ο τεράστιος Randy Rhoads ήταν λάτρης της κλασικής κιθάρας, έπαιζε πολύ όμορφα και κάποια licks ίσως να βγήκαν και στο χαρντ ροκ παίξιμο του
Το ιδιο ακριβως σκεφτομουν την ωρα που το ακουγα.

Κι εκει νομιζω οτι οφειλεται σε ενα βαθμο και η ιδιαιτεροτητα του παιξιματος του Rhoads.

Οσο για το Hurt,εχεις δικιο οτι το εκανε δικο του κομματι,μεγιστος.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
για μένα μια από τις καλύτερες διασκευές που έχουν γίνει γενικώς και όχι μόνο στο συγκεκριμένο έτσι κι αλλιώς πολυδιασκευασμένο...  8)

μια ακόμα ελληνική και ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα διασκευή από τα 80s (αν δεν εμπλεκόταν και ο Σπανουδάκης σε ενορχήστρωση παραγωγή θα ταν ακόμα καλύτερα φαντάζομαι)...  O0 ;D

Massive Attack - Teardrop

Τραγούδαρχος λαίμαι.

τώρα πρωτοτυπίας - παρατυπίας με τον ζουρλό το συζητάμε... ;D

Βάλτε όποιο θέλετε από Joe Cocker, γατάκια. 8)

Rebel_Of_South είπε:
Χμμμ ωραία παρατήρηση. Και νομίζω ( αν και δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα) ότι υπάρχει λογική σε αυτό. Ο τεράστιος Randy Rhoads ήταν λάτρης της κλασικής κιθάρας, έπαιζε πολύ όμορφα και κάποια licks ίσως να βγήκαν και στο χαρντ ροκ παίξιμο του
Aν και ο Ben Woods διασκευάζει πολύ πετυχημένα πολλά γνωστά κομμάτια,το γεγονός ότι κάνει 2-3 ρασγεάδο και γκόλπε δεν σημαίνει ότι είναι flamenco.

Ομοίως και περί Randy Rhoads,η κλασσική και flamenco κιθάρα δεν είναι και τόσο κοντά,όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

Και μόνο τον τρόπο που μετράμε στο flamenco να δούμε(στα 12) με τον γνωστό τρόπο που μετράμε στην κλασσική,η διαφορά είναι μεγάλη..

Για μένα,η πιο κοντινή σε flamenco,διασκευή του Nothing Else Matters είναι του Adriano Lozano.

νιαου... δίκαιον... διασκευές χωρίς τον βασιλιά τους?... το κλασικό λοιπόν masterpiece του Joe και ένα extra bonus για τον Στράτο... :)

και μια για τον Φώτιο και τον Γεώργιο...  8)

Ριζικό ξαναγράψιμο του Love Will Tear Us Apart, για τα γούστα μου εκπληκτικό...

Το χω στο playlist για μπιτσομπαρο-καταστάσεις πολύ ωραία καλοκαιρινή εκτέλεση, δεν νομίζω να είναι πολύ γνωστό σε αυτή την εκτέλεση...

Κι ένα για ΄βλογήσω τα γένια μας...(ντάξει τα δικά μου, τα κορίτσια είναι μια

χαρά... ;D)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back